Ingrid Bruun

Foredragsholder, konferansier & gledesspreder

Fra kr 12.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ingrid Bruun

«Et flott foredrag. Imponerende og engasjert flott ung dame som formidlet sin historie med refleksjon og sjelden bra selvinnsikt. Det å høre Ingrid på scenen gir inspirasjon og ettertanke.» I en alder av 17 år prøvde Ingrid seg på sitt fjerde selvmordsforsøk, men døden var ikke for henne. På en fantastisk god, nærværende og reflekter måte formidler Ingrid det å gå fra dødsglede til livsglede. Hun har jobbet som foredragsholder siden 2012, og er allerede en anerkjent person på scenen. Med en ekte sertifisering i positiv psykologi, og som selvutnevnt ekspert på tørr humor, trekker hun inn selvironi og humor for å ufarliggjøre tabubelagte temaer som psykisk helse. I dag jobber hun som daglig leder og foredragsholder for Kompetansesenter for livsmestring og folkehelse (livshelse.no) og konferansier for JobbAktiv. Fornøyde oppdragsgivere trekker særlig frem hennes evne til å engasjere og inspirere både unge og eldre med innlevelse, troverdighet og god struktur.

Foredrag med Ingrid Bruun

Fra dødsglede til livsglede - livsmestring mot alle odds

Med tørr humor og en personlig historie både engasjerer og berører Ingrid yngre som eldre publikum. Med hennes egen historie som blant annet omhandler angst & depresjon, selvmordsforsøk, fravær av selvfølelse - men ikke minst livsmestring og livsglede gir Ingrid publikum et unikt innsyn og informasjon om unge og psykisk helse. Foredraget kan tilpasses ethvert publikum, og passer bra til f. eks. VIP-dager på skolen eller som foredrag under folkehelseuka i din kommune eller skole.

Verdensdagen for psykisk helse

"Et flott foredrag. Imponerende og engasjert flott ung dame som formidlet sin historie med refleksjon og sjelden bra selvinnsikt. Absolutt en lærerik og fin stund." Verdensdagen blir markert tusenvis av steder hvert år, og Ingrid er en attraktiv foredragsholder i den forbindelse. I 2018 holdt hun foredrag for nesten 3000 mennesker over hele Norge. Hvert år tilpasser hun foredrag og budskap til temaet, og kan holde opp til fire foredrag på en dag.

Medvirkning og empowerment - et helhetlig innsyn

Ingrid har vært brukerrepresentant- og medvirker siden 2014, og har vært med på å utvikle kurs og foredrag om medvirkning i flere år. Siden 2016 har hun vært ansvarlig for kursutvikling og medvirkning for Mental Helse Ungdom, og har snakket om tematikken for både RBUP, Norsk Psykologforening og KS. I 2019 er hun ansvarlig for å utarbeide nytt kurs med støtte fra HDir. Et foredrag som er like virkningsfullt for spesialister og klinikere, som brukere selv. Et humoristisk og lærerikt foredrag.

Tenke utenfor boksen: ADHD som begrensning eller mulighet?

Hun passet aldri inn, men forstod ikke hvorfor. Alt hun ønsket var å være som alle andre. Være normal. Skolen ble en arena for kritikk og frustrasjon. "Du kan ikke en dritt" sa den ene læreren, mens en annen ropte "Du må bare prøve hardere!". Først i en alder av 24 år fikk Ingrid diagnosen ADHD. I dag ser hun begrensingene som alltid var der. Ikke minst ser hun mulighetene. Eventyrene og kreativiteten som følger med! Fra taper på skolebenken til daglig leder og foredragsholder!

Fra selvmordsforsøk til daglig leder!

I store deler av livet sitt har Ingrid Bruun følt seg håpløs. Verdiløs. På skolen fikk hun beskjed om at hun "ikke kunne en dritt", og det gjerne foran hele klassen. Utenforstående sa at "hun bare måtte prøve hardere", mens psykologen sa at hun ikke kunne ta videre utdanning. Til tross for utfordringer og motgang om hverandre, har hun klart å jobbe seg til å bli daglig leder i en bedrift som blomstrer. Takket være henne. Hvordan gjorde hun det, og hvordan kan andre få det til?

Kurs med Ingrid Bruun

Unge og psykisk helse / livsmestring

Med tørr humor og en personlig historie både engasjerer og berører Ingrid yngre som eldre publikum. Med hennes egen historie som blant annet omhandler angst & depresjon, selvmordsforsøk, fravær av selvfølelse - men ikke minst livsmestring og livsglede gir Ingrid publikum et unikt innsyn og informasjon om unge og psykisk helse. Kurset inkluderer foredrag, gruppeoppgaver og diskusjoner som gir publikum noe å reflektere over, og engasjerer til kommunikasjon og handling.

Brukermedvirkning

Ingrid har vært brukerrepresentant- og medvirker siden 2014, og har vært med på å utvikle både kurs og foredrag om brukermedvirkning for unge i flere år. Siden 2016 har hun vært ansvarlig for kursutvikling og medvirking for organisasjonen Mental Helse Ungdom, og har snakket om tematikken for både RBUP, Norsk Psykologforening og KS. Et kurs som er like virkningsfullt for spesialister og klinikere, som brukere selv. Et humoristisk og lærerikt foredrag.

Hvordan styrke unge?

Det å jobbe med og for ungdom er givende. Givende, og til tider utfordrende. Hvordan kan man hjelpe unge som sliter? Hvordan kan man se de unge som sliter? Når skal man ta ting videre? Ingrid fletter sammen egen historie med nyttige og konkrete verktøy for å hjelpe barn og unge med utfordringer, og til å fremme livsmestring.

Ingrid Bruun har 14 vurderinger

Christoffer Rekstad

14. desember 2020

Fontenehuset Oslo Øst

6

Ingrid Bruun er en meget behaglig person å jobbe med som arrangør, i utfordringsåret 2020 var hun med på hvert kast og vending som smittevernsrestriksjonene medførte. En med topp instilling, sporty og proff, men er flink til å spille på lag med arrangøren. Flink til å sette opp promissene for sin «vare» og leverer en topp og hjertegripende foredrag. Ingrid er flink til å dele om eget liv på en ærlig måte, samtidig som hun har humoren ikke langt unna.

Kimberly Hoskins

4. februar 2019

Mental Helse Rendalen og Stor-Elvdal

6

Vi var så heldig å få Ingerid til Stor-Elvdalen i Hedmark. Her holdt hun en sterk og rørende foredag til ungdommen i Rendalen og Stor-Elvdal på ungdomsklubben. Tema var selvbilde.mobbing og selvmord. Ingrid rørte alle som var tilstede. Ungdommen pratet om Ingrid flede dager etterpå. Tusen takk Ingrid for at du er deg og deler DIN historie.

Anne Kristine Kolflaath

24. mai 2018

Forelder, Kristelig gymnasium

6

Var på foredraget «Tryggere voksne gir tryggere ungdom» i går på Sentralen med Ingrid Bruun og Ann Jeanett Heitmann. Det var et veldig bra og inspirerende foredrag med mange gode og praktiske tips! Foilene var veldig «freshe» og begge fikk frem budskapet på en god måte. Kan anbefales!

Karina Skaug

23. april 2018

Miljøterapeut, Færder videregående skole, avd. Oppfølgingsklassen

6

Ingrid Bruun har holdt foredrag for Færder videregående skole, avd. Oppfølgingsklassen. Oppfølgingsklassen er en skole for elever som har vært eller er straffedømte. Ingrid møtte elevene på en måte som la grunnlaget for en dag med god kommunikasjon og gode relasjoner. Hun snakket om temaer innenfor mental helse på en måte som ufarliggjør og normaliserer det å ha, og snakke om psykiske utfordringer. Videre mener vi dagen med Ingrid førte til refleksjon og bevisstgjøring i gruppen, og vi har fått gode tilbakemeldinger på dagen hun var hos oss. Vi kan absolutt anbefale Ingrid som foredragsholder!

Marianne Kjeldsen

18. april 2018

Arbeidsgruppen for Verdensdagen i Larvik

6

Ingrid Bruun var 1 av 3 foredragsholdere på vår markering i Bølgen Kulturhus i Larvik. For oss som arrangører var det viktig at hun sto på Mental Helses liste over anbefalte foredragsholdere. Et av våre mål var å nå ut til unge mennesker. Det appellerte til oss at foredragsholder var opptatt av å fortelle den usminkede sannheten om hennes bakgrunn og framgang. På scenen sto en modig jente og fortalte åpent om alt det vanskelige hun har opplevd, inkludert 4 selvmordsforsøk. Nakent og ærlig formidlet hun hvordan hun snudde livet til å bli mer positivt. I salen satt publikum og fulgte nøye med. Det mest påfallende var den totale stillheten fra tilhørerne. Etter foredraget har det kommet mange tilbakemeldinger om hvor modig Ingrid Bruun var, og at det har gjort en forskjell i menneskers måte å tenke om seg selv og sitt liv. Vi anbefaler Ingrid Brun som foredragsholder. Et foredrag man tar med seg i hjertet.

Cecilie Verde

18. april 2018

Larvik kommune, Verdensdagen for psykisk helse Larvik

5

Tusen takk for ditt bidrag i Larvik på en viktig dag, Ingrid! Vi Har fått mange sterke og gode tilbakemeldinger i etterkant av dagen – du er dyktig og gjør virkelig en forskjell!

Rina Kamilla Yamamoto

18. april 2018

Ungdomskoordinator, Buskerud fylkeskommune

6

Hjertelig takk for alt du har bidratt med gjennom konferansen. Med ditt fantastiske nærvær, din formidlingsevne, din historie, ditt ektefølte engasjement, ditt unike perspektiv… Det er ikke så mange som kan gjøre hva du kan og gjør. Vi etterspør alltid åpenhet, og ønsker oss en tilstand der vi kan være åpne, ærlige og personlige, og snakke til og med hverandre, – uten skam. Men få tør eller greier. Og blant de få som tør, er det ikke mange som kan gjøre det med en sånn nerve som deg. Jeg er uendelig takknemlig for at du kom, for at du turte, og for at du ville bli hele konferansen. For at du snakka med folk. Så folk. Hørte dem. Det er mer verdifullt enn denne lille kommentaren kan formidle. Så jeg avslutter med det sterkeste og mest ektefølte ordet jeg kan: Takk.

Ole Larssen

18. april 2018

Publikum, Verdensdagen for psykisk helse Larvik

6

I dag var jeg så heldig å høre foredraget til Ingrid Bruun. Hun fortalte historien sin i forbindelse med Verdensdagen for Psykisk Helse, som i Larvik ble markert på Bølgen. En sterk historie om sykdom, selvmordsforsøk og en vei videre alt til tross. Anbefales.

June Ødgren Grande

18. april 2018

Publikum, Sekkefabrikken Kulturhus

5

Et utrolig inspirerende foredrag i dag! Tusen takk for at du gir så mye av deg selv!

Carina Karlsen

18. april 2018

Publikum, Sekkefabrikken Kulturhus

6

Fantastisk jente! traff meg veldig med sin historie. Alle skoler burde få ett besøk av denne jenta!

Tina Wolf

18. april 2018

Lærer, Tranby skole

6

Ingrid Bruun hadde foredrag for våre 9. klassinger. Dette var en dag hvor vi hadde fokus på mental helse, rus, politiet og lovverk, barnevern og helse. Hver klasse hadde fire foredrag de skulle høre denne dagen. Vi hadde fire klasser som fikk høre Ingrids historie og fikk lære fra hennes erfaringer. Da dagen var omme og vi skulle oppsummere og få tilbakemeldinger fra elevene var det Ingrid sitt foredrag de fleste snakket om. De syntes det var utrolig flott og lærerikt – hun gjorde et stort inntrykk! Som lærer i ungdomskolen, men også med 20 års erfaring fra næringslivet før jeg endret profesjon var jeg meget imponert. Ingrid hadde en flott måte å engasjere elevene på og hun skapte en god dialog. En sterk og flott opplevelse. På kvelden hadde vi invitert Ingrid tilbake for å snakke med foreldrene – igjen gjorde hun en flott jobb. Kan anbefales – Ingrids foredrag passer på ungdomskolen, på videregående og i næringslivet – det er mye voksenpersoner kan lære fra Ingrid.

Sissel Karin Haavaag

18. april 2018

Velferdssjef, Lier kommune

6

Du var tydelig og klar i din formidling og du berørte alle som var tilstede. Du hadde et tydelig budskap og du viste oss som kommune hvor vi kan bli bedre.

Trond Valø

9. mars 2018

Forelder, Tranby skole

6

Jeg vil si at Ingrid Bruun er et funn som jeg håper blir benyttet mye i skolene! Utrolig sterkt vitnesbyrd og veldig konkret informasjon om hva som er viktig å tenke på i forhold til psykiatrien. Jeg ble svært imponert og ønsker at hun får tilbakemelding om det. Det Ingrid presenterte var åpent og ærlig og ikke minst velmenende. En slik modig stemme er gull verdt.

Heidi Frantzen

9. mars 2018

RBUP, spesialistutdanningen

6

Du er et naturtalent som foreleser. Tar rommet, holder fokus og skaper indre dialoger på en verdifull måte. I tillegg har innholdet en rød tråd med nyttige og minnerike påminnelser. Forelesningen er nyttig for klinikere, og jeg er overbevist om at det gjør en forskjell for barn og unge som trenger det.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS