Mohamed Al Mofty

Forfatter, foredragsholder og statsautorisert tolk

Fra kr 22.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Mohamed Al Mofty

Mohamed Saif Al-Mofty holder foredrag om det å stå midt i stormen, og se et godt, stabilt og veletablert liv gå i grus.

I oktober 1997 var Mohamed Saif Al-Mofty en veletablert forretningsmann i den konservative byen Mosul som siden 80-tallet var preget av ekstremisme, krig og konflikter. I november ble han smuglet ut av Irak, i desember var han en blakk asylsøker i Norge.

Hverken språk eller kultur var en barriere, og etter kun fire måneder i Norge klarte han å holde 1. mai tale, på norsk, ifølge han selv: «takket være depresjon og søvnløshet.» Han klarte å etablere seg på nytt etter to år, på grunn av sin kunnskap, optimisme og en unik evne til å se og gripe muligheter.

Han snakker om å ikke gi opp og hvordan man kan utfordre, og utvikle seg til tross for vanskeligheter uten familie og venner. Til slutt havnet han i et sted der alt var mot ham. Han ble møtt med mangel av støtte og ble ofte undervurdert av sine nye venner. 

På Sunndalsøra ble han i 1999 leder for Flerkulturelt Forum og ble beskrevet som kulturbrobygger. Ved å se utveier istedenfor sperringer, klarte han motivere lokalsamfunnet for å snu en kritisk og negativ holdning til en mer åpen og inkluderende holdning.

Han inspirerer og motiverer alle som har fått livet snudd på hodet, går igjennom noe tøft, eller møter motgang.

I sine foredrag får du oppleve ekte historier med nerve. Mohammed Al-Mofty skaper både latter, men også tårer, og du kommer til å bli berørt. Han gir også gode råd og tips til hvordan man kan se muligheter, og hvordan man kan endre holdninger og negative tankesett bygget på erfaring og beste praksis. Han snakker til «alle».

Hans utdanning og selvutvikling er en daglig prosess, han jobber bevist med å smitte og inspirere de som jobber med ham, etter master i akvakultur 2005, statsautorisert tolk i 2015, bachelor i tolking desember 2022 og Norskspråklig debut, «Den mørke dansen» romanen fra innsiden av terrorgruppen IS i 2023.

Hjemsted
Viken
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Mohamed Al Mofty

Å inspirere ditt barn til å bli forfatter

Historien om en far med en unik visjon - å utløse skaperkraften hos sitt eget barn. Gjennom veiledning og støtte inspirerte min far meg til å finne min egen vei som forfatter. Han oppmuntret meg til å drømme, veilede meg gjennom handling, økte leselysten istedenfor det er et barn ville opptatt av som vanlig lek og skjermen og viste meg hvordan jeg kunne finne inspirasjon i verden rundt meg. Dere vil lære hvordan usagte råd og usynlig støtte kan hjelpe dere eller deres barn med å følge drømmen om å bli forfattere. Etter dette foredraget vil dere finne nøkkelen til å vekke deres egen kreativitet og inspirere en forfatter i dere selv eller deres barn.

Integrering og inkludering

Dette foredraget dreier seg om veien fra Asylmottak til 17 mai komité etter et år, og til Eidsvold kommunestyre etter fire år. Dere kan velge et tema innenfor inkludering og integrering og Al-Mofty kan levere skreddersydd foredrag.

Depresjon og ensomhet « fra kjeller til stue»

Foredraget handler om hva man kan gjøre hvis man er uheldig og havner et sted hvis man føler seg lurt, uønsket eller mistet livsglede. Al-Mofty engasjerer publikum i en reise som ender med hvor deltakerne får redskap for å komme ut av depresjon. «Selvhelbredelse»  med ekte historier der det veksles mellom latter og tårer hos pulikum.

Motivasjon og muligheter

Alt er mørkt og det finnes ingen muligheter, det sa Mohamed Al-Mofty, en måned etter at han havnet i Norge. Han klarte ikke å flykte og klarte å motivere seg for « å ta tyren ved hornene» Planen var å forandre hele samfunnet. Hva skal man gjøre hvis alle dørene er stengt? Hvor finner man mulighetene? Hva skal man gjøre for å skape muligheter? I dette foredraget gir Mohamed Al-Mofty råd og redskaper som kan man bruker for å finne og ta i bruk nye muligheter.

Veien til ekstremisme og veien ut av ekstremisme

Al-Mofty forteller historier om sin vennekrets, hvordan hans barndomsvenn Nashwan Abdulrazaq Abdulbaqi som gikk fra pasifisme til voldelig ekstremisme, og ble Osama Bin laden høyrehånd. Al-Mofty tar oss i en spennende reise fra Irak til fjellene i Afghanistan. Han sitter i varetekt i USA i Guantanamo Bay interneringsleir på Cuba. i Dette foredraget gir Al-Mofty et klart blide om årsaken for ekstremisme, og tips for forbyggende tiltak. Hvorfor tenker de på denne måten? Er det religion? Hvilken rolle spiller religionen? En ekte historie som ikke har blitt fortalt tidligere.

2024 © Talerlisten AS