Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Petter Bae Brandtzaeg

Petter Bae Brandtzaeg

Sjefsforsker - medier og kommunikasjon

Fra 6.500,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Petter Bae Brandtzaeg

Petter Bae Brandtzæg er aktiv i samfunsdebatten om hvordan nye digitale medier påvirker menneskene og samfunnet. Petter har doktorgrad i medier og kommunikasjon, og var i 2010 forsker ved New York University. Har har flere titalls publikasjoner i internasjonale tidsskrifter og har holdt over hundre foredrag i inn- og utland. Han har også skrevet flere titalls artikler i norske aviser om menneskers bruk av medieteknologi. Petter holder til i Oslo. Pris og type foredrag kan diskuteres.

Foredrag med Petter Bae Brandtzaeg

Det postfaktuelle samfunnet? Falske nyheter og faktasjekking i sosiale medier

Det amerikanske presidentvalget i 2016 har ført til en heftig debatt om falske nyheter. Hvordan leser vi nyheter i dag og hvordan forholder vi oss til fakta, sannhet og usannhet? Lever vi i det postfaktuelle samfunnet? Foredraget beskriver hva falske nyheter er, og hvordan og hvorfor disse spres i sosiale medier, samt hvordan falske nyheter påvirker samfunnet. Foredraget beskriver også hvordan folk flest forholder seg til fakta og faktasjekking.

Hvordan påvirkes vi av kunstig intelligens og algoritmer?

Kan Google og iPhone øke våre fordommer mot minoriteter og sette likestilling eller forestillinger om kjønn tilbake i tid? Teknologien er blitt en forlengelse av oss selv. Den kommer stadig nærmere - maskinlæringsalgoritmer og kunstig intelligens er blitt allestedsnærværende i vårt daglige liv. Hver gang vi snakker med vår iPhone, søker etter informasjon i Google, eller ber om hotellanbefalinger, er vi i samspill med maskinlæringsalgoritmer. Hva betyr dette for hvordan vi oppfatter verden?

Facebook - vår venn eller fiende?

Facebook har forandret den offentlige sfære på svært kort tid. Men har Facebook endret oss og den nye offentligheten til det gode eller onde? Har Facebook gjort samfunnsdebatten mer demokratisk eller udemokratisk? Er Facebook "en pøl av hat og forakt"? Har Facebook gjort oss mer samfunnsengasjerte, eller tvert i mot? Er Facebook vår venn eller fiende?

Sosiale medier - vår tids største sosiale eksperiment?

Norske barn og unge vokser opp i verdens mest avanserte digitale samfunn. Er en økende sosialisering på nettet med på å endre sosiale mønstre og relasjoner både online og offline. "Teknologien gjør ikke bare ting for oss, men den gjør noe med oss", hevder MIT-professor Sherry Turkle. Vi er kanskje mer tilkoblet enn noen gang, men kanskje også mer frakoblet. Hvordan påvirker egentlig bruken av moderne teknologi våre sosiale relasjoner? Hvordan påvirker den barn og unge oppvekst?

Internett i endring - fra sosiale medier til chatbots

Mange sliter med å engasjere og møte riktig målgruppe i sosiale medier. Men sosiale medier er i endring. Chatbots eller kunstige intelligente agenter kommer som et skudd. Facebook Messenger har nå over 200 000 chatbots. Dette foredraget forteller om endringene som skjer på internett.

Petter Bae Brandtzaeg har 2 vurderinger

Deichman Stovner

27. september 2019

Deichman

6

En skikkelig god formidler som engasjerte lytterne da han holdt et interessant foredrag om falske nyheter på biblioteket vårt. Anbefales på det sterkeste!

Synnøve Osmundsen

13. desember 2016

HelseFrem (NaKuHel Asker)

5

Petter Brandtzaeg holdt et innlegg om «Sosiale medier – vår tids største eksperiment?» på Oppvekstkonferansen i regi av HelseFrem i Asker i november 2016. Det var et tverrfaglig publikum bestående av personer som arbeider med og blant barn og unge, samt noen fra kommune administrasjon, politikere og foreldre. Innlegget var svært godt. Det var aktuelt, interessant og underholdende, men saklig. Han brukte gode bilder og satte i gang refleksjon hos publikum. En god formidler med kompetanse på feltet – kan virkelig anbefales!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS