Olav Brekke og Ronny Berg

Foredrag om Norges villeste nabokrangler

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Olav Brekke og Ronny Berg

Bestill et foredrag knyttet til boka «Den jævla naboen»! I arbeidet med bestselgeren «Den Jævla Naboen» har forfatterne Ronny Berg og Olav Brekke møtt noen av Norges sinteste mennesker: «Jeg hater den gale kjerringa», forteller Sandefjordskvinnen Marina Enoksen om naboen sin. «Spørsmålene dine er så barnslige at de hører hjemme i venninegjengen til Tina og Bettina — Get yourself a life!» sa milliardær Øystein Stray Spetalen da journalistene begynte å grave i nabokonfliktene hans. Gjennom video, lyd og bilder får du en innside-fortelling om kranglene til landets rikeste og hvordan de skiller seg fra kranglene på østkanten. Du får også høre om hvilke metoder nordmenn bruker for å plage naboen sin: Stirring, gift og elektrisk støt er stikkord. I tillegg til å møte menneskene bak noen av Norges villeste nabokrangler, får du lære om de psykologiske mekanismene som driver dem – og hvordan de ligner mistenkelig på konfliktene på arbeidsplassen din.

Foredrag med Olav Brekke og Ronny Berg

Den jævla naboen

Et morsomt og fascinerende foredrag om Norges galeste nabokrangler — og de psykologiske mekanismene som driver stadig flere nordmenn til yttergrensene. «Jeg hater den gale kjerringa», forteller sandefjordkvinnen Marina Enoksen om naboen sin. «Jeg kommer aldri til å tillate angrep på mine demokratiske rettigheter», sier milliardær Øystein Stray Spetalen. Et foredrag som passer godt som et underholdene brekk i et fagseminar eller som oppspill til kveldens sosiale program.

Det norske sinnet

Hva kan Norges mest spektakulære nabokrangler lære oss om hvordan vi unngår å havne i konflikter på jobben, krangle med partneren eller bli illsinte i biltrafikken? Under arbeidet med bestselgeren «Den Jævla Naboen», lærte foredragsholderne noe om den nye, norske mentaliteten. Med innspill fra fagfolk som psykolog Sissel Gran, biologiprofessor Dag O. Hessen og flere av landets ledende eksperter, forteller foredragsholderne om hvorfor nordmannen er blitt så sint, og hva du kan gjøre med det.

Talerlisten mener

Innholdet i foredragene "Den jævla naboen" og "Det norske sinnet..." er unikt, underholdene og noen ganger utrolig. Olav og Ronny formidler på en forsiktig, men morsom og poengtert måte hvordan norske naboer krangler, hva de krangler om og hvor galt det kan gå. I tillegg forsøker de å forklare hvorfor kranglene oppstår, en kunnskap som kan overføres til arbeidslivet. Dette er historiefortelling, humor og harme i skjønn forening - og et foredrag som passer godt i mange typer forsamlinger, gjerne som introduksjon eller avslutning på en fagdag.

Olav Brekke og Ronny Berg har 7 vurderinger

Kjetil Knutsen

11. desember 2019

EiendomsMegler 1 Midt-Norge AS

4.5

Morsomt og underholdende foredrag. Det ble en fin avslutning på et arrangement med mye faglig innhold, og Olav og Ronny var trygge på opplegget sitt. Alt i alt en svært fin opplevelse!

Aina Rønning

27. april 2017

Folkeakademiet

5

Olav og Ronny holdt foredrag for Folkeakademiet Drammen i slutten av april, og det ble særdeles vellykket. Siden vi har en akademisk forankring satt vi pris på at foredraget gikk litt i dybden på de psykologiske, juridiske og mellommenneskelige årsaker og kostnader i saker med nabokrangler. Selv om foredraget er morsomt og personlig, er det ikke lettvint eller for tabloid. Folk lo, kjente seg igjen og diskuterte egne erfaringer, noe som jo er et godt tegn.

Tore Gjedrem

30. mars 2017

Kolben Kulturhus

6

Olav Brekke Mathisen og Ronny Berg besøkte Kolben Kulturhus med sitt utrolig artige og smarte foredrag, Den jævla naboen, i mars 2017. Vil anbefale foredraget på det sterkeste. Forfatterne klarte å underholde publikum på en lun, personlig og ikke minst morsom måte. Likte godt måten de gikk inn i psykologien bak kranglene, og en kunne (dessverre) kjenne litt på sine egne følelser rundt naboskap i løpet av foredraget. Top notch!

Bjørn Vidar Lazar Braathen

13. februar 2017

OAEF - Oslo og Akershus eiendomsmeglerforening

6

I forbindelse med årsmøte og kurs i 2016 hadde vi invitert Olav Brekke og Ronny Berg til å presentere utfordringer som både naboer og eiendomsmeglere kan oppleve i det daglige. Først og fremst var de tilgjengelige, pr telefon, under et styremøte vi hadde og var svært positive til vårt arrangement. De skulle levere ut en bok til våre medlemmer og holde en times foredrag for oss. Det har aldri vært så mange på vårt årsmøte (ca 150 stk.) Det var en vellykket innslag som begeistrert folk og ikke minst fikk folk til å tenke seg om. Er jeg en jævlig nabo – eller har jeg en jævlig nabo vegg i vegg? Som eiendomsmegler er det viktig å få meg seg dette. Vi har nemlig opplysningsplikt over forhold ved boligen man burde vite. Bør man vite at naboen er gal? Ja, men gal i forholdt til hva? Her fikk vi en rekke eksempler. Jeg gir min beste anbefaling.

Solfrid Mykland

12. desember 2016

Høgskolen i Bergen

5

Foredraget om «Den jævla naboen» var en artig introduksjon til Eiendomskonferansen på Vestlandet. Foredragsholderne klarte på en spennende, underholdende og nyansert måte å illustrere sentrale utfordringer ved nabokonflikter. Dette foredraget fungerte veldig fint i kombinasjon med etterfølgende foredrag om konfliktanalyse og konflikthåndtering. Vi anbefaler foredraget på det varmeste!

Atle Nedbu Teig

5. desember 2016

DNB

5

Nabo-foredraget hadde en lettfattelig og humoristisk vinkling på et tema som gav en morsom og litt annerledes avslutning på DNBs årlige Boligseminar. Foredraget passet bra til vårt tema, men vi kan se for oss at det kan passe også i andre settinger da bolig og naboer er noe de fleste har et forhold til. Foredragsholderne formidlet budskapet på en måte som engasjerte og publikum satt pris på. Artige bilder og videoer gjør at foredraget føles levende

Berit Lerfald

4. desember 2016

Boligbyggelaget TOBB

5

Boligbyggelaget TOBB inviterte forfatterne Olav og Ronny til vår kundekonferanse, for å belyse naboskapssakene som er en del av hverdagen for våre kunder. Temaet på konferansen var den «Den Jævla Naboen». Foredraget på to timer, inklusive pauser ble meget godt mottatt. Flinke formidlere av tema som angår oss alle som har naboer. Formidlingsevnen til forfatterne til ett publikum på 210 deltakerne var unisont positivt, jfr. vår kundeundersøkelse i etterkant av konferansen. I tillegg ga vi boken som
forfatterne refererer til, i gave til våre kunder. Stor suksess!
Jeg gir mine beste anbefalinger.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS