Arman Vestad og Steinar Risa

Holder foredrag om å forebygge kriminalitet blant unge

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Arman Vestad og Steinar Risa

Arman «Pistolmannen» Vestad og Steinar «Bysheriffen» Vadla Risa er et interessant par. Mens Arman har bakgrunn som kriminell og rusmisbruker, har Steinar levd av å fange butikktyver og forhindre kriminalitet. Sammen holder de nå foredrag for å vise hva som kan gjøres for å hindre at unge begynner med tyveri og rus. «Det starter med penger», sier Arman – som selv forteller hvordan han begynte sin kriminelle karriere hjemme i Molde som tenåring. Senere skulle han bli både torpedo og narkotikalanger, og livet hans kom til et bunnpunkt da han ble fengslet for å ha skaffet våpenet i den kjente Orderud-saken. Nå har han et nytt liv, med ny familie og jobb som økonomirådgiver i NAV. «Merkepress er ofte grunnen til at unge begynner å stjele», sier Steinar. Han har sett det selv, når han har stoppet butikktyver på kjøpesentre, noe han har gjort tusenvis av ganger. Nå jobber han i Vadla Trygghetsbyrå og hjelper med å forebygge tyveri og svinn i butikker og på kjøpesentre. Et foredrag med de to er en fascinerende opplevelse, med historier, eksempler, bilder og skremmende fakta.

Foredrag med Arman Vestad og Steinar Risa

Merkevarekjøret - hvorfor oppstår ungdomskriminalitet, og hva kan gjøres for å forhindre det?

I dette foredraget tar Arman og Steinar utgangspunkt i det som fikk Arman til å bli en kriminell: Penger og merkepress. Han forteller sin historie, som ligner på historien til andre tenåringer - bortsett fra at Arman havnet i fengsel og holdt på å dø. Steinar viser hvordan stjeling oppstår og hva som skjer om du blir tatt. Et interessant og nyttig foredrag for skoler, foreldre, ungdomsgrupper og andre.

Arman Vestad og Steinar Risa har 2 vurderinger

Belinda Jonassen Myrhaugen

4. mars 2020

Strømmen videregående skole

6

Elevene jeg har vært sammen med på deres foredrag mener det var nyttig, spennende og at det er modige folk som står frem og forteller om alt.
Det er veldig aktuelt tema å høre om og nyttig lærdom ifht. livsmestring og psykisk helse.
I tillegg førte det til god dialog med elevene i etterkant av foredraget. Veldig bra!

Hege Burud Skjølsvold

4. mars 2020

Strømmen videregående skole

6

Takk for to interessante foredragsøkter ved Strømmen vgs. Både elever og lærere ved Helse- og oppvekstfag Vg1 lot seg fange av Arman Vestad, og hans historie om hvordan han både kom inn i og ut av et liv med kriminalitet og rus. Vekslingen mellom Arman og Steinar var også veldig virkningsfull og gjorde foredraget spennende å følge med på. Ikke minst motsatsen de to utgjør, Steinar med sin erfaring og kunnskap rundt forebygging av butikktyveri og kriminalitet, og Arman med sin historie. Virkemidler som bilde, lyd, stemmebruk samt kroppsspråk gjorde at fortellingen ble gripende og levende. Foredraget er veldig aktuelt i forhold til livsmestring og psykisk helse. Det er sjelden vi opplever at elevene våre sitter så konsentrerte og følger så godt med. Takk igjen for åpenheten elevene fikk være vitne til gjennom dette foredraget.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS