Bengt Eriksen

Økonom, trener, fotballekspert og lagspiller

Fra kr 25.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Bengt Eriksen

Bengt Eriksen har diskutert og praktisert lagspill siden han ble født. Som sønn av mangeårig VIF-trener Leif Eriksen, har han fått lagspill og samspill til frokost, lunsj og middag. “Uansett hva du vil, blir du utfordret i lagspill. Spørsmålet er: Hvordan kan du spille deg selv og de andre enda bedre?” Bengt er langt oftere argumenterende og konfronterende enn konkluderende. Han bruker kanskje en tavle og helt sikkert gode eksempler, ellers er alt overlatt til hans evner til å spille tilhørerne gode. Bengt er økonom og fotballtrener og er tidligere VIF-spiller og trener for Drøbak/Frogn og Skeid i 1. divisjon og Tippeligaen. Bengt har vært fotballekspert i TV 2, NRK, C More og VG. Han har skrevet om fotball for Dagbladet, Nettavisen og VG, og om personlig økonomi for Dagens Næringsliv. Nå er han fotballekspert for TVNorge/MAX/Eurosport Norge samt foredragsholder. I 2012 ble Bengt kåret til Årets Osloborger i Aftenposten og Årets navn i Nordstrands Blad.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Bengt Eriksen

Det fortreffelige lagspillet

"Det beste for laget er at du gjør det som er best for deg — og det som er best for laget." Egeninteressen er en god læremester, men i lagspill må egeninteressen gå hånd-i-hånd med fellesinteressen. Enkelt uttrykt: Hvis du virkelig er god, evner du å spille medspillerne dine enda bedre.

Tydelig, direkte og troverdig kommunikasjon

"Han sier mye, men han får ikke noe sagt," sa farmor. Hun sa det om en kar på Dagsrevyen for noen år siden. Han var ordrik, ullen og generell. Jeg anbefaler tydelig og direkte tale. Det gir troverdighet — vel å merke hvis det følges opp i praksis. Det krever at du snakker til folk og med folk — ikke om folk. Og at du oppleves som real, skvær og velmenende.

Vondt i viljen

Trives du med det du gjør? Drives du av det gjør? Er det lystbetont eller økonomisk betinget? Motivasjon er vel strengt tatt en øvelse i selvransakelse. Og som øvelser flest: Det er litt ubehagelig, men det kan komme mye godt ut av det. For eksempel at du gjør det du vil — ikke det andre vil at du skal gjøre.

Holdningenes språk

Holdninger er lett å snakke om og vanskelig å etterleve. Det må være samsvar mellom det du sier og det du gjør, for én av ingrediensene er nemlig konsekvenser. Det er her autoritet, troverdighet og legitimitet står på spill.

Kunsten å lede an

Som leder må du ikke nødvendigvis si så mye, men du må gjøre som du sier. Dytter du folk foran deg eller får du dem med deg? Lag plass til et meningstorg og send invitasjon til alle ansatte. Dagens og fremtidens oppgave: Hva skal vi, hvorfor skal vi det, hvordan skal vi få det til? Det siste er vanskeligst.

2024 © Talerlisten AS