Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Olav Schewe

Forfatter av Superhjernen og Superstudent

Fra 21.000,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Olav Schewe

Olav Schewe er en av Norges fremste eksperter på effektiv læring og internasjonal bestselgende forfatter. Hans bøker om læring Superstudent og Superhjernen (skrevet med New York Times bestselgende forfatter Dr. Barbara Oakley) er gitt ut i over 20 land. Boken Superhjernen ble også i 2020 nominert til Brageprisen for blant annet å gjøre «tung fakta lekende lett». Olav brenner for læring og for å hjelpe enkeltindivider og organisasjoner med å lære bedre. I sine foredrag trekker han frem banebrytende innsikt fra kognitiv psykologi og nevrovitenskap, formidlet på en underholdende måte som gjør at alle forstår. Olav er utdannet økonom ved NHH med mastergrad fra Universitetet i Oxford. Han har tidligere jobbet innen finans og økonomi for EY, Statkraft, Hydro og for DNV GL i Singapore.

Foredrag med Olav Schewe

Hvordan lære effektivt (for arbeidslivet)

EU har definert "lær å lære" som en av åtte kjernekompetanser og Harvard Business Review har kalt evnen til å lære det eneste bærekraftige konkurransefortrinnet. Organisasjoner som lykkes med å lære er mer lønnsomme, bedre til å omstille seg og har mer fornøyde ansatte. I dette foredraget deler Olav innsikt fra læringspsykologi og forteller hvordan ansatte kan øke egen kompetanse og produktivitet ved hjelp av kraftfulle læringsteknikker.

Hvordan lære effektivt (for elever og studenter)

Å lykkes som elev og student handler ikke bare om å være smart. Faktisk mener psykologer nå at så mye som 70% av det vi lærer skyldes studieteknikk og motivasjon. I dette foredraget viser forfatteren av Superstudent-boka, Olav Schewe, hvordan studenter og elever kan bli bedre til å lære ved hjelp av studieteknikk.

Hvordan motivere seg selv og andre

Motivasjon gir mer energi, økt tilfredshet, bedre prestasjoner og mindre stress. Men hva er egentlig motivasjon? Hvordan kan man øke den hos seg selv - og hos andre? Basert på moderne motivasjonsvitenskap presenteres et helhetlig rammeverk for å forstå motivasjon og for å skape drivkraft og engasjement hos den enkelte.

Olav Schewe har 3 vurderinger

Sigmund Berbom

26. november 2020

ENT3R - realfagsrekruttering

6

Flott foredrag som virkelig engasjerte elevene! Vi samlet 450 ungdomskole og VGS elever digitalt. Elevene satt igjen med masse gode spørsmål og tanker etter foredaget.

Ellen Nygard

4. september 2020

Handelshøyskolen ved OsloMet

6

Siden 2014 har Olav Schewe holdt kurs i studieteknikk for studenter på våre grunnutdanninger. I de senere årene har vi også utvidet med kurs i motivasjon. I år ble kursene «Hvordan lære mer effektivt og få bedre karakterer» og «Hvordan motivere seg selv til å studere» presentert studentene to dager etter hverandre. I sum ga det en klar rød tråd og et budskap med ekstra dybde.

I år (2020) rundet disse to kursene opp det faglige programmet av studiestartuka, og pga. av Covid-19-epidemien måtte det skje digitalt. Foredragsholder behersker meget godt også den digitale flaten. Et klart språk og påfallende gode lysark gjorde at budskapet var lett å følge og ta til seg, og ikke falle av eller kjede seg foran skjermen. Noe bruk av verktøy for å få en løpende tilbakemelding fra tilhørerne ble da også klokt brukt («Mentimeter»), i tillegg til at foredragsholder besvarte spørsmål som ble stilt («chat»).

Den største prestasjonen er allikevel, etter mitt syn, engasjementet og den dype innsikten som foredragsholderen har i sitt budskap om å lære effektivt og om å motivere seg selv og andre. Foredragsholder evner å nå igjennom med sitt budskap. En skjerm, og ikke en scene, er mao. ingen hindring. Imponerende!

Anine T. Andersen

25. november 2019

UiT- Norges arktiske universitet

6

Veldig dyktig og profesjonell foredragsholder, veldig interessant og relevant tema. Veldig god og tydelig presentasjon, trygg og rolig på «scenen». Foredraget ble holdt på engelsk som fungerte strålende, veldig godt språk og god flyt på engelsk. Anbefales til alle som er interessert i læring.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS