Linda Øye

Linda Øye

Fra offer til kriger, Årets ildsjel 2021

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Linda Øye

Linda Øye er 43 år. Hun driver Fra offer til kriger, et sosialt entreprenørskap som jobber med kurs, foredrag, veiledning og humorshowet «Åpen dag på lukket avdeling». Hun pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap. Dette har hun gode forutsetninger til å klare, da hun har jobbet seg fra å være varig ufør, til i dag å drive sitt eget firma med flere ansatte. Linda er kjent for å bruke humor i alvorlige temaer og snakker et språk som alle kan kjenne seg igjen i. Identitet og holdninger er noe hun har høyt fokus på i sitt arbeid. Hun har evne til å nå ut bredt. Alt fra ansatte og ledelse til mennesker som strever i livene sine. Med sin tilnærming til ulike tema når hun også «mannen i gata.» Hun har vært kåret til Årets lyspunkt i 2009 og Bragdprisen 2017. Vært gjest i «Sannhetsministeriet» med Dag Sørås og flere podcaster. Hun har sittet i ekspertgruppa til Helseminister Bent Høie. Han har besøkt Fra offer til kriger og sitert Linda i lansering av Folkehelsemeldingen.

Av Talerlisten ble Linda kåret til Årets ildsjel 2021, blant over 650 talere.

Foredrag med Linda Øye

Fra varig ufør til adm.dir

Linda Øye beskriver sin reise fra varig ufør til adm.dir som noe alle kan få til. Hun mener at alle som føler seg mislykka har en visjon. Drit i visjonen. Den er ofte til hinder for DIN drøm. Utfra egne erfaringer normaliserer hun og rocker med begreper som sterke/svake grupper. Tilhørere beskriver at de sitter igjen med å føle seg inspirert og å ha blitt utfordret på egne holdninger. Dette er et foredrag som både passer for mennesker som strever, ansatte i helsetjenester/navog bedriftsledere.

Åpen dag på lukket avdeling

Åpen dag på lukket avdeling er et humoristisk show om psykisk helse. Linda Øye tar dere inn i en tabu verden og normaliserer galskap med humor og musikk som virkemidler. Linda har alltid med seg en musiker på showene. Tilbakemeldinger fra publikum: «Å oppleve mennesker bryte tabuer og barrierer gir minner for livet. Og din presentasjon i går er til eksempel for oss andre i "våre tabuer". Respekt !!» «For en deilig fredagskveld jeg fikk, gitt! Kvalitet over hele linja!"

Bygg godt arbeidsmiljø og omdømme med korpsmentalitet

I korps er det ingen reservebenk med innbyttere, det er allerede her jeg tenker at korps er en bedre rettesnor enn idrett. I korpset er alle med og viktige. Jantelov, sjalusi og misunnelse er gode faktorer for et dårlig arbeidsmiljø. Linda Øye tar dere gjennom hvordan deres arbeidsplass kan få en god "sound" som publikum nyter ved å spille hverandre gode.

Ikke vær statist i eget liv!

Du er deg! Da er det bedre å gjøre det beste man kan med det mennesket du tross alt er. Kanskje du er god nok? Har den tanken slått deg? Hva om du kaster bort unødvendig tid på å lete etter alle disse positive tingene og overskygger det du allerede innehar av gode egenskaper? Linda Øye utfordrer idealsamfunnet og tar et oppgjør med lykkejaget. "Jeg vil være som alle andre". "Det kan du ikke. Alle andre er opptatt, men du kan være mest mulig av deg selv."

(Fag)dag uten fag -Om å jobbe faglig uten fasit

Linda har laget en (Fag)dag uten fag, som kan kjøres enten over en halv eller en hel dag. Hvordan møte mennesker med psykiske lidelser på en god måte? Gjennom denne dagen tar Linda dere gjennom ulike tema. Tilbakemeldinger fra deltakere: • Det beste var bevisstgjøring av egen rolle. • Inspirerer til å snu/se på egen praksis. • Bevisstgjøring. Høre om erfaringer.

Linda Øye har 34 vurderinger

Stian Reinertsen

18. mars 2022

NAPHA

6

Linda er en strålende formidler som på en medrivende måte treffer nerven i livet til folk på en ekte, nær og gjenkjennelig måte. Å sette så gode historier og ord på kontrastene, ofte med en god dose humor, gjør at en blir både tankefull, optimistisk og inspirert på samme tid. Å gi en så ærlig beretning om eget liv, til hjelp for så mange – gjør at man gjerne hører og ser Linda fortelle om de viktige, men akk så basale, tingene i livet – og selvsagt anbefaler jeg alle som jobber med og for folks liv og helse til å lytte og lære til alle de gode buskapene som Linda serverer. Dette er både førstehånds og førsteklasses formidling. Hun er en døråpner for mange.

Marianne Solsem Jonassen

12. oktober 2021

Marianne Solsem Jonassen

6

Sola kommune – Miljøtjenesten hadde fagdager (uten fag) med Linda Øye for ansatte som jobber med mennesker med psykisk utviklingshemming og utviklingsforstyrrelser. Dette var en oppbyggelig dag hvor ansatte fikk tid til å reflektere over egen praksis, få gode verktøy til å kartlegge sine ressurser som personalgruppe og eventuelle utfordringer i personalgruppen. Det la grunnlaget for videre arbeid for å bli en mer samkjørt personalgruppe som igjen vil føre til bedre kvalitet på tjenestene vi skal gi. Linda klarte å formidle at endring er krevende men nødvendig, og at det er lov å tenke annerledes rundt måten vi jobber på. Det kan absolutt anbefales.

Stian Pedersen

2. desember 2020

KPT Kompetanse

6

Linda deltok på vår samling i Recoverynettverk Midt-Norge. I år ble denne holdt som webinar. Vi er veldig fornøyd med hvordan Linda løste dette. I en periode der bruken av webinar er nødvendig, ble dette en veldig bra løsning for oss.

Kristian Lunde

27. september 2019

Roche Norge

6

Linda traff oss alle rett i hjertet og satte fokus på et enormt viktig område som angår oss alle. Hun har en fantastisk formidlingsevne som balanserer et alvorlig tema nydelig sammen med bruk av humor. Linda forteller så åpent og ærlig om sin vei gjennom livet at vi følte oss helt beæret over å få høre på. Takk, Linda!

Sybille Greiner

6. juni 2019

Leve Rogaland

6

Supert foredrag med alvor og humor og helt i tråd med tema selvmordsforebygging som vi hadde konferanse om 👏👏

Annelise Nilsen

26. november 2018

NAV Arbeidslivssenteret i Rogaland

6

Vi hadde gleden av å høre Linda Øye og Sveinar Heskestad på IA- konferansen 1.november 2018. I en sal med mer en 500 deltakere klarte de å berører og berike de som var tilstede. Vi fikk strålende tilbakemeldinger fra deltakere, og flere trakk frem dette som året høydepunkt!

Eirin K. Sund

27. april 2018

LO Rogaland

6

Linda er en av de modigste damene jeg har møtt. Hun setter ord på opplevelser og tanker som mange har og sliter med, men få tørr og snakke om. Hun gir og byr på seg selv for at andre skal få ett bedre liv og for at vi alle skal forstå. Med humor, engasjement og ett utrettelig pågangsmot river hun gjerder, bygger broer og slår gjennom glasstaket. Forestillingen er verdt hver eneste krone. Penger som i neste omgang er med på og få folk tilbake i jobb. Fantastisk konsept. Jeg har ingen hatt og ta av meg! Men jeg bøyer meg i støvet for Linda. En av de viktigste stemmene innenfor psykisk helse som bør bli hørt og lyttet til. Anbefales på det sterkeste.

Svein Roald Schømer-Olsen

27. april 2018

NSF

6

Linda Øye har et brennende engasjement og dyp innsikt. Et møte med Linda setter varige spor, faglig og mellommenneskelig.

Tone Digranes

23. april 2018

Utdanningsforbundet

6

Linda er en fryd å lytte til. Hun er ærlig og modig i sine personlige fortellinger og betrakninger rundt et, for mange, tabu-belagt tema. Hennes humoristiske innfallsvinkel er med på å ufarliggjøre noe mange opplever, noe vi trenger å snakke mer om. Jeg anbefaler henne på det varmeste!

Ann-Iren Bauge

21. april 2018

Psykisk Helse og Rus

6

Linda er en fantastisk foredragsholder og et utrolig humørfylt menneske. Hun bruker sin erfaring på en meget spesiell måte med humor i høysetet. Jeg har hatt gleden av å høre på Linda flere ganger, og det er aldri i nærheten av å være kjedelig. Hun anbefales på det varmeste

Rolf Guttorm Engebretsen

20. april 2018

Pionerdykker-foreningen,Nordsjødykkerne.

Linda Øyes foredrag anbefales på det sterkeste for alle som arbeider med helsetjenester, arbeidsledere, ledere innen helse, fagforening og et hvert menneske som vil ha et unikt innsyn fra en uvanlig vinkel.Her har du en foredragsholder som leverer utenom det vanlige. Det er et inviterende, åpent og dypt ærlig menneske som åpner seg på en særdeles lærerik , dyktig og klok måte. Linda fanger sine lyttere raskt inn i en verden der hun med list, humor og alvor viser deg rundt i helvete, systemet og den sterke veien videre. En vei der en skulle tro ingen kunne gå. Jeg har møtt og opplevd Linda Øye som et skapende, nytenkende og varmt menneske med formidlingsevner utenom det vanlige. Det er aldri kjedelige minutter. Linda Øyes sterkeste kort er at hun er hva hun snakker om, hun er ikke teoretikeren, hun er hel ved og den brenner varmt fra foredragsholder foran sitt publikum.

Kristine Mendonca

20. april 2018

Heia Yoga

6

Linda Øye gjør en fantstisk viktig jobb, og har et enormt engasjement. Hun gjør en fabelaktig jobb med å «normalisere galskap» og pakker budskapet inn i humor og ærlighet.

Lise Refsnes

20. april 2018

Hå kommune

6

Linda er helt fantastisk. Hun evner å formidle alvorlige tema på en humoristisk og jordnær måte. Hun inspirerer med sin visdom, og er et absolutt must for alle som jobber innen psykisk helse (og for folk generelt!). Hun har et hav av erfaring som hun deler på en forståelig og hverdagslig måte. Linda formidler perspektiver som vi vanligvis ikke hører, og evner å skape ettertanke. Anbefales!

Maylinn Vangen

20. april 2018

Maylinn Vangen

6

Da jeg hørte Linda første gang satt jeg i salen og følte meg både sett, hørt og forstått på samme tid. Gjennom mitt arbeid i helsevesenet, og et samtidig arbeid med meg selv og egne psykiske utfordringer, kjenner jeg til stolene på begge sider av bordet. Linda taler så godt til begge, og snakker om særdeles viktige emner som både treffer pasientenes psykiske helse og hjelpeapparatets ‘psykiske helse’. Lytter man til Linda kan man lære å plassere stolene på samme side av bordet. Linda har inspirert meg til å snakke åpent om egne utfordringer, og i større grad vist meg hvordan bruke egne erfaringer i møte med andre som trenger hjelp. Linda kommuniserer en svært viktig tematikk på en humoristisk og samtidig jordnær måte.:-)

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS