Christine Spiten

Hav og innovasjon - teknologi og bærekraft

Fra kr 35.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Christine Spiten

Christine har vokst opp med havet som lekeplass, før hun ble konkurranseseiler og havteknolog. I 2015 startet hun Blueye Robotics, selskapet bak undervannsdronen som lar oss utforske havet ned til 305m dyp fra egen smarttelefon. Som senior- rådgiver i Verdens naturfond (WWF) bekjempet hun plast i havet og utviklet løsninger for plastmarte samfunn. Som Co-captain i EntrepreneurShipOne utforsker hun det grønne skiftet i den blå økonomien gjennom innovasjon og investeringer i bærekraftig havteknologi. Nylig tok skiftet hun fra «founding til funding» da hun gikk inn i finansbransjen og investment banking hos Fearnley Securities! Christine har blitt kåret av Forbes Magazine til ’30 under 30 most important Tech Founders’ og ‘World’s Top 50 Women in Tech 2018’, ‘Norway’s 50 most important female tech founders’ 2017 + 2018, og ‘Top 10 Norwegian Female Tech-Entrepreneurs 2018’. I 2019 gikk Christine helt til topps og ble «Årets Ledestjerne» i DN sin «30 under 30»-kåring.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Christine Spiten

Havlandet; historien hvordan vi reddet havet - og oss selv (et positivt, men realistisk framtidsbilde)

Foredraget tar oss med inn i fremtiden, året er 2081. "I 2021 står verden overfor et av historiens største veiskiller: vi kunne ta grep og sørge for bærekraftig utnyttelse av jordas mat-, energi- og oksygenlager (havet) eller vi kunne gamble på at de som kom etter hadde tid. Hvilke avgjørende valg ble tatt for å skape fremtiden vi ønsker å leve i? Et kappløp i tiden, med teknologi og empati som verktøy." Tilpasses publikum!

Fra student til gründer

Foredraget handler om veien fra student til å starte og bygge eget selskap. Christine deler egne erfaringer og forteller gripende historier fra teknologistudier til forskningstokt over Atlanterhavet, feltarbeid i Afrika og studier i Brasil, til livet ombord i egen seilbåt langs norskekysten. Foredraget er engasjerende og passer godt for studenter og andre som ønsker påfyll av motivasjon til å skape. Tilpasses publikum!

Fra startups til finans

Verden trenger ny teknologi, og innovative løsninger for å ta oss til en mer bærekraftig fremtid. Etter mange år på innsiden av startup-sfæren, med erfaringer som både gründer og tidligfase investeringer, ser jeg et stort gap mellom smarte tech-gründere og drevne investorer. De opererer i stor grad i ulike verdener. Skal løsningene vi trenger få kraften som må til for å skalere og nå ut i tide, må noe skje! Dette foredraget utvikles kontinuerlig - og er min take på situasjonen.

Talerlisten mener

Christine Spiten formidler med entusiasme, energi og klokskap. Som ung kvinne med tech-utdanning og et glødende engasjement for å begrenser forurensing i havet, vil hun være et verdifullt tilskudd til alle seminarer og konferanser som handler om bærekraft, havet, teknologi og gründervirksomhet.

2024 © Talerlisten AS