Ingrid Bruun

Foredragsholder, inspirator og motivator

Fra 12.000,- per foredrag

Fra 15.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ingrid Bruun

Som 12-åring lovet Ingrid Bruun (25) seg selv at hun aldri skulle bli eldre enn 16. I en alder av 17 prøvde hun seg på sitt fjerde selvmordsforsøk – men døden var ikke noe for henne. Det er hun takknemlig for i dag. Ingrid Bruun har jobbet som foredragsholder siden 2012, og er allerede en anerkjent person på scenen. Med en ekte sertifisering i positiv psykologi, og som selvutnevnt ekspert på tørr humor, trekker hun inn selvironi og humor for å ufarliggjøre tabubelagte temaer om og rundt psykisk helse. Hun kan snakke om mangt og meget, blant annet selvmord, depresjon & angst, selvtillit og selvfølelse, åpenhet og kommunikasjon, brukermedvirkning og livsmestring med mer. Fra dødsglede til livsglede. I dag jobber hun som daglig leder & foredragsholder for Kompetansesenter for livsmestring og folkehelse (livshelse.no). Fornøyde oppdragsgivere trekker særlig frem hennes evne til å engasjere og inspirere både unge og eldre med innlevelse, troverdighet og god struktur.

Foredrag med Ingrid Bruun

Fra dødsglede til livsglede - livsmestring mot alle odds

Med tørr humor og en personlig historie både engasjerer og berører Ingrid yngre som eldre publikum. Med hennes egen historie som blant annet omhandler angst & depresjon, selvmordsforsøk, fravær av selvfølelse - men ikke minst livsmestring og livsglede gir Ingrid publikum et unikt innsyn og informasjon om unge og psykisk helse. Foredraget kan tilpasses ethvert publikum, og passer bra til f. eks. VIP-dager på skolen eller som foredrag under folkehelseuka i din kommune eller skole.

Verdensdagen for psykisk helse

"Et flott foredrag. Imponerende og engasjert flott ung dame som formidlet sin historie med refleksjon og sjelden bra selvinnsikt. Absolutt en lærerik og fin stund." Verdensdagen blir markert tusenvis av steder hvert år, og Ingrid er en attraktiv foredragsholder i den forbindelse. I 2018 holdt hun foredrag for nesten 3000 mennesker over hele Norge. Hvert år tilpasser hun foredrag og budskap til temaet, og kan holde opp til fire foredrag på en dag.

Medvirkning og empowerment - et helhetlig innsyn

Ingrid har vært brukerrepresentant- og medvirker siden 2014, og har vært med på å utvikle kurs og foredrag om medvirkning i flere år. Siden 2016 har hun vært ansvarlig for kursutvikling og medvirkning for Mental Helse Ungdom, og har snakket om tematikken for både RBUP, Norsk Psykologforening og KS. I 2019 er hun ansvarlig for å utarbeide nytt kurs med støtte fra HDir. Et foredrag som er like virkningsfullt for spesialister og klinikere, som brukere selv. Et humoristisk og lærerikt foredrag.

Ensomhet & selvmord - et foredrag fra innsiden

Hver 5 person er ensom. Det er mange. For mange. Med egen erfaring forteller Ingrid fra sitt eget liv preget med ensomhet, og totalt fire selvmordsforsøk. Hun så døden som eneste utvei. Med en sterk personlig historie tar Ingrid med publikum tilbake i tid. En tid preget av ensomhet og selvmordstanker. På en særegen måte forteller hun publikum at dem ikke er alene. At det blir bedre. Personer med samme problematikk ser muligheter, og de rundt skjønner viktigheten av å være tilstede for andre.

Raushet er ikke taushet - åpenhet om psykisk helse

Ingrid sin mormor spurte alltid hvordan det gikk. Hun brydde seg. Alltid. Ingrid svarte alltid med en løgn. Det går bra, sa hun. Det går fint. Har du gjort det samme? Ingrids foredrag om henne og mormoren sin relasjon beveger enhver til stede. Deres relasjon er til etterfølge for mange, og et tydelig budskap om viktigheten av å snakke og være åpen med hverandre. Før det er for sent.

Kurs med Ingrid Bruun

Unge og psykisk helse / livsmestring

Med tørr humor og en personlig historie både engasjerer og berører Ingrid yngre som eldre publikum. Med hennes egen historie som blant annet omhandler angst & depresjon, selvmordsforsøk, fravær av selvfølelse - men ikke minst livsmestring og livsglede gir Ingrid publikum et unikt innsyn og informasjon om unge og psykisk helse. Kurset inkluderer foredrag, gruppeoppgaver og diskusjoner som gir publikum noe å reflektere over, og engasjerer til kommunikasjon og handling.

Brukermedvirkning

Ingrid har vært brukerrepresentant- og medvirker siden 2014, og har vært med på å utvikle både kurs og foredrag om brukermedvirkning for unge i flere år. Siden 2016 har hun vært ansvarlig for kursutvikling og medvirking for organisasjonen Mental Helse Ungdom, og har snakket om tematikken for både RBUP, Norsk Psykologforening og KS. Et kurs som er like virkningsfullt for spesialister og klinikere, som brukere selv. Et humoristisk og lærerikt foredrag.

Hvordan styrke unge?

Det å jobbe med og for ungdom er givende. Givende, og til tider utfordrende. Hvordan kan man hjelpe unge som sliter? Hvordan kan man se de unge som sliter? Når skal man ta ting videre? Ingrid fletter sammen egen historie med nyttige og konkrete verktøy for å hjelpe barn og unge med utfordringer, og til å fremme livsmestring.

Ingrid Bruun har 13 vurderinger

Kimberly Hoskins

4. februar 2019

Mental Helse Rendalen og Stor-Elvdal

6

Vi var så heldig å få Ingerid til Stor-Elvdalen i Hedmark. Her holdt hun en sterk og rørende foredag til ungdommen i Rendalen og Stor-Elvdal på ungdomsklubben. Tema var selvbilde.mobbing og selvmord. Ingrid rørte alle som var tilstede. Ungdommen pratet om Ingrid flede dager etterpå. Tusen takk Ingrid for at du er deg og deler DIN historie.

Anne Kristine Kolflaath

24. mai 2018

Forelder, Kristelig gymnasium

6

Var på foredraget «Tryggere voksne gir tryggere ungdom» i går på Sentralen med Ingrid Bruun og Ann Jeanett Heitmann. Det var et veldig bra og inspirerende foredrag med mange gode og praktiske tips! Foilene var veldig «freshe» og begge fikk frem budskapet på en god måte. Kan anbefales!

Karina Skaug

23. april 2018

Miljøterapeut, Færder videregående skole, avd. Oppfølgingsklassen

6

Ingrid Bruun har holdt foredrag for Færder videregående skole, avd. Oppfølgingsklassen. Oppfølgingsklassen er en skole for elever som har vært eller er straffedømte. Ingrid møtte elevene på en måte som la grunnlaget for en dag med god kommunikasjon og gode relasjoner. Hun snakket om temaer innenfor mental helse på en måte som ufarliggjør og normaliserer det å ha, og snakke om psykiske utfordringer. Videre mener vi dagen med Ingrid førte til refleksjon og bevisstgjøring i gruppen, og vi har fått gode tilbakemeldinger på dagen hun var hos oss. Vi kan absolutt anbefale Ingrid som foredragsholder!

Marianne Kjeldsen

18. april 2018

Arbeidsgruppen for Verdensdagen i Larvik

6

Ingrid Bruun var 1 av 3 foredragsholdere på vår markering i Bølgen Kulturhus i Larvik. For oss som arrangører var det viktig at hun sto på Mental Helses liste over anbefalte foredragsholdere. Et av våre mål var å nå ut til unge mennesker. Det appellerte til oss at foredragsholder var opptatt av å fortelle den usminkede sannheten om hennes bakgrunn og framgang. På scenen sto en modig jente og fortalte åpent om alt det vanskelige hun har opplevd, inkludert 4 selvmordsforsøk. Nakent og ærlig formidlet hun hvordan hun snudde livet til å bli mer positivt. I salen satt publikum og fulgte nøye med. Det mest påfallende var den totale stillheten fra tilhørerne. Etter foredraget har det kommet mange tilbakemeldinger om hvor modig Ingrid Bruun var, og at det har gjort en forskjell i menneskers måte å tenke om seg selv og sitt liv. Vi anbefaler Ingrid Brun som foredragsholder. Et foredrag man tar med seg i hjertet.

Cecilie Verde

18. april 2018

Larvik kommune, Verdensdagen for psykisk helse Larvik

5

Tusen takk for ditt bidrag i Larvik på en viktig dag, Ingrid! Vi Har fått mange sterke og gode tilbakemeldinger i etterkant av dagen – du er dyktig og gjør virkelig en forskjell!

Rina Kamilla Yamamoto

18. april 2018

Ungdomskoordinator, Buskerud fylkeskommune

6

Hjertelig takk for alt du har bidratt med gjennom konferansen. Med ditt fantastiske nærvær, din formidlingsevne, din historie, ditt ektefølte engasjement, ditt unike perspektiv… Det er ikke så mange som kan gjøre hva du kan og gjør. Vi etterspør alltid åpenhet, og ønsker oss en tilstand der vi kan være åpne, ærlige og personlige, og snakke til og med hverandre, – uten skam. Men få tør eller greier. Og blant de få som tør, er det ikke mange som kan gjøre det med en sånn nerve som deg. Jeg er uendelig takknemlig for at du kom, for at du turte, og for at du ville bli hele konferansen. For at du snakka med folk. Så folk. Hørte dem. Det er mer verdifullt enn denne lille kommentaren kan formidle. Så jeg avslutter med det sterkeste og mest ektefølte ordet jeg kan: Takk.

Ole Larssen

18. april 2018

Publikum, Verdensdagen for psykisk helse Larvik

6

I dag var jeg så heldig å høre foredraget til Ingrid Bruun. Hun fortalte historien sin i forbindelse med Verdensdagen for Psykisk Helse, som i Larvik ble markert på Bølgen. En sterk historie om sykdom, selvmordsforsøk og en vei videre alt til tross. Anbefales.

June Ødgren Grande

18. april 2018

Publikum, Sekkefabrikken Kulturhus

5

Et utrolig inspirerende foredrag i dag! Tusen takk for at du gir så mye av deg selv!

Carina Karlsen

18. april 2018

Publikum, Sekkefabrikken Kulturhus

6

Fantastisk jente! traff meg veldig med sin historie. Alle skoler burde få ett besøk av denne jenta!

Tina Wolf

18. april 2018

Lærer, Tranby skole

6

Ingrid Bruun hadde foredrag for våre 9. klassinger. Dette var en dag hvor vi hadde fokus på mental helse, rus, politiet og lovverk, barnevern og helse. Hver klasse hadde fire foredrag de skulle høre denne dagen. Vi hadde fire klasser som fikk høre Ingrids historie og fikk lære fra hennes erfaringer. Da dagen var omme og vi skulle oppsummere og få tilbakemeldinger fra elevene var det Ingrid sitt foredrag de fleste snakket om. De syntes det var utrolig flott og lærerikt – hun gjorde et stort inntrykk! Som lærer i ungdomskolen, men også med 20 års erfaring fra næringslivet før jeg endret profesjon var jeg meget imponert. Ingrid hadde en flott måte å engasjere elevene på og hun skapte en god dialog. En sterk og flott opplevelse. På kvelden hadde vi invitert Ingrid tilbake for å snakke med foreldrene – igjen gjorde hun en flott jobb. Kan anbefales – Ingrids foredrag passer på ungdomskolen, på videregående og i næringslivet – det er mye voksenpersoner kan lære fra Ingrid.

Sissel Karin Haavaag

18. april 2018

Velferdssjef, Lier kommune

6

Du var tydelig og klar i din formidling og du berørte alle som var tilstede. Du hadde et tydelig budskap og du viste oss som kommune hvor vi kan bli bedre.

Trond Valø

9. mars 2018

Forelder, Tranby skole

6

Jeg vil si at Ingrid Bruun er et funn som jeg håper blir benyttet mye i skolene! Utrolig sterkt vitnesbyrd og veldig konkret informasjon om hva som er viktig å tenke på i forhold til psykiatrien. Jeg ble svært imponert og ønsker at hun får tilbakemelding om det. Det Ingrid presenterte var åpent og ærlig og ikke minst velmenende. En slik modig stemme er gull verdt.

Heidi Frantzen

9. mars 2018

RBUP, spesialistutdanningen

6

Du er et naturtalent som foreleser. Tar rommet, holder fokus og skaper indre dialoger på en verdifull måte. I tillegg har innholdet en rød tråd med nyttige og minnerike påminnelser. Forelesningen er nyttig for klinikere, og jeg er overbevist om at det gjør en forskjell for barn og unge som trenger det.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS