Mohamed Al Mofty

Rådgiver, forfatter og statsautorisert tolk

Fra 15.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Mohamed Al Mofty

Mohamed Al-Mofty er fra Mosul i Irak, og flyktet til Norge i 1997. Han har siden det bodd flere steder i landet. Han lærte seg språket fort, og etter kun fem måneder i Norge holdt han sin første tale på norsk 1. mai. Han har også sittet i kommunestyret både på Eidsvoll og i Oppegård. Mofty haren master i akvakultur fra Norges miljø- og biovitenskap universitetet. Han er medlem av Forfattersentrum og jobber som statsautorisert tolk for kvalifikasjonssentre, UDI, politikere, skoler og private og offentlige organisasjoner. Han har opplevd tre kriger i Irak og har hatt mange prosjekter i katastroferammede områder etter at han kom til Norge. Han har stiftet «All Together»-organisasjonen, som bygger broer mellom forskjellige kulturer, og jobber for vellykket integrering i Norge. Mofty har skrevet to romaner på arabisk: «Arabisk kamel på polarsnø», som handler om å møte den norske kulturen og «Dalmaje» som  omhandler om ekstremisme. Mofty har en unik evne til å formilde kultursjokk. Om hva som møter en når man befinner seg i et asylmottak med bare fremmede mennesker, eller befinner seg i en flyktningleir i Irak når landet bombes. Han har forsket på islamisering, ekstremisme og hvordan de forskjellig trosretninger innenfor islam ble brukt som drivkraft i konfliktene. Han snakker om å takle motgang: Systemer, byråkrati integrering, ekskludering, om kroppsspråk og språk-problematikk. Mofty har også en fantastisk historie om Abdul Hadi Al, Iraki Osama bin Ladens høyre hånd. Mofty snakker til «alle» – både ledere, mellomledere, ansatte og deltakere. Foredragene er ekte, følelsesladde, motiverende og inspirerende.

Foredrag med Mohamed Al Mofty

Hvordan lære norsk på fem måneder?

Er det vanskelig å lære seg et nytt språk? Både depresjon, skam eller viten om en uviss fremtid kan gjøre det vanskelig. Vil du bruke nye og vellykkede metoder, eller kanskje du er på jakt etter en jobb? Mofty holder kurs for lukkede grupper.

Terrorisme som fenomen

Hva er terrorisme? Hvordan brukes det som drivkraft? Mofty har forsket på ekstremisme, og deler i dette foredraget innsikt om hvorfor han mener den negative utviklingen i Midtøsten også vil slå ut i andre steder i verden, blant annet Norge.

Når du blir fanget uten muligheter

Mofty klarte å snu de negative forstillingene om flyktninger i en by om til noe positivt. Dette fikk han til i løpet av et år. Du kan gjøre akkurat det samme, og i dette foredraget deler Mofty sine erfaringer og verktøy for å snu fordommer.

Utfordringer: Språk og kroppsspråk

I relasjon med mennesker fra ulike kulturer er språk og kroppsspråk essensielt, og alfa og mega for godt samarbeid, samspill og for å bygge tillit.

Mohamed Al Mofty har 3 vurderinger

Nisrin Maktabi Barkouki

9. september 2019

Nasjonalbiblioteket, Det flerspråklige bibliotek

6

Vi inviterte Mohamed al-Mofty til ett av Nasjonalbibliotekets fagseminarer, der han skulle delta i en samtale om skam i arabisk samtidslitteratur.
Hans egenskaper som fremragende formidler og forfatter, med god selvinnsikt og dybdekunnskap om de mange skrevne og uskrevne sosiale koder i Midtøsten, bidro til at samtalen om et ellers dystert tema fremsto som levende og spennende. Ved å bruke eksempler fra sin oppvekst og sine bøker satte han dette komplekset temaet i perspektiv, og klarte å engasjere både sin samtalepartner og publikum. Vi inviterer gjerne Mohamed igjen ved en senere anledning og anbefaler han på det sterkeste.

Ivan Ali

8. juli 2019

RKR

6

Mohamed Al Mofty er en motiverende og inspirerende foredragsholder. Han gjør foredraget levende med sin fullverdige kunnskap. Mofty snakker på vegne av erfaringer og reale opplevelser. Han skaper engasjement, vi alle var fornøyde og fikk gode respons fra salen etter foredraget. Har hatt et fantastisk, interessant og lærerik foredrag. Takker igjen for innsatsen, er veldig stolt av deg og dine ferdigheter.

Atle Mesøy

16. mai 2019

U-Turn

6

Al-Mofty er en dyktig foredragsholder, som evner å skape engasjement. Han har stor kunnskap og unike erfaringer. Da Al-Mofty hadde et innlegg om betydningen av kultur og opplæring i «Den Islamske Stat», klarte han å belyse problemstillingen på en uvanlig måte. Han viste betydningen av kultur i opplæringen av fremmedkrigere. Med sin varme og kulturelle forståelse løftet Al-Mofty seminaret på Melahuset, 11. april, 2019.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS