Jan Sverre Sivertsen

Familiefar, polfarer og leder

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jan Sverre Sivertsen

Jan Sverre Sivertsen (Sivert), polfarer, leder for utvikling av naturbasert reiseliv i Flakk Gruppen og familiefar. Med sin erfaring fra ekstreme opplevelser, næringsliv og livet generelt vil Sivert gi dere et innblikk i hva som driver oss til å søke utfordringer, gå ut av komfortsonen og hvordan vi reagerer og oppfører oss i disse situasjonene samt hva vi kan lære av det å operere på kanten av hva som er mulig. Her knyttes linker og paralleller til næringsliv, ledelse, teamarbeid og hverdagsliv. Med glimt i øyet og humor kombineres erfaring fra strategisk ledelse, ekspedisjoner og hverdagslivet slik at foredragene har bred appell og relevans. Sivert er også sertifisert i refleksjons- og profilverktøyet Everything DiSC® og tilbyr kurs i lederutvikling og teamutvikling. Kultur kan bygges, og atferd kan trenes gjennom gode verktøy og metode. Bygg en robust, innovasjon- og prestasjonsorientert kultur gjennom strategisk kompetansetrening.

Foredrag med Jan Sverre Sivertsen

Sydpolen - 66 dager med mot og motløshet...om isolasjon og dårlig kjemi

Med mål om å følge i Roald Amundsens spor la Sivert og makkeren i vei på den 1400 km lange ferden på verdens høyeste, kaldeste og mest forblåste kontinent. Hør hans egen beretning om ekspedisjonen, uværet som endret planene, tankene når det røynet på som verst, kappløpet mot tiden, dårlig kjemi med makkeren og naturopplevelsene som sto i sterk kontrast til dagene hvor alt virket håpløst. Bilder, film og glimt i øyet ! Perfekt som motivasjon, til samhandlingsprosjekt og lederutvikling.

Det handler om FOLK!

Det handler om FOLK! starter der Sydpolforedraget slutter. Foredraget handler om å se menneskene og hvorfor vi som organisasjon eller bedrift eksisterer. En felles misjon bak det vi gjør gir en konkurransekraft som ikke handler om kortsiktig seier, men langsiktig suksess. Hvorfor overlever noen organisasjoner lengre og bedre enn andre? Hva skal til for å skape en VI-kultur? Man kommer ikke til Sydpolen ved å spurte, alene, selv ikke på en solotur. Det handler om steg for steg over tid - sammen.

Fra ord til handling

Det å utarbeide en strategi er enkelt. Det er i gjennomføringen de fleste sliter - hvordan skal vi få gjort strategiplanen til et verktøy for å nå våre mål. Gjennom eksempler, erfaringer fra næringsliv og ekspedisjoner, gir Sivert råd og tips om hvordan skape handling ut av planene.

Kurs med Jan Sverre Sivertsen

NATURlig ledelse

VI SKAL GÅ I TAKT! Målet er å få en gruppe som er en strategisk og utviklende arena, som kjenner hverandre, ser mulighetene og setter retning på et overordnet nivå – SAMMEN! Programmet tar utgangspunkt å bli kjent med hverandre gjennom å kjenne seg selv. Adferd og hvordan vi reagerer på hverandres adferd vil være nøkkelord og gjennomgående tema. Gjennom tester, refleksjon, øvelser og gruppeoppgaver og med naturen som arena blir du utfordret på egen adferd og å se andres foretrukne adferd.

Jan Sverre Sivertsen har 10 vurderinger

Trine Krystad

3. januar 2019

Visit Svalbard

6

Ekte, ærlig og personlig må være stikkord for Siverts fascinerende foredrag om en imponerende ekspedisjon til Sydpolen! Sivert ga oss en innholdsrik og annerledes fortelling om en utrolig ekspedisjon, der han viste oss sider ved ekspedisjonslivet som ikke ofte kommer frem i tradisjonelle foredrag av polfarere. Med ærlighet, ydmykhet og en nær og personlig touch reflekterte Sivert over relasjoner, gleder, utfordringer og hva som betyr noe i den enkeltes liv – mens han tok oss med på en 66 dagers lang skitur i Antarktis, supplert med flotte naturbilder og artige filmsnutter. Med glimt i øyet, humor, vidd og alvor, berørte Sivert en fullsatt sal i Longyearbyen kulturhus. Hver og en i salen reflekterte nok over hverdagslivet vi lever når vi fikk presentert kontrastene under helt ekstreme forhold, og det var nok noen som dro paralleller til eget liv. Krydret med små anekdoter om positive opplevelser som var viktig for fremdrift i ekspedisjonen, ble det times lange foredraget virkelig ei historie med flere perspektiv. Vi er nok mange som kommer til å dvele ved hvor lite – eventuelt hvor mye, 30 gram Sørlandschips kan utgjøre…. Aller sterkest inntrykk gjorde likevel Siverts helt særegne evnene til å formidle gleden ved å være ute på tur, detaljrikdommen ved ekspedisjonslivet – og de enkle gledene på tross av slit, kulde og motgang. Tydeligst står også Siverts store fasinasjon for et helt ekstraordinært naturområde på jorda. De færreste av oss skal gå på ski til Sydpolen, men Sivert ga oss virkelig inspirasjon til å gå mot vår egen «sydpol» – og finne glede og søke mestring ved planlegging og gjennomføring av våre private «ekspedisjoner». Sivert holdt sitt foredrag i forbindelse med Visit Svalbards reiselivskonferanse Friske fraspark i Longyearbyen november 2018 – en konferanse han for øvrig også utmerket ledet på en profesjonell måte. Med sin lange operative og brede erfaring fra reiselivsutvikling, fra guiderollen til ledelse og utvikling av reiselivsbedrifter, hadde vi den rette personen på plass for våre arrangement. Dette viste seg å være var en svært god kombinasjon, som trygt kan anbefales!

Arne Hoem Pedersen

21. desember 2018

Brages Molde AS, avd Kristiansund

6

Sivert skildrer en ekspedisjon med bilder, video og et foredrag som fanger publikum. God fortellerevne med glimt i øyet vekket eventyrlysten hos våre innbudte gjester, og dannet grunnlag for mange gode samtaler i etterkant av foredraget. Anbefales!

Oddvar Talset

18. september 2018

Molde Fotballklubb

6

Molde Fotballklubb hadde Partnerlunsj for sine samarbeidspartnere, hvor Jan Sverre Sivertsen tok salen med på en fantastisk reise det er lite trolig at noen av oss i salen noensinne kommer til å få oppleve selv. Sivert er utrolig dyktig til å kommunisere med publikum på en folkelig og jordnær måte, et meget profesjonelt foredrag ispedd mange flotte bilder og effekter, utført med mye humor og snert. Tilbakemeldingene fra samarbeidspartnere som deltok var at foredraget stod til en sekser på terningen. Anbefales på det sterkeste!

Lillian Sæther

3. august 2018

Møre og Romsdal fylkeskommune

6

Jan Sverre Sivertsen (Sivert) ble engasjert til å holde et innlegg på Reiselivskonferansen i Møre og Romsdal, 5. april 2018 – om ekspedisjonen til Sydpolen med forberedelser og gjennomføring av selve turen med fokus på hva er det som motiverer en til å foreta en slik ekspedisjon og hva som kreves for å beholde denne motivasjonen gjennom hele den lange turen. Innlegget ble profesjonelt gjennomført, dramaturgien var helproff – ispedd både filmsnutter og bilder. Sivert spilte på hele følelsesregisteret – fra humor, til alvor, til tårer. Terningkast 6 til deg, Sivert !

Birgitte Tautra Vegsund

27. juli 2018

Aukra Næringsforum

6

Ærlig og usminket, sårbart og barskt, kaldt og varmt! Jan Sverre Sivertsen (Sivert) er en strålende historieforteller, og byr på seg selv når han tar oss med på sin krevende ekspedisjon til Sydpolen. Vi får kjenne på tøffe forhold, viktigheten av gode forberedelser, og motivasjonen i hva man kan få til om setter seg mål og er sterke sammen! Tiden går fort, og refleksjonene er overførbare både til arbeids- og privatlivet!

Arnt Sommerlund

25. juni 2018

Aukra Næringsforum

5

Jan Sverre Sivertsen (Sivert) er en god historieforteller, som byr på seg selv og ikke er redd for å bidra med sine personlig erfaringer. Han forteller historien om hvordan en tur til Sydpolen ble til, og hvordan to vanlige mennesker uten superkrefter klarte å fullføre prosjektet gjennom god planlegging og gode forberedelser. Om å finne ut hva som hva viktige detaljer og hva som var mindre viktige detaljer. Og hvordan man kan finne motivasjon når kroppen er sulten og sliten, og verden utenfor er kald og skiføret er som sandpapir. Foredraget er profesjonelt, og krydret med bilder og filmsnutter som bidrar til historiefortellingen. En time går fort 🙂

Arild Rogne

21. juni 2018

iRegnskap AS

6

Vi hadde invitert 25 kunder til iRegnskap sin påskelunsj med Sivert som foredragsholder. Kontrasten mellom vår påskelunsj og polfarerens 66 dager med sterkt rasjonerte matkvoter var stor. Jeg merket meg at Sivert i forkant av turen trodde at det ville bli god tid til å tenke «store tanker» og filosofere, men at fokus ble neste skritt, neste måltid osv. Man må sette mål og disse når man «skritt-for-skritt». Etter foredraget gikk praten rundt bordet. Hvor lenge ville vi klart oss under disse forholdene? Ett døgn? Noen mente at de ikke ville klare en time under slike forhold. Mye heller Maldivene var det en som sa. Kanskje vi trenger å utfordre oss selv litt? Vi klarer mer enn vi tror! Tusen takk til Sivert for inspirerende og interessant foredrag!

Bent Erik Heimen

19. juni 2018

Nordmøre og Romsdal Bilbransjeforening

6

Spennende skildring med glimt i øye av en fascinerende ekspedisjon. Interessant å høre om alle de faser man er i gjennom fra forberedeleser og gjennomføring. Noe man kan sammenligne med mange faser i livet, både privat og i arbeid.

Ketil Olsen

19. juni 2018

Volo AS

6

Sivertsen tar oss med på en utrolig reise. Med innlevelse, stor kunnskap, med lyd og bilder tar han oss med til Sydpolen. En sterk presentasjon om en stor prestasjon. Om det å forberede, å være sterke sammen, det å holde ut i kulde, og om å takle uforutsette hendelser. Anbefales; – takk Sivert!

Arnfinn Isaksen

19. juni 2018

SpareBank1 Nordvest

5

Interessant og spennende fortelling fra en krevende tur til Sydpolen. Mye fokus på at positiv tenkning og mental styrke er vel så viktig som fysisk styrke.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS