Sissel Tønnessen Engblom

Arkitekt, urbanist og futurist

Fra kr 39.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Sissel Tønnessen Engblom

Sissel Tønnesen Engblom er lidenskapelig opptatt av urbanisme og arkitektur som verktøy for en bærekraftig fremtid. Hvordan livsstilen vår endrer seg og hvordan vi kan omfavne både evige og nye inspirerende ideer for å skape attraktive omgivelser fremover. Sissel har en evne til å snakke om komplekse problemstillinger på en underholdende og enkel måte. Foredragene hennes er kjent for å være inspirerende, relaterbare og viktigst av alt; relevant for ethvert publikum som er interessert i å være en del av en mer bærekraftig fremtid.

Sissel er praktiserende arkitekt og spesialist på nordisk urbanisme med tre tiår som leder for byplaner og storskala-prosjekter i Sverige og Norge. Hun har fått internasjonale utmerkelser for sitt arbeid og vunnet strategiske oppdrag i pilotområder for byutvikling i Stockholm, Gøteborg, Malmö, Helsingborg og Oslo. Sissel har jobbet med byutvikling hos Ruter, NSB og Oslo Kommune. Hos Norges Forskningsråd har hun vært styremedlem for samferdsel og byforskning samt mentor for forskere.

I 2019 ble hun valgt som ambassadør for innovasjon innenfor byutvikling av Region Oslo,  og er i dag urban rådgiver til politikere, politiet og eiendomsutviklere. Sissel har bakgrunn fra New York og London og har vært invitert til å holde foredrag bla på Placemaking Week i Amsterdam og MIPIM i Cannes. Hun utvikler stadig metoder for å møte utfordringene i dagens samfunn, som Safe City, Feminism in urbanism, Ageism in the Era of Smart City, Nordic Placemaking og Cex and the City.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Sissel Tønnessen Engblom

Bærekraftig Byutvikling

Bærekraft i tidligfase byutvikling i praksis er ikke ord, sjekklister eller sertifiseringer men en rekkefølge. Lær om metoden som fungerer fra tidligfase planlegging til prosjektering basert på noen enkle steg og prosessmetoder.

Cex and the City

I en digital fremtid hvor handel ikke kommer tilbake til byen as we know it blir identitet og kultur enda viktigere for å tiltrekke seg investorer og nye beboere, lær om nøklene til the next big thing

Feministisk urbanisme

Vet du at byen din har et kjønn? Bli inspirert til å forstå hvorfor balanse mellom det feminine og maskuline er en nøkkel til inkluderende og attraktive steder

Kriminalitetsforebygging i byutvikling og arkitektur

Vi skaper vår omgivelser og våre omgivelser skaper det samfunnet vi har utformet det til. Utenforskap, ensomhet og vold er noen av samtidens store samfunnsproblem og våre fysiske omgivelser kan forsterke eller endre dette. Lær om hvordan vi kan bruke fysisk utforming til å sikre trygg og inkluderende stedsutvikling.

BlåByBane

Norges byhistorie er utviklet langs fjord, hav og elveløp, men vi har vendt ryggen til vannet. I dag sliter de fleste kommuner med overbelastede landbaserte strukturer, veier og transportsystemer og for lav tiltrekningskraft til sentrum. Lær om Norges første bypakkefinansierte #BlåByBane 2023 og hvordan dette kan bli det mest attraktive, økonomiske og raskeste alternativ til å velge bilen. Fremtiden er blå!

Kurs med Sissel Tønnessen Engblom

Urbaniq metode - Urbanisme i et nøtteskall

4 tema x 2t undervisning + verksted med roundtable talk = grunnleggende innledning til tverrfaglig prosess for bærekraftige resultater Med utgangspunkt i din region/ by/ bydel eller samfunnsutfordring

2024 © Talerlisten AS