Eirik Solheim

Eirik Solheim

Teknologiutvikling, fremtid og innovasjon

Fra kr 40.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Eirik Solheim

Eirik Solheim er en internasjonalt ettertraktet formidler og foredragsholder i medie- og teknologibransjen med 25 års erfaring som teknologirådgiver, medieprodusent og journalist i NRK. I 2006 startet han den anerkjente utviklingsavdelingen NRKbeta.

Solheim har hatt styreverv i NCE Media/Media City Bergen og vært konsulent i Accenture. Han er tilknyttet Høyskolen i Volda som forsker og er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger.

Solheim holder engasjerende foredrag om kunstig intelligens, datasikkerhet og nettsvindel, smarte hjem, innovasjon og teknologiutvikling. Han holder også tilpassede kurs i presentasjonsteknikk og kommunikasjon av komplekse tema. Han er kjent for en pedagogisk og underholdende presentasjonsstil.

Fagekspert
Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Eirik Solheim

Generativ AI - Muligheter og utfordringer

I løpet av kort tid har AI blitt et sentralt samtaleemne. Dette skyldes i stor grad den nyeste utviklingen kjent som generativ AI. Med denne teknologien kan den kunstige intelligensen hjelpe oss i å produsere innhold fra bunnen av, enten det er tekst, kode, bilder, tegninger, musikk, lyd eller video. Men hvordan påvirker dette oss, og hvordan kan vi best utnytte disse nye verktøyene?

Nettsvindel - Hva vil de og hvordan fungerer det hele?

Hva er det egentlig svindlerne som kontakter deg på sosiale medier vil? Når prøver de å lure deg og hvordan? Og hva skjer når svindlerne møter en koko kristenfanatiker, en tupperwareselger, eller verdens mest passiv-aggresive person? Solheim har i lang tid gått i dialog med svindlerne under forskjellige persona. I dette underholdende foredraget vil du både le og lære.

Hvordan presentere komplekse tema?

Solheim har holdt presentasjoner om kompleks teknologi i 30 år. I dette foredraget lærer han deg triksene sine. Hvordan bruke visualisering, dramaturgi, bilder og analogier for å nå ut med budskapet ditt. Selv om temaet i seg selv kan virke ganske kjedelig og vanskelig.

Velkommen hjem til det "smarte" hjemmet

Eirik Solheim tar deg på en rundtur i et av norges smarteste hjem. Nemlig hans eget. Det er fullt av både nyttig og ikke fullt så nyttig teknologi. Hva er fordelene og hva er ulempene med smarte hjem, sensorer, internet of things og hjemmeautomasjon. Hva kan du bruke på jobben og hva kan du bruke hjemme?

2024 © Talerlisten AS