Jon Terje Bruun

Jon Terje Bruun

Sommelier, holder kurs og foredrag om vin og vinsmaking

Fra kr 8.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Jon Terje Bruun

Etter 25 år i finansnæringen bestemte Jon Terje Bruun seg for å følge drømmen. Utdannelsen til sommelier var en naturlig følge av en mangeårig interesse for vin. Dette sammen med en utstrakt reisevirksomhet i alle verdens vindistrikt, har gitt ham en solid kunnskapsbase for å fortelle om verdens viner, gjerne kombinert med en smaking. Jon Terje er godt kjent i Alsace, Champagne, Bordeaux, Bourgogne, Piemonte, Toscana, Sør Afrika bl.a, og arrangerer også vinturer til disse distriktene. Jon Terjes foredrag/ kåserier bærer preg av god kunnskap, men er aldri kjedelige, da humor er et viktig element i hans fortellerstil. Prisen er alltids forhandlingsbar, og pris pr hode faller med gruppens størrelse.

Hjemsted
Agder
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Jon Terje Bruun

Kongeparet blandt druer

En reise innen de forskjellige stilartene til Chardonnay og Pinot Noir. Vi smaker viner fra både nye og gamle verden, fra bordvin til Grand Cru.

Master blend

Lær å lage din egen vin. Vi lærer hvordan forskjellige druer påvirker sluttresultatet i en klassisk Bordeaux blend. Hva skal til for å få en maskulin vin med hår på brystet, eller hva lager en riktig feminin "ladykiller"?

Moro med bobler!

Champagne kan drikkes til alt. Men kjenner du virkelig forskjellen på Champagne, Cremant, Cava eller Prosecco? Vi smaker på de forskjellige variantene og finner "value for money"

Ost og vin i harmoni

Er det på tide å pensjonere Ridderosten og 3 litern med rødvin? "Du og en ost kan være en fest, men med riktig vin til kan det dra seg mot en orgie" Sitat Toralf Bølgen. Lær hvilke viner som passer til ulike oster, og smak selv hvorfor rødvin ikke alltid er det riktige valget.

Skreddersydde foredrag

Kom gjerne med ønsker om hvilke temaer dere ønsker et kåseri om, så ser vi hva vi kan få til. Hva med en Tour de France? Spania, bedre enn sitt rykte? Kan de lage vin i Sør Afrika? etc.

2024 © Talerlisten AS