Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Magnus Helgerud

Forfatter, journalist og idéhistoriker

Fra 10.000,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Magnus Helgerud

Magnus Helgerud (f. 1983) er forfatter og journalist. Han bokdebuterte i 2018 med «Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er», og i 2020 kom den mye omtalte boken «Knytta til hytta». Dette er en morsom og tankevekkende bok, der Helgerud reiser Hytte-Norge rundt med sosiolog-briller på. Underveis møter vi alt fra forfatterens bestemor som savner sitt paradis på jord til menn som alltid maler på noe, og vi drikker champagne på Oslo vest avdeling Vestfold, bedre kjent som øya Hvasser. Magnus er utdannet idéhistoriker med turismens historie som sitt spesialfelt, og til daglig skriver han for publikasjoner som Aftenposten Innsikt, Appell og VG. Et foredrag med Magnus Helgerud er underholdende!

Foredrag med Magnus Helgerud

Hvorfor er vi så knytta til hytta?

Vi nordmenn er et hyttefolk. Men hvorfor bruker vi påskeferien på å gå i motbakke med bakglatte ski? Og sommeren på å sage, spikre, sparkle og male? Hvorfor er vi egentlig så knytta til hytta? I dette foredraget tar Helgerud oss med på en kuriøs vandring i hyttelivets historie. Med seg på scenen har han hytteentusiast Einar Gerhardsen, en kar som bruker en gammel jernbanevogn som fritidsbolig og ei dame som forgiftet svogeren fordi han tok seg altfor godt til rette på familiehytta.

1000 meter over hverdagen - natur som terapi gjennom historien

«Vi trives så godt i den frie natur fordi den ingen mening om oss har», skrev fjellvandreren Friedrich Nietzsche i 1878. Nyere forskning viser at han hadde rett. Det er nå bevist at natur er godt for oss. I dette foredraget snakker Helgerud både om hva de enkleste naturopplevelser kan gjøre med oss mennesker, og om hvorfor vi trekkes mot det ekstreme i naturen.

Magnus Helgerud har 1 vurdering

Thorleif Bugge

4. august 2020

Foreningen KULT

5.5

Foreningen KULT som utgir kulturmagasinet KULT hadde besøk av Magnus Helgerud på vår slippfest i juni 2020. Helgeruds foredrag om badeliv i Vestfold og boka «Knytta til hytta», var svært vellykket. Hans kombinasjon av personlige erfaringer, anekdoter og historiske sveip om temaet var både morsom og interessant. Helgerud har en ledig og muntlig form, samtidig som foredraget er forankret i forskning og teori. Vi vil varmt anbefale Helgerud som foredragsholder.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS