Mohamed Al Mofty

Rådgiver, forfatter og statsautorisert tolk

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Mohamed Al Mofty

Mohamed Al-Mofty rømte fra i Irak til Norge i desember 1997. I løpet av to år etablerte han seg på nytt her. Han holdt en 1. mai-tale «på norsk», allerede etter snaut fem måneder i Norge. Al-Mofty var leder for Flerkulturelt Forum i Sunndalsøra 1999. Han drev arbeidet med holdningsendring, og i løpet av kun ett år klarte han å snu en kritisk og negativ holdning i kommunen til en mer åpen og inkluderende holdning. Al-Mofty gjennomførte en master i akvakultur ved NMBU i 2005, og han er statsautorisert tolk. Al-Mofty er daglig leder for den ideelle organisasjon U-Turn. Han har opplevd tre kriger i Irak på nært hold, og sto i fronten da Jesidiene og de kristne ble forfulgt av IS. Han har opplevd radikalisering på kroppen og har en spennende historie om Abdul Hadi Al-Iraki, hans barndomsvenn som i dag er i Guantanamo. Han var bin Ladens høyre hånd. Al-Mofty har skrevet to romaner og har en unik formidlingsevne. Han snakker til «alle». Foredragene er ekte, med nerve, motiverende og inspirerende.

Foredrag med Mohamed Al Mofty

Hvorfor Mosul ble IS-bastion?

Hvorfor Mosul? Hvordan fikk de kontroll over byen? Hva er terrorisme? Hvordan brukes det som drivkraft? Hvordan kontrollerte de folk, strategier, regler, media og psykisk kontroll? Hvordan klarte de å rekruttere barn som IS løveunger? Hva skjer med internflyktninger? Hva kan vi gjøre når vi tenker å hjelpe vanskeligstilte? Dette foredraget tar 3 timer og kan tilpasses etter ønske

Depresjon, ensomhet og håpløshet

1997, ensom , deprimert helt blakk og uten ressurser på Tingvoll asyl mottak til et etablert liv med hus, bil og jobb etter to år.

Når du blir fanget uten muligheter

Mofty klarte å snu de negative forstillingene om flyktninger i en by om til noe positivt. Dette fikk han til i løpet av et år. Du kan gjøre akkurat det samme, og i dette foredraget deler Mofty sine erfaringer og verktøy for å snu fordommer.

Utfordringer: Språk og kultur / Skreddersydd foredrag

I relasjon med mennesker fra ulike kulturer er språk og kroppsspråk essensielt, og alfa og mega for godt samarbeid, samspill og for å bygge tillit. Jeg lager også foredrag tilpasset deres interesse. Det blir naturligvis med utgangspunkt i min kompetanse og erfaring.

fra pasifisme til terrorisme

Al-Mofty forteller en historie om sin vennekrets, hvordan hans barndomsvenn Nashwan Abdulrazaq Abdulbaqi som gikk fra pasifisme til voldelig ekstremisme, og ble Osama Bin laden høyrehånd. Al-Mofty tar oss i en spennende reise fra Irak til fjellene i Afghanistan. Han sitter i varetekt i USA i Guantanamo Bay interneringsleir på Cuba

Mohamed Al Mofty har 4 vurderinger

Ingrid Marie Hansen

1. juni 2022

Rogaland Røde Kors

6

Vi var så heldige å ha Mohamed Al-Mofty på en fagsamling for frivillige i en Røde Kors aktivitet, og opplevde ham som en meget dyktig foredragsholder. Med foredraget «Språk, kultur, vi og dem» engasjerte han publikum med egne opplevelser, god kunnskap og viktige refleksjoner. Det var stor enighet i salen om å bruke Mohamed til foredrag ved fremtidige fagsamlinger!

Nisrin Maktabi Barkouki

9. september 2019

Nasjonalbiblioteket, Det flerspråklige bibliotek

6

Vi inviterte Mohamed al-Mofty til ett av Nasjonalbibliotekets fagseminarer, der han skulle delta i en samtale om skam i arabisk samtidslitteratur.
Hans egenskaper som fremragende formidler og forfatter, med god selvinnsikt og dybdekunnskap om de mange skrevne og uskrevne sosiale koder i Midtøsten, bidro til at samtalen om et ellers dystert tema fremsto som levende og spennende. Ved å bruke eksempler fra sin oppvekst og sine bøker satte han dette komplekset temaet i perspektiv, og klarte å engasjere både sin samtalepartner og publikum. Vi inviterer gjerne Mohamed igjen ved en senere anledning og anbefaler han på det sterkeste.

Ivan Ali

8. juli 2019

RKR

6

Mohamed Al Mofty er en motiverende og inspirerende foredragsholder. Han gjør foredraget levende med sin fullverdige kunnskap. Mofty snakker på vegne av erfaringer og reale opplevelser. Han skaper engasjement, vi alle var fornøyde og fikk gode respons fra salen etter foredraget. Har hatt et fantastisk, interessant og lærerik foredrag. Takker igjen for innsatsen, er veldig stolt av deg og dine ferdigheter.

Atle Mesøy

16. mai 2019

U-Turn

6

Al-Mofty er en dyktig foredragsholder, som evner å skape engasjement. Han har stor kunnskap og unike erfaringer. Da Al-Mofty hadde et innlegg om betydningen av kultur og opplæring i «Den Islamske Stat», klarte han å belyse problemstillingen på en uvanlig måte. Han viste betydningen av kultur i opplæringen av fremmedkrigere. Med sin varme og kulturelle forståelse løftet Al-Mofty seminaret på Melahuset, 11. april, 2019.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS