Christine Spiten

Hav og innovasjon - teknologi og bærekraft

Fra kr 35.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Christine Spiten

Christine har vokst opp med havet som lekeplass, før hun ble konkurranseseiler og havteknolog. I 2015 startet hun Blueye Robotics, selskapet bak undervannsdronen som lar oss utforske havet ned til 305m dyp fra egen smarttelefon. Som senior- rådgiver i Verdens naturfond (WWF) bekjempet hun plast i havet og utviklet løsninger for plastmarte samfunn. Som Co-captain i EntrepreneurShipOne utforsker hun det grønne skiftet i den blå økonomien gjennom innovasjon og investeringer i bærekraftig havteknologi. Nylig tok skiftet hun fra «founding til funding» da hun gikk inn i finansbransjen og investment banking hos Fearnley Securities! Christine har blitt kåret av Forbes Magazine til ’30 under 30 most important Tech Founders’ og ‘World’s Top 50 Women in Tech 2018’, ‘Norway’s 50 most important female tech founders’ 2017 + 2018, og ‘Top 10 Norwegian Female Tech-Entrepreneurs 2018’. I 2019 gikk Christine helt til topps og ble «Årets Ledestjerne» i DN sin «30 under 30»-kåring.

Foredrag med Christine Spiten

Havlandet; historien hvordan vi reddet havet - og oss selv (et positivt, men realistisk framtidsbilde)

Foredraget tar oss med inn i fremtiden, året er 2081. "I 2021 står verden overfor et av historiens største veiskiller: vi kunne ta grep og sørge for bærekraftig utnyttelse av jordas mat-, energi- og oksygenlager (havet) eller vi kunne gamble på at de som kom etter hadde tid. Hvilke avgjørende valg ble tatt for å skape fremtiden vi ønsker å leve i? Et kappløp i tiden, med teknologi og empati som verktøy." Tilpasses publikum!

Fra student til gründer

Foredraget handler om veien fra student til å starte og bygge eget selskap. Christine deler egne erfaringer og forteller gripende historier fra teknologistudier til forskningstokt over Atlanterhavet, feltarbeid i Afrika og studier i Brasil, til livet ombord i egen seilbåt langs norskekysten. Foredraget er engasjerende og passer godt for studenter og andre som ønsker påfyll av motivasjon til å skape. Tilpasses publikum!

Fra startups til finans

Verden trenger ny teknologi, og innovative løsninger for å ta oss til en mer bærekraftig fremtid. Etter mange år på innsiden av startup-sfæren, med erfaringer som både gründer og tidligfase investeringer, ser jeg et stort gap mellom smarte tech-gründere og drevne investorer. De opererer i stor grad i ulike verdener. Skal løsningene vi trenger få kraften som må til for å skalere og nå ut i tide, må noe skje! Dette foredraget utvikles kontinuerlig - og er min take på situasjonen.

Talerlisten mener

Christine Spiten formidler med entusiasme, energi og klokskap. Som ung kvinne med tech-utdanning og et glødende engasjement for å begrenser forurensing i havet, vil hun være et verdifullt tilskudd til alle seminarer og konferanser som handler om bærekraft, havet, teknologi og gründervirksomhet.

Christine Spiten har 6 vurderinger

Kristin Gressberg

3. desember 2021

Høgskolesenteret i Kongsvinger

6

Christine gjennomførte sitt oppdrag som konferansier på Kunnskapskonferansen 2021 på Høgskolesenteret i Kongsvinger på en god og profesjonell måte. Hun oppleves som trygg og tydelig. Hun hadde tatt seg tid til å snakke med alle foredragsholdere i forkant, noe som gjorde introduksjonene mer personlig, det var fint. Vi kan anbefale henne videre!

Petter Martin Tanberg

17. november 2021

TIBE Drammen

6

Christine ledet konferansen Fjorden kaller med stød hånd og med stort engasjement.

Elin Solvang

15. januar 2020

Trøndelagsmøtet

6

Når Christine tar scenen glemmer publikum mobiltelefonene sine. Hun er kunnskapsrik, engasjerende og troverdig. Hennes budskap opplever ikke tilhørerne som noe de har hørt før, men som noe som er tilrettelagt for dem og deres arena. Når Christine i tillegg behersker kunsten å stå på en scene og å snakke både til publikum og i kamera blir det totalt sett en helproff opplevelse.

Mathias Willumsen

12. januar 2020

Epicenter Oslo

Vi benyttet Christine til et kundearrangement hvor publikum hadde bred spredning i alder, arbeidssted og bransje. Foredraget var både spennende og engasjerende, hvor hun tok seg god tid til å besvare spørsmål fra publikum. Vi var veldig fornøyd med Christines foredrag, både i innhold og tilstedeværelse på scenen. Kommer til å bruke henne igjen dersom anledningen faller seg.

Birgith Terum

24. mars 2019

ENT3R Ås

6

Christine Spiten holdt et spennende foredrag om hvordan hun gikk fra å være student til gründer. Dette var i forbindelse med en elevkveld for ENT3R, hvor US- og VGS-elever deltok. Foredraget var engasjerende og motiverende. Det var veldig inspirerende å høre om et konkret eksempel på at en kan komme langt med å tro på seg selv og gå etter drømmene sine. Dette var et godt innspill på en elevkveld for å vekke nysgjerrigheten til elvene, og minne de på å tenke utenfor boksen. Jeg håper vi kan se igjen Christine på et ENT3R-arrangement ved en senere anledning!

Elin Kubberød

21. februar 2019

NMBU Handelshøyskolen

6

Christine Spiten er en engasjert og kunnskapsrik foredragsholder som vi har hatt store glede av både i undervisning og ikke minst gjennom workshops for andre gründere som befinner seg i en oppstartsfase. Videre er hennes engasjement for bærekraftig innovasjon og entreprenørskap viktig for fremtiden og hun er en synlig rollemodell for andre kvinner som ønskes å lykkes i teknologibransjen. Christines entreprenørielle lærereise er til inspirasjon for oss på NMBU og vi ønsker å opprettholde vårt gode samarbeid med Christine i fremtiden!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS