Mette Nygård Havre

Bærekraftsmotivator, matredder, forfatter

Fra kr 25.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Mette Nygård Havre

Mette Nygård Havre har gjort avfallsreduksjon og matredding til livsstil. Hun jobbet flere år i avfallsbransjen, men driver nå sitt eget selskap; Grønne verdier og folkebevegelsen «Spis opp maten». Hun har nærmere 100 000 følgere i sosiale medier og ga ut boken «Spis opp maten» i 2019. Mette sitt mål er å gjøre hele Norge til matreddere. I 2016 ble hun kåret til ‘Årets markedsfører’ av Salgs- og reklameforeningen i Bergen. Fordi hun hadde gjort avfall til noe gøy gjennom jobben som kommunikasjonssjef i renovasjonsselskapet BIR AS. I 2018 vant hun Hordaland fylkeskommune sin miljøpris. Mette har bakgrunn som journalist i TV2.no og er en aktiv debattant i media. Hennes miljøengasjement har gjort at hun blant annet har fått Q-meieriene til å endre datomerkingen på melk til ‘Best før, men ikke dårlig etter’. Mette brenner for å levendegjøre bedriftenes kjerneverdier for å skape de beste ambassadørene på arbeidsplassen – selvsagt med innspill som gjør alle til miljøpådrivere!

Hjemsted
Vestland
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Mette Nygård Havre

Hvordan bygge en folkebevegelse ved bruk av sosiale medier?

Mette har skapt stort engasjement i Norge med folkebevegelsen «Spis opp maten». Den er bygget ved bruk av sosiale medier. Få gode tips til hvordan du kan skape oppmerksomhet og positiv endring ved bruk av sosiale medier. Hva fungerer? Hvordan skape trafikk i kanalene? Hvordan skape engasjement? Mette lærer bort sine beste triks.

Lynkurs i matredding

Mette endret livet sitt etter 14 år i avfallsbransjen. Der så hun med egne øyne hvor mye avfall som blir kastet. Spesielt ble hun sjokkert over all den spiselige maten som kastes. Dette ville hun gjøre noe med. I dette foredraget får du på en engasjerende måte høre hva du kan gjøre for å redusere matsvinn og dermed spare både klima og lommebok. Mette deler supersmarte mattriks og gir deg et lynkurs i matredding.

Hvordan bli en matredder?

Mette Nygård Havre står bak folkebevegelsen 'Spis opp maten' som har nærmere 100 000 følgere i sosiale medier. I februar 2019 ga hun ut boken "Spis opp maten". Hennes mål er å gjøre hele Norge til matreddere. Dette knyttes opp mot FNs bærekraftsmål nr. 12 som sier at matsvinnet skal halveres innen 2030. I dette foredraget får dere et morsomt og lærerikt lynkurs i matredding. Blant annet vil dere se hvordan det er mulig å spare både miljø og lommebok - på hjemmebane og på jobb.

Hvordan få media på lag?

Med flere års erfaring som journalist og kommunikasjonssjef har Mette Nygård Havre opparbeidet seg unik kunnskap om historiefortelling og hva som slår an i media. I 2016 ble Mette kåret til 'Årets markedsfører' av Salgs og reklameforeningen i Bergen. Nå lærer hun deg sine beste tips og råd for hvordan et selskap best jobber sammen med media.

Gjør dine ansatte til de beste ambassadørene for bedriften

Hør historien om hvordan Mette Nygård Havre klarte å endre omdømmet til renovasjonsselskapet BIR AS fra middelmådig til glimrende. Bevisst bruk av visjon og kjerneverdier, involvering av ansatte i prosesser, samt kunnskapsløft om sosiale medier gjorde at BIR fikk medarbeiderne til å bli de beste ambassadørene for selskapet. Mettes motto er at du må få det til internt om du skal få det til eksternt.

2024 © Talerlisten AS