
Om Grete Kvalheim
Grete Kvalheim er en erfaren foredragsholder, forfatter og rådgiver med over 30 års erfaring innen operativ beredskap, krisehåndtering og pårørendeomsorg. Hun har skrevet flere fagbøker, og skriver nå en ny bok om egenberedskap og pårørendeomsorg som grunnlag for et robust samfunn i kriser og katastrofer.
Grete har etablert lokale mottaksgrupper langs hele Norges kyst for å ta imot evakuerte og berørte ved ulykker og katastrofer. Hun har utviklet konsepter og kurs innen psykososial beredskap og er en ettertraktet rådgiver og foredragsholder innen både offentlig og privat sektor.
I sitt arbeid løfter Grete frem betydningen av menneskelig beredskap – hvordan vi alle kan forberede oss bedre, både praktisk og mentalt, for å stå stødigere i kriser. Hun er opptatt av å formidle med varme og troverdighet, og hennes foredrag gir både kunnskap, ettertanke og konkrete verktøy.
Grete Kvalheim har også jobbet med forebygging av seksuelle overgrep og var med å grunnlegge DIXI Ressurssenter for voldtatte. For dette arbeidet ble hun i 2012 tildelt John Alvheims Ærespris, en anerkjennelse for innsatsen for særlig sårbare grupper. Erfaringene fra DIXI har gitt henne dyp innsikt i hva som kreves av omsorg og støtte i livskriser.
Rogaland
Nei
Foredrag med Grete Kvalheim
Trygg på nett. Ungdom og digitale seksuelle overgrep – for ungdom
Et ærlig og viktig foredrag om nettvett, grenser og hvordan ta vare på seg selv i en digital hverdag. Hvordan kan ungdom ruste seg til å ta kloke valg i en digital hverdag full av muligheter – og fallgruver? Dette foredraget tar for seg temaer som nettvett, digital mobbing, grensekrenkelser og deling av nakenbilder, og gir konkrete tips og råd i møte med vanskelige situasjoner. Grete Kvalheim har lang erfaring med forebyggende arbeid og møter ungdom med varme og tydelighet. Med eksempler fra virkeligheten snakker hun om begreper som grooming, straffbarhet ved deling av nakenbilder og hvordan man kan kjenne igjen – og si ifra om – uønsket adferd. Foredraget gir også nyttige tips om apper og nettsteder hvor ungdom kan få råd, hjelp og støtte. Målgruppen er ungdom i alderen 15 – 19 år, men foredraget passer også godt for lærere og foresatte som ønsker økt kunnskap om hva unge møter på nettet.
Hvordan forebygge digitale seksuelle overgrep blant ungdom – for foresatte, lærere og fagpersoner
Få innsikt og verktøy til å støtte ungdom i møte med digitale krenkelser, deling av nakenbilder og grenseoverskridende atferd. Hvordan kan voksne være gode støttespillere for barn og unge i en digital verden der grensene mellom privatliv, kropp og nettet stadig utfordres? I dette foredraget deler Grete Kvalheim av sin mangeårige erfaring med forebygging av seksuelle overgrep, digital mobbing og vold i nære relasjoner. Foredraget gir innsikt i hvordan ungdom opplever digitale overtramp, hva som kjennetegner grooming og netthets, og hvorfor spredning av bilder og krenkende innhold kan få store konsekvenser – både juridisk og menneskelig. Deltakerne får også konkrete råd om hvordan de kan snakke med ungdom, sette grenser og veilede i trygg nettbruk, samt informasjon om hjelpetjenester og ressurser. Grete formidler med varme, faglig tyngde og et tydelig engasjement for å styrke den digitale tryggheten til ungdom.
Traumatisk stress i arbeidslivet – krisehåndtering, kollegastøtte og pårørendeomsorg
Når krisen rammer, utfordres både systemer og mennesker – ofte samtidig. Dette foredraget gir et helhetlig blikk på hvordan traumatiske hendelser påvirker ansatte, ledere, vitner og pårørende – og hvordan vi kan møte det som skjer med struktur og omsorg. Foredraget gir deltakerne innsikt i hvem som kan rammes i en krise, og hva god pårørendeomsorg innebærer i praksis – midt i kaoset. Det gis også oversikt over vanlige krisereaksjoner og hvordan vi kan møte dem på en klok og omsorgsfull måte. Grete Kvalheim har over 30 års erfaring innen beredskap og krisehåndtering. Hun belyser betydningen av proaktiv kriseledelse, og viser hvordan dette kan redusere belastning og fremme mestring. Videre deler hun erfaringer med helhetlig ivaretakelse gjennom defusing, debriefing og kollegastøtteordningen, og hvordan disse kan brukes effektivt i etterkant av en hendelse.
Talerlisten mener
Grete snakker med stor tyngde og innlevelse om alvorlige og viktige temaer. Hun har lang erfaring, bred kunnskap og en ryddig og behagelig stil når hun holder foredrag. Hun evner å kombinere historier, egne erfaringer og fakta med viktige oppfordringer. Hennes foredrag om digital mobbing egner seg godt for foreldre, lærere og andre som ønsker å forstå dette forferdelige fenomenet og komme det til livs.