Cathrine Bui

Cathrine Bui

Prisvinnende gründer og forsker i AI og etikk

Fra kr 40.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Cathrine Bui

Da Amazon lagde en kunstig intelligens-løsning for å sortere CV-er, så sorterte den ut alle kvinnene! Cathrine er lidenskapelig opptatt av å forhindre diskriminering av kvinner og mangfold i Kunstig intelligens (AI) fordi hun vil ikke bo i en verden der algoritmer sorterer henne bort fra muligheter til suksess. Hun har vært leder av FN-relaterte EQUALS Research Coalition, der hun ledet samarbeidet mellom 40 institusjoner som forsket på likestilling i teknologi. Da hun innså at det ikke hjelper å få HR til å ansette mer mangfold hvis AI-en filtrerer ut mangfoldet, spesialiserte hun seg i AI og etikk med en master i informatikk ved UiO. I Bui Consulting er hun konsulent og holder foredrag for firmaer som DNB og Cisco. Hun forsker også på AI og etikk i bioteknologi ved prestisjetunge Charité. Hun har vunnet pris for beste vitenskapelige plakat på NORAs AI Nordic Meet 2021 og NORAs pris for Diversity in AI i 2022. Cathrines glødende foredrag er kjent for å være engasjerende, kunnskapsrike, overraskende og «konferansens høydepunkt». Ta kontakt for å få Cathrine til ditt arrangement.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Cathrine Bui

Er du klar for EU AI Act? – Hva burde du vite om de nye EU-reguleringene?

I 2021 publiserte EU et utkast til AI Act, det "neste" GDPR, og er forventet i 2024. Hva innebærer de 100 sidene og hvilke nye lovpåkrav vil påvirke arbeidet deres? EUs definisjon av AI er så bred at den også inkluderer "statistiske metoder" som en del av AI. Spesielt relevant for de som bruker statistikk og algoritmer innenfor høy risiko-områdene: HR og rekruttering, utdanning, bank og finans, biometrisk ID og ansiktsgjenkjenning, politiet, offentlige institusjoner, og energi.

10 fjellvettregler for ansvarlig programmering av AI

Hva vil det si å programmere AI-algoritmer på en etisk og ansvarlig måte? Og hvordan kan man forutse hvilke potensielle etiske problemer som kan være relevante? Øk kompetansen hos dine UX-designere og programmerere med prinsipper for ansvarlig AI for å føle deg tryggere på at dere unngår fremtidige etiske problemer.

Hvordan kan AI være en fare for mangfold og likestilling og hva kan du gjøre med det?

Det har vært flere skandaler der AI-systemer gir kvinner dårligere lån; sorterer ut kvinnelige jobbsøkere; ført til feilaktig arrestasjon av etniske minoriteter; og i følge en FN-rapport har Facebooks algoritmer ført til folkemord av muslimer i Myanmar. Hvorfor oppstår disse problemene? Hvordan kan teknologi designes for å unngå slike dystopiske trender? Et opplysende og sjokkerende foredrag som vil gi ditt neste arrangement om mangfold en futuristisk vri og som publikum kommer til å huske.

Hvilke blindsoner har du? – Live rådgivning og analyse av en idé, startup, eller produkt

Cathrine er eksepsjonelt god på å komme med verdifulle kritiske spørsmål som gir deg nye perspektiver på et produkt eller tjeneste du har eller utvikler. Har du analysert potensielle etiske problemer? Hvordan påvirker den samfunnet over lang tid? Om du prøver å løse et samfunnsproblem – er du sikker på at løsningen ikke bare fører til 5 nye problemer? En spennende og vågal vri for å få innsikt i hvordan vurdere teknologiens samfunnspåvirkning. Tar du utfordringen?

Skreddersydde foredrag, konferansier og panel-leder til dine interesser!

AI, maskinlæring, kunstig intelligens, algoritmer, etikk, AI governance, nye EU-reguleringer i teknologi, startup, entreprenørskap, likestilling, hvorfor bli gründer, råd til kvinner i IT, hvorfor studere teknologi. Cathrine har et stort og globalt nettverk og kan være behjelpelig med å sette sammen et interessant og mangfoldig panel.

Kurs med Cathrine Bui

Kompetansehevende workshop i AI og etikk

Invester i kompetanseheving for dine utviklere, designere, jurister, og ansatte nå – eller betal dyrt for innleide konsulenter når EU AI Act-reguleringene kommer i 2024. Husker du GDPR-kaoset?

Design thinking workshop for å identifisere potensielle etiske problemer i anskaffelser og utvikling av AI-produkter og annen digitalisering

Cathrine leder workshoper med aktiviteter basert på design thinking-metoder som hjelper deg med å utføre en risikoanalyse og problemsøking ved bruk av AI og annen digitalisering. Dette kan gjøres for produkter/tjenester du har, ønsker å utvikle, eller vurderer å kjøpe. Unngå fremtidige omdømme-skader og gjør et godt informert valg om digitaliseringen av din bedrift!

Kurs basert på foredrag

Alle foredragsemner kan utbroderes og holdes som et kurs for en halv dag, hel dag, eller over en lenger periode.

2024 © Talerlisten AS