Samira Lekhal

Lege som ivrer for helse og bærekraft

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Samira Lekhal

Samiral har studert medisin og psykologi. Hun er spesialist i indremedisin og har en doktorgrad innen forebygging av hjerte-kar sykdom og overvekt. Samira er blant Norges fremste eksperter på helse, ernæring og matens betydning for oss som enkeltindivider og for samfunnet totalt. Siden 2016 har Samira jobbet med helse og bærekraft, spesielt med fokus på å endre matvaner hos folk flest. Som co-founding partner i GreeNudge samarbeider Samira med flere av Norges største matvareprodusenter og jobber aktivt med å gjøre det lettere for oss som forbrukere å velge sunt og bærekraftig. Samira leder flere arbeid om utforming av dagligvarebutikker og kantiner som kan påvirke kundene til å velge sunnere og mer bærekraftig. Samira er en erfaren foredragsholder som er kunnskapsrik og god til å motivere sine tilhørere. Samira jobber spesielt med å fremme sunnere og mer bærekraftig kosthold blant barn og unge og er iniativtaker og leder av SunnereBarn.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Samira Lekhal

Helse og bærekraft - to sider av samme sak?

Verden, inkludert Norge, har de siste årene levd i en virkelighet der vi spiser og drikker oss selv og kloden vi lever på til døde. I dagens samfunn er usunt kosthold den viktigste årsaken til sykdom og redusert livskvalitet. På samme måte er det våre kostholdsvaner, vår mat produksjon og vårt forbruk av mat som i stor grad medfører store utslipp, feil fordeling av mat og store matsvinn. Dette foredraget viser hvordan mat og matvaner er nøkkelen til både bedre helse og økt bærekraft

Nudging - et lite dytt i riktig retning for et grønnere verden

Alle vet egentlig hva som er sunn mat. Ganske mange vet at mer frukt og grønnsaker og mindre rødt kjøtt, er bra for egen helse og bra for miljøet. Likevel spiser kun 20 % av alle nordmenn de anbefalte "5 om dagen" og vi spiser stadig mer kjøtt. Hvorfor hjelper det ikke at legen og helsemyndighetene forteller at vi må spise sunnere? Dette foredraget forteller om hvordan vi alle "spiser med hjertet" og at våre mat valg i stor grad er ubevisste. Nudging - kan det være en del av løsningen?

Fremtidens forbruker - hvordan påvirke forbruker til sunnere og mer bærekraftige valg?

I dagens samfunn er usunt kosthold den viktigste årsaken til sykdom og redusert livskvalitet. På samme måte er det våre kostholdsvaner, vår mat produksjon og vårt forbruk av mat som i stor grad medfører store utslipp, feil fordeling av mat og store matsvinn. For å nå bærekrafts målene, trengs det store innovasjoner, også i maten vi tilbys. Fremtidens forbruker må bygge nye smakspreferanser og tilbys mat som både tilfredsstiller smak og fremtidig vekst. Hvordan bygge fremtidens forbruker?

2024 © Talerlisten AS