Talerlisten
Øystein Morten

Øystein Morten

Religionshistoriker og forfatter

Pris / 45 min

NOK 7.000,- (eks. mva)

Beskrivelse

Øystein Morten er religionshistoriker, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet de bestselgende bøkene «Jakten på Olav den hellige» og «Jakten på Sigurd Jorsalfare.» Bøkene og foredragene knyttet til disse, kombinerer grunnforskning på historiske fenomener og gamle knokler med oppdagelsesreiser a la Indiana Jones og fortellinger som skal være like spennende som thrillere. Hans nye bok «Døden – en etterforskning» tar utgangspunkt i hans kone som dør i armene hans og hans påfølgende jakt på livet etter døden.

Foredrag

Døden - en etterforskning

Hva avgjør om en kultur er rik eller fattig? Kanskje hvordan de døde behandles og hvordan menneskene takler det de frykter mest; at en av dere kjære blir borte. Foredraget begynner med en samtale mellom forfatteren og hans kone, Nina, om himmelen. Kort tid etter dør hun i armene hans. Han går til den lokale presten og spør: "Hva skjer med et menneske etter døden, kan du fortelle meg det?" Svaret han får fører ham på jakt etter døden. Han gir seg ikke før han finner en sannhet han kan leve med.

Jakten på Olav den hellige

Hva er myter og hva er sannhet om Olav den hellige? Og hvorfor er det slik at historene om kongen forandrer oss? «Glimrende historiefortelling! Det er imponerende hvordan religionshistorikeren og forfatteren Øystein Morten ved hjelp av enkle litterære grep kan gjøre historien om Olav den hellige levende og engasjerende igjen. Slik føyer han seg også pent inn i rekken av ganske unge norske historikere som er i ferd med å revitalisere en stolt fortellertradisjon i norsk historieskrivning." VG

Jakten på Sigurd Jorsalfare

SIGURD JORSALFARE var den første europeiske kongen som vervet seg til korstogene. I 1108 ledet han som attenåring 60 skip ut fra Bergen, på vei mot Jerusalem. Tre år senere vender han seierrik tilbake, men alle skipene og de fleste mennene er borte. Og kongen selv - er han blitt gal? Forfatteren Øystein Morten har reist i Sigurds fotspor og tar alle metoder i bruk for å gi et sannere bilde av den myteomspunne kongen . Resultatet er en dypt original og spill levende fortelling fra vår mest drama

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arrangører og få spesialtilbud, nyheter og nyttig informasjon!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Talerlisten AS