Linda Øye

Linda Øye

Fra offer til kriger, Årets ildsjel 2021

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Linda Øye

Linda Øye er 43 år. Hun driver Fra offer til kriger, et sosialt entreprenørskap som jobber med kurs, foredrag, veiledning og humorshowet «Åpen dag på lukket avdeling». Hun pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap. Dette har hun gode forutsetninger til å klare, da hun har jobbet seg fra å være varig ufør, til i dag å drive sitt eget firma med flere ansatte. Linda er kjent for å bruke humor i alvorlige temaer og snakker et språk som alle kan kjenne seg igjen i. Identitet og holdninger er noe hun har høyt fokus på i sitt arbeid. Hun har evne til å nå ut bredt. Alt fra ansatte og ledelse til mennesker som strever i livene sine. Med sin tilnærming til ulike tema når hun også «mannen i gata.» Hun har vært kåret til Årets lyspunkt i 2009 og Bragdprisen 2017. Vært gjest i «Sannhetsministeriet» med Dag Sørås og flere podcaster. Hun har sittet i ekspertgruppa til Helseminister Bent Høie. Han har besøkt Fra offer til kriger og sitert Linda i lansering av Folkehelsemeldingen.

Av Talerlisten ble Linda kåret til Årets ildsjel 2021, blant over 650 talere.

Foredrag med Linda Øye

Fra varig ufør til adm.dir

Linda Øye beskriver sin reise fra varig ufør til adm.dir som noe alle kan få til. Hun mener at alle som føler seg mislykka har en visjon. Drit i visjonen. Den er ofte til hinder for DIN drøm. Utfra egne erfaringer normaliserer hun og rocker med begreper som sterke/svake grupper. Tilhørere beskriver at de sitter igjen med å føle seg inspirert og å ha blitt utfordret på egne holdninger. Dette er et foredrag som både passer for mennesker som strever, ansatte i helsetjenester/navog bedriftsledere.

Åpen dag på lukket avdeling

Åpen dag på lukket avdeling er et humoristisk show om psykisk helse. Linda Øye tar dere inn i en tabu verden og normaliserer galskap med humor og musikk som virkemidler. Linda har alltid med seg en musiker på showene. Tilbakemeldinger fra publikum: «Å oppleve mennesker bryte tabuer og barrierer gir minner for livet. Og din presentasjon i går er til eksempel for oss andre i "våre tabuer". Respekt !!» «For en deilig fredagskveld jeg fikk, gitt! Kvalitet over hele linja!"

Bygg godt arbeidsmiljø og omdømme med korpsmentalitet

I korps er det ingen reservebenk med innbyttere, det er allerede her jeg tenker at korps er en bedre rettesnor enn idrett. I korpset er alle med og viktige. Jantelov, sjalusi og misunnelse er gode faktorer for et dårlig arbeidsmiljø. Linda Øye tar dere gjennom hvordan deres arbeidsplass kan få en god "sound" som publikum nyter ved å spille hverandre gode.

Ikke vær statist i eget liv!

Du er deg! Da er det bedre å gjøre det beste man kan med det mennesket du tross alt er. Kanskje du er god nok? Har den tanken slått deg? Hva om du kaster bort unødvendig tid på å lete etter alle disse positive tingene og overskygger det du allerede innehar av gode egenskaper? Linda Øye utfordrer idealsamfunnet og tar et oppgjør med lykkejaget. "Jeg vil være som alle andre". "Det kan du ikke. Alle andre er opptatt, men du kan være mest mulig av deg selv."

(Fag)dag uten fag -Om å jobbe faglig uten fasit

Linda har laget en (Fag)dag uten fag, som kan kjøres enten over en halv eller en hel dag. Hvordan møte mennesker med psykiske lidelser på en god måte? Gjennom denne dagen tar Linda dere gjennom ulike tema. Tilbakemeldinger fra deltakere: • Det beste var bevisstgjøring av egen rolle. • Inspirerer til å snu/se på egen praksis. • Bevisstgjøring. Høre om erfaringer.

Linda Øye har 34 vurderinger

Tor Inge Soma

20. april 2018

Sola kommune

6

Linda deler sine erfaringer på en måte som gjør at du sitter igjen med refleksjon og kunnskap. For oss i Sola kommune har hun gitt både politiker og fagpersonell kunnskap og ettertanke.Linda har en formidlingsmåte som går inn, og hun forteller hva som er bra og hva som oppleves som mindre bra. Hennes åpenhet og ærlighet om hennes historie får oss til å tenke nytt.

Ulf T. Larsen

20. april 2018

Jåttå vgs

Linda er faglig utrolig sterk i sin beretning, og veldig tydelig. Hun gjør fordommer til skamme og en stå på-vilje de fleste kan misunne. Kan anbefale henne på det sterkeste.

Målfrid J. Frahm Jensen

29. desember 2017

Frilanse / ENK

5

Linda deler raust av sine erfaringer i foredrag, og også i humorshowet «Åpen dag på lukket avdeling». Hun snakker like godt til 5 som til 500. Med glimt i øyet får hun formidlet verdifull kunnskap, som helseansatte og deres ledere burde ta inn over seg. Linda forteller hva hun synes er bra, og hva som oppleves mindre bra. Hun stiller betimelige spørsmål. Spørsmål verd å reflektere over både som ansatt og privatperson.

Tor Helge Tjelta

17. november 2017

Oslo kommune, Bydel Gamle Oslo, Utviklingssenter for psykisk helse og rusarbeid

6

Jeg har hatt gleden av å høre på og hyre inn Linda Øye ved flere anledninger og hun anbefales på det varmeste. Hun er flink med ord og er en av de få som klarer å få folk til å tenke nytt om sine oppfatninger og eventuelle fordommer. Hun er i tillegg meget hyggelig og fin å samarbeide med, og en god rollemodell for mange. Utrolig god humor har hun også etter min smak.

Gudrun Austad

14. november 2017

RVTS Vest

5

Linda Øye deler raust av sin erfaring på en nyansert og reflektert måte. Alvor og humor går hånd i hånd. Man får noe å tenke på etter å ha hørt Lindas tydelige stemme. Anbefales!

Lars Kristian Hæhre

13. november 2017

Følelsessenteret

6

Jeg var heldig og fikk høre på Lindas show «Åpen dag på lukket avdeling». Dette er en helt fantastisk blanding av humor, musikk og et utrolig viktig budskap. Hennes ærlighet om sin historie er bemerkelsesverdig!

Guro Waksvik

11. november 2017

Frilansjournalist

6

Linda er en spennende og dyktig foredragsholder. Ved å kombinere humor og kunnskap med ærlige erfaringer klarer hun å målbinde sitt publikum. Fra offer til kriger har fått mye og velfortjent oppmerksomhet. Et konsept som gir resultater.

Inga Marte Thorkildsen

9. november 2017

SV

6

Jeg har samarbeidet og samtalt mye med Linda gjennom flere år, og hatt gleden av å lytte til henne ved flere anledninger. Linda er et nydelig menneske; klok, varm, morsom og sylskarp. Humoren hun bruker bygger broer inn til temaer som det kan være vanskelig å snakke om. Alle kan kjenne seg igjen i det hun formidler, og hun bidrar til ny innsikt og en følelse av fellesskap. Linda ser alltid det komiske i det tragiske. Hun gjør fordommer til skamme og har et mot og en stå på-vilje de fleste kan misunne. Jeg anbefaler Linda på det varmeste.

Knut Wollebæk

8. november 2017

ILKO, Institutt for Ledelse, Kommunikasjon, Organisasjonsutvikling

6

Linda Øye har meget verdifull kompetanse og erfaring på sitt felt, samt kommunikasjonsferdigheter og engasjement til å dele dette, som mange kan misunne henne.

Ingve Kindervaag

8. november 2017

Ingve Kindervaag - rådgivning

6

Gjennom sin egen recovery, gode formidlingsevner, ståpå-vilje og glimt i øyet, går hun «rett hjem» hos de som hører på – anbefales på det varmeste!

Ottar Ness

8. november 2017

NTNU, Høgskolen i Sørøst-Norge og Nord Universitet

6

Linda bruker sin egen livserfaring til å vise hvordan den erfaringen er verdifull kunnskap for å forbedre tjenestene innen psykisk helse! Hun utfordrer og berører og setter fokus på det som er viktigst innen alle former for menneskemøter – nemlig å være medmenneskelig! Hun viser hvordan verdighet, humor og klokskap utfordrer gamle sannheter og gir nye håp! Anbefaler å høre på henne!

Silje Støldal

23. oktober 2017

Handlingsmot

6

Jeg mener at Linda er helt unik i sin erfaring med og kunnskap om psykisk helse. Hun formidler på en folkelig måte som er med på å bryte ned skam og tabuer, og hun gjør det med en herlig sans for humor. Linda deler raust av sine erfaringer og tanker. Og hun berører når hun snakker. Jeg anbefaler Linda på det sterkeste.

Pernille Næss

17. oktober 2017

Tidligere prosjektleder læringsnettverk i KS

6

Linda var med som brukerrepresentant i læringsnettverket «Gode pasientforløp psykisk helse og rus» i regi av KS 2015-2016. Hun holdt innlegg på tilsammen 15 samlinger i regi av nettverket, og var en av de mest populære innlederne vi hadde. Linda er åpen om sin egen bakgrunn, men klarer å sette sine erfaringer inn i en større sammenheng, med en humoristisk undertone. Linda utfordrer deltagerne til å tenke nytt om sin egen praksis. Hun får de varmeste anbefalinger!

Hanne Line Wærness

17. oktober 2017

FO Rogaland

6

Jeg har hatt den store og udelte gleden å oppleve Linda ved flere anledninger og i ulike settinger. Og ingen av gangene har jeg gått uberørt der ifra. Jeg har ledd og grått og blitt utfordret. Men ikke minst – blitt opplyst.
Linda evner å formidle egen sårbarhet og styrke på en måte som gjør godt. Hun deler av sin rause kunnskap – og er ikke redd for å utfordre hverken oppover eller nedover. Linda viser at det er mulig å gjøre endringer i eget liv.
Jeg vil anbefale en Linda-opplevelse. Det er en opplevelse som gir innsikt.

Bente Sørbø

17. oktober 2017

Sandnes Sanitetsforening og NKS Rogaland

5

Jeg har hatt gleden av å oppleve Linda 4 ganger. Hun har vært på flere arrangementer til Sanitetsforeningene i Rogaland. Like inspirerende og morsomt hver gang, og til ettertanke. Utrolig hvordan hun har greid å snu opp ned på livet sitt. Kan absolutt anbefale hennes foredrag.

Unn Elisabeth Hammervold

16. oktober 2017

Det helsevitenskapelige fakultetet, Universitetet i Stavanger

6

Vi inviterer Linda som foredragsholder for sykepleierstudentene hvert år. Hennes erfaringer med den psykiske helsetjenesten er et verdifullt bidrag når det gjelder å utvikle reflekterte holdninger og kritisk blikk før studentene skal ut i praksis. Hun deler raust av egne erfaringer, samtidig som hun formidler et skråblikk på hjelpeapparatet i et bredere perspektiv.

Heidi Sageng

16. oktober 2017

Oslo universitetssykehus

6

Vi var så heldige å få Linda til å fortelle om sine opplevelser og erfaringer på postseminaret. Hun beskrev «Tvang med verdighet» på en måte som gjorde at det er eget punkt på handlingsplanen vår. Mange flotte innspill og refleksjoner med humor ble formidlet.

Trude Lønning

16. oktober 2017

Mestringsenheten- Sandnes Kommune

6

Linda har gjennom flere år utfordret oss i Sandnes kommune til å tenke nytt om gamle sannheter og særlig med fokus på å bygge ned stigma forbundet med psykisk helse. Dette gjør hun ved bruk av egen erfaring, glimt i øye, humor, klokskap og alvor i skjønn forening.

Heidi Roos

14. oktober 2017

Jæren Produktutvikling

6

Jeg har fått erfart Linda som foredragsholder 2 ganger. Begge gangene imponerte hun meg! Hun var raus, ærlig og rett på sak. Hun hadde mye humor i foredragene, noe som gjorde at et ganske seriøst tema ble lett å snakke om, og du gjør deg noen refleksjoner over ditt eget liv som du tar med deg videre.

Wenche Haaverstein

14. oktober 2017

Nito Rogaland

6

Linda snakker om vanskelige tema på en folkelig og til tider underholdene måte. Hun har et utrolig pågangsmot og er en inspirator.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS