
Om Erlend Andreas Gjære
Erlend Andreas Gjære er gründer i Secure Practice, og spesialist på sikkerhet og folk. Digital sikkerhet handler nemlig minst like mye om mennesker som teknologi. Med erfaring fra både store og mellomstore bedrifter, og nå som daglig leder i en innovativ teknologi-startup, har Erlend vært borti de fleste problemstillinger som angår sikker praksis i folk sin arbeidshverdag. Målet hans er å gjøre sikkerhet til noe positivt som alle kan bidra til, gjennom felles innsats mot cyberkriminalitet. Dette er også hovedbudskapet i hans foredrag, hvor han gir praktiske råd og veiledning som hjelper alle til å heve sikkerhetsnivået, og bygge en positiv sikkerhetskultur i hele virksomheten.
Trøndelag
Ja
Foredrag med Erlend Andreas Gjære
Ikke la deg lure – vær den lure
Kriminelle driver også med digitalisering. Svindel og hacking rammer oss på stadig nye måter, og setter mange slags verdier i fare. For å stoppe utviklingen må hver enkelt av oss gjøre det vi kan for å gi svindlerne en dårlig dag på jobben. Med din mistanke og dine handlinger kan du bidra til å hindre de som vil stjele fra oss, både på jobb og privat. Foredraget gir med forståelig språk og morsomme eksempler en praktisk veiledning til sikker praksis i hverdagen.
Cybersikkerhet som muliggjører for digitalisering
Som digitaliseringsledere må vi forholde oss til både positiv og negativ risiko. Digitalisering forbindes vanligvis med store muligheter, samtidig som datasikkerhet og personvern har lett for å bare fokusere på det negative. Foredraget forteller hvordan en systematisk tilnærming til risiko motvirker at sikkerheten oppleves som en plagsom bremsekloss, og tvert i mot blir en positiv muliggjører for gode digitaliseringsprosjekter.
Sikker programvare med OWASP Top 10
For å sikre programvare vi utvikler selv, må vi også vite hvordan hackere går fram for å misbruke systemer. OWASP Top 10 er et kjent verktøy for trusselmodellering basert på de mest utbredte svakhetene og truslene for webapplikasjoner. Foredraget demonstrerer på en engasjerende måte med en sårbar applikasjon hvordan disse svakhetene kan utnyttes av hackere. Man lærer også hvordan egen programvare kan både testes og fikses, og hvordan dette kan følges opp systematisk i utviklingsteamet.
Innebygd personvern i praksis
Nye personvernregler med GDPR stiller krav til såkalt "innebygd personvern", men uten å si noe særlig om hvordan dette skal gjøres i praksis. Foredraget gir eksempler på hvordan innebygd personvern har blitt praktisert i flere prosjekter, både fra akademisk, offentlig og kommersiell sammenheng. I tillegg presenteres en teknikk hentet fra brukersentrert utvikling, som kan hjelpe oss til å gjøre gode personvernvalg i applikasjonen på vegne av våre brukere.
Overtalelsens kunst – på godt og ondt
Evnen til å overbevise handler like mye om vitenskap som talent og øving. Med utgangspunkt i seks prinsipper gir foredraget en innføring i overtalelsens kunst, og hvordan dette kan utnyttes til både gode og onde formål. Som digitaliseringsleder er man nemlig avhenging av å få med seg andre. Samtidig ser vi også hvordan svindlere og hackere bruker de nøyaktig samme prinsippene i samband med sosial manipulering, og hvordan kunnskap om dette kan hjelpe folk til å beskytte både seg selv og andre.
Erlend Andreas Gjære har 5 vurderinger
Bouvet
Sem & Stenersen Prokom AS
Webstep AS
Direktoratet for e-helse
Erlend fra Secure Practice holdt presentasjon i direktoratet for e-helses sikkerhet- og personvernmåned 2018. Presentasjonen «Ikke la deg lure – vær den lure» ble svært godt mottatt av E-helses medarbeidere, og er på et godt og riktig nivå for å løfte den generelle sikkerhetskompetansen blant de ansatte. Erlend er i stand til å formidle budskapet på en måte som skaper entusiasme og engasjement, og balanseres på en slik måte at deltagerne både får et faglig utbytte som ansatte i virksomheten og som privatpersoner.
Storebrand
Legg igjen en vurdering