Jon Terje Bruun

Jon Terje Bruun

Sommelier, holder kurs og foredrag om vin og vinsmaking

Fra kr 8.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jon Terje Bruun

Etter 25 år i finansnæringen bestemte Jon Terje Bruun seg for å følge drømmen. Utdannelsen til sommelier var en naturlig følge av en mangeårig interesse for vin. Dette sammen med en utstrakt reisevirksomhet i alle verdens vindistrikt, har gitt ham en solid kunnskapsbase for å fortelle om verdens viner, gjerne kombinert med en smaking. Jon Terje er godt kjent i Alsace, Champagne, Bordeaux, Bourgogne, Piemonte, Toscana, Sør Afrika bl.a, og arrangerer også vinturer til disse distriktene. Jon Terjes foredrag/ kåserier bærer preg av god kunnskap, men er aldri kjedelige, da humor er et viktig element i hans fortellerstil. Prisen er alltids forhandlingsbar, og pris pr hode faller med gruppens størrelse.

Foredrag med Jon Terje Bruun

Kongeparet blandt druer

En reise innen de forskjellige stilartene til Chardonnay og Pinot Noir. Vi smaker viner fra både nye og gamle verden, fra bordvin til Grand Cru.

Master blend

Lær å lage din egen vin. Vi lærer hvordan forskjellige druer påvirker sluttresultatet i en klassisk Bordeaux blend. Hva skal til for å få en maskulin vin med hår på brystet, eller hva lager en riktig feminin "ladykiller"?

Moro med bobler!

Champagne kan drikkes til alt. Men kjenner du virkelig forskjellen på Champagne, Cremant, Cava eller Prosecco? Vi smaker på de forskjellige variantene og finner "value for money"

Ost og vin i harmoni

Er det på tide å pensjonere Ridderosten og 3 litern med rødvin? "Du og en ost kan være en fest, men med riktig vin til kan det dra seg mot en orgie" Sitat Toralf Bølgen. Lær hvilke viner som passer til ulike oster, og smak selv hvorfor rødvin ikke alltid er det riktige valget.

Skreddersydde foredrag

Kom gjerne med ønsker om hvilke temaer dere ønsker et kåseri om, så ser vi hva vi kan få til. Hva med en Tour de France? Spania, bedre enn sitt rykte? Kan de lage vin i Sør Afrika? etc.

Jon Terje Bruun har 3 vurderinger

Christian Wernersen

26. oktober 2016

Herr og fru as Teie Nøtterøy

5

vi samarbeider ofte med Jon Terje og har stadig mat og vinkvelder hvor vi er gjennom mange forskjellige temaer, Jon Terje er enkel å samarbeide med, har alltid ett smil på lur og som ofte smitter over på våre gjester. Han har også meget gode kunnskaper om vin og deres opprinnelsesland

Øyelege Hjalmar Broch,

24. oktober 2016

Tønsberg Øyelegesenter AS

6

Jon Terje Bruun presenterte «Kongeparet blant druer» for oss ansatte ved Tønsberg Øyelegesenter på en firmafest. Kompetansen på vin var svært varierende innen gruppen, men ved sin underholdene presentasjonsform og improvisasjon fikk han alle engasjerte på en aktiv måte med spørsmål og kommentarer. Alle var enige om at «kulturinnslaget» på firmafesten gav mersmak – både på vin og foredrag!

Håvard Solum

20. oktober 2016

Scandic Kristiansand Bystranda

6

John Terje kjørte meget interessante og artige foredrag under årets Tour de Wine. Totalt 440 personer var innom og fikk en rask og underholdende innføring om italienske viner. Massevis av gode tilbakemeldinger fra et lydhørt publikum.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS