Linda Øye

Linda Øye

Fra offer til kriger, Årets ildsjel 2021

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Linda Øye

Linda Øye holder foredrag om psykisk helse, inkludering og sosial bærekraft. Hun driver «Fra offer til kriger», et sosialt entreprenørskap som jobber med kurs, foredrag, veiledning og humorshowet «Åpen dag på lukket avdeling».

Linda pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap. Dette har hun gode forutsetninger til å klare, da hun har jobbet seg fra å være varig ufør, til i dag å drive sitt eget firma med flere ansatte. Linda er kjent for å bruke humor i alvorlige temaer og snakker et språk som alle kan kjenne seg igjen i. Identitet og holdninger er noe hun har høyt fokus på i sitt arbeid.

Linda Øye har evne til å nå ut bredt. Alt fra ansatte og ledelse til mennesker som strever i livene sine. Med sin tilnærming til ulike tema når hun også «mannen i gata.» Hun har vært kåret til Årets lyspunkt i 2009 og Bragdprisen 2017. Vært gjest i «Sannhetsministeriet» med Dag Sørås og flere podcaster. Hun har sittet i ekspertgruppa til Helseminister Bent Høie. Han har besøkt Fra offer til kriger og sitert Linda i lansering av Folkehelsemeldingen.

Av Talerlisten ble Linda kåret til Årets ildsjel 2021, blant over 650 talere.

Hjemsted
Rogaland
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Linda Øye

Fra varig ufør til adm.dir

Linda Øye beskriver sin reise fra varig ufør til adm.dir som noe alle kan få til. Hun mener at alle som føler seg mislykka har en visjon. Drit i visjonen. Den er ofte til hinder for DIN drøm. Utfra egne erfaringer normaliserer hun og rocker med begreper som sterke/svake grupper. Tilhørere beskriver at de sitter igjen med å føle seg inspirert og å ha blitt utfordret på egne holdninger. Dette er et foredrag som både passer for mennesker som strever, ansatte i helsetjenester/NAV og bedriftsledere.

Åpen dag på lukket avdeling

Åpen dag på lukket avdeling er et humoristisk show om psykisk helse. Linda Øye tar dere inn i en tabu verden og normaliserer galskap med humor og musikk som virkemidler. Linda har alltid med seg en musiker på showene. Tilbakemeldinger fra publikum: «Å oppleve mennesker bryte tabuer og barrierer gir minner for livet. Og din presentasjon i går er til eksempel for oss andre i "våre tabuer". Respekt !!» «For en deilig fredagskveld jeg fikk, gitt! Kvalitet over hele linja!"

Bygg godt arbeidsmiljø og omdømme med korpsmentalitet

I korps er det ingen reservebenk med innbyttere, det er allerede her jeg tenker at korps er en bedre rettesnor enn idrett. I korpset er alle med og viktige. Jantelov, sjalusi og misunnelse er gode faktorer for et dårlig arbeidsmiljø. Linda Øye tar dere gjennom hvordan deres arbeidsplass kan få en god "sound" som publikum nyter ved å spille hverandre gode.

Ikke vær statist i eget liv!

Du er deg! Da er det bedre å gjøre det beste man kan med det mennesket du tross alt er. Kanskje du er god nok? Har den tanken slått deg? Hva om du kaster bort unødvendig tid på å lete etter alle disse positive tingene og overskygger det du allerede innehar av gode egenskaper? Linda Øye utfordrer idealsamfunnet og tar et oppgjør med lykkejaget. "Jeg vil være som alle andre". "Det kan du ikke. Alle andre er opptatt, men du kan være mest mulig av deg selv."

(Fag)dag uten fag -Om å jobbe faglig uten fasit

Linda har laget en (Fag)dag uten fag, som kan kjøres enten over en halv eller en hel dag. Hvordan møte mennesker med psykiske lidelser på en god måte? Gjennom denne dagen tar Linda dere gjennom ulike tema. Tilbakemeldinger fra deltakere: • Det beste var bevisstgjøring av egen rolle. • Inspirerer til å snu/se på egen praksis. • Bevisstgjøring. Høre om erfaringer.

2024 © Talerlisten AS