Arman Vestad

Inkludering, mangfold, mestring, Årets ildsjel 2021

Fra kr 35.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Arman Vestad

Hva skal til for at en kriminell narkopusher og fengselsfugl endrer kurs og får seg et normalt liv? Svaret kan være én eller to personer. Som ser, bryr seg om og gir deg en sjanse. Arman Vestad er Molde-gutten som vokste opp i en helt normal familie på 1980-tallet. Likevel følte han seg utenfor. Når han som skolegutt kom med båten inn til byen var han en av ”bøndene” og ble ertet og gående alene. Men Arman fikk penger av bestefaren. Og med penger kan du få venner. Også dårlige. Som ung og eventyrlysten var han derfor lett å dra inn i et miljø med narkotika, våpen og mer penger. Houseparties om dagen og dørvaktjobb om natten ble Armans nye liv. Et liv med fester, dop, vold, trusler og fengselsdommer. Han ble rikskjendis da han fikk dom for å ha skaffet drapsvåpenet i Orderud-saken. Og videre bar det. Snart hang livet i en tynn tråd. Men noen tok tak i tråden, og nøstet den opp… Arman Vestad snakker om utenforskap, mangfold og inkludering. Om å balansere på kanten og til slutt lande på riktig side. Med en miks av humor og alvor bruker han sin egen dramatiske historie og dyrekjøpte erfaringer til å vise vei, enten for de som selv skal gå den, eller for hjelperne. Armans liv har vært dramatisk som en Jo Nesbø-roman, med bunnpunkter på rekke og rad. Likevel handler foredraget hans vel så mye om høydepunktene og om de menneskene som skapte en endring. Han viser hvordan du som leder, kollega, pårørende eller medmenneske kan være den ene som skaper en varig forskjell i andres liv. Flere tusen har latt seg bevege av Armans sterke historie, tankevekkende budskap og usedvanlige formidlerevne. Hans foredrag starter med blålys, men ender med lys i tunellen. Et unikt foredrag.

Arman ble av Talerlisten kåret til Årets ildsjel 2021.

Inspirator

Foredrag med Arman Vestad

Tøff som naken

Et dramatisk og uvanlig liv. Hvordan kunne det gå så galt og hvordan var det mulig å reise seg igjen? En historie om møter mellom mennesker, møter med kraft til å endre liv. En historie med et sterkt budskap og stor overføringsverdi til de fleste situasjoner. Hvordan kan du gjøre en forskjell, for deg selv og for andre, i hverdagen eller på arbeidsplassen?

Penga eller livet

Arman gikk fra å være kriminell til å bli ettertraktet økonomirådgiver. Hva er Armans hemmelighet om å mestre penger? Hvorfor handler det ikke om matematikk og regneark? Arman forteller om hvordan pengene umerkelig tok kontroll over livet hans, og ikke minst hvordan han tok kontrollen tilbake. Et foredrag som gir aha-opplevelser både for de profesjonelle og alle oss andre.

Veien inn

Workshop om hvordan du bryter gjennom og får i gang den vanskelige dialogen som er nøkkelen for å skape meningsfylte endringer. Hvordan få enkeltmennesker til å skinne, også de som har havnet helt utenfor? Eller ønsker du at dine medarbeidere skal bli mer modige i møte med andre? Arman gir dine medarbeidere verktøyene som skal til for å få til en reell endring. Hvordan skape den positive dynamikken på en arbeidsplass? Skreddersys til oppdragsgiver både i omfang og vinkling. Spesielt godt egnet som oppfølging til et av foredragene om Armans historie.

Modige ledere gjør gull av hull

Regjeringen har som mål at 5% av alle nyansettelser skal gjøres blant de med funksjonsnedsettelser og «hull i CV-en». Når du ansetter mennesker som ikke passer inn i tradisjonelle maler får du et mer levende arbeidsmiljø, økt bærekraft og medarbeidere som er lojale og stolte av bedriften sin. I dette foredraget viser han helt konkrete verktøy du kan bruke med en gang, og utfordrer deg som leder til å tenke utenfor boksen ved rekruttering.

Talerlisten mener

Arman Vestad er en spesiell foredragsholder. Ikke bare fordi hans historie er spesiell, men fordi måten han formidler på er sterk og unik. Armans foredrag får publikum til å le, felle tårer, smile og tenke. Han har en veldig god tilstedeværelse og deler bilder, historier, erfaringer og refleksjoner som gir varige inntrykk. Arman har holdt internasjonale TED Talks og leverer foredrag både fysisk og digitalt.

Arman Vestad har 32 vurderinger

Roger Axelsen

17. oktober 2018

Avinor

6

Arman sin historie var meget sterk å høre. Et meget interessant og spennende foredrag som kan anbefales til alle. Var faktisk mitt favoritt foredrag på Arbeidslivskongressen 2018.

Cecilie Bjørkavåg

5. oktober 2018

NAV Sula

6

Arman Vestad forteller en sterk historie i foredraget «Tøff som naken», og jeg kan trygt si at forsamlingen ble bergtatt. Han formidler budskapet sitt med troverdighet og engasjement. Noe av det som kommer til å sitte igjen hos meg, er at selv når det ser mørkt ut, kan et menneske klare å endre seg – men det er viktig med hjelpere som klarer å bidra til å bygge opp håp og tro på at endring kan være mulig. Anbefales!

Sindre Blomsø

23. september 2018

UiT Norges arktiske universitet

6

En sterk og rørende historie fra Arman.

Anbefales på det sterkeste.

Marianne Jacobsen

20. september 2018

Univrsitetet i Oslo

6

Sammen med en stor gruppe var jeg så heldig og høre foredraget «Tøff som naken». For en historie, for et budskap og for en god formidler! Foredraget gjorde et stort inntrykk, og blir sittende lenge.

hilde vik

20. september 2018

Nhh

6

Sterkt!

Peter A Kristoffersen

20. september 2018

Universitetet i Oslo

Tankevekker. Et utrolig sterkt vitnesbyrd om at vi ikke må gi opp troen på mennesker.

Roy Bjarne Hemmingsen

13. september 2018

Roan kommune

6

Det å slå sammen to kommuner har utfordret oss på mange plan, også på menneskelige faktorer som tilhørighet, trygghet, det å mestre og det å bli sett. Det er gjerne også her de egentlige årsakene ligger når det dukker opp problemer som hindrer oss i å lykkes. Vi brukte en av de tradisjonelle aktørene til å bistå oss i endringsprosessen. Det fungerte fint på mye, men det stoppet opp der det ble for sårbart og vanskelig, nettopp på disse menneskelige faktorene. Vi kunne ikke bare fortsette med den samme medisinen. Arman er annerledes. Han når med sin historie inn til det innerste i oss mennesker og åpner opp for en dialog vi ellers ikke ville ha fått til. Da har vi kommet et langt steg videre mot å finne løsninger. Jeg som rådmann anbefaler dette virkelig!

Ann Sylvi H. Storvold

5. januar 2018

Trondheim kommune

6

Foredraget «tøff som naken» er en sterk livshistorie som sier noe om at alle mennesker har behov for å bli sett for den de er bak «masken». Det «bor» noe godt i oss alle. Det gjelder å fokusere på det positive i møte med andre mennesker. Alle er vi forskjellige, ingen er like. En sterk historie som fikk ansatte til å reflektere over egne holdninger ovenfor kollegaer, bruker og pårørende. Vi har alle lett for å dømme andre mennesker, uten å vite bakgrunn for den enkeltes handlinger og adferd. Arman formidler budskapet sitt på en fantastisk måte. Foredraget anbefales på det sterkeste.

Signe Skjørholm

14. desember 2017

Utdanningsforbundet

5

Meget bra og tankevekkende foredrag. Medlemmene i Utdanningforbundet uttrykte i etterkant at de hadde fått høre litt av en livshistorie.

Tone Krause Kramphaug - enhetsleder

18. november 2017

Trondheim kommune

6

Våre ansatte jobber med pasienter med ulike helseutfordringer, og vi har hatt mange flotte foredragsholdere med sterke historier tidligere. Aldri før har 450 ansatte vært så stille. Arman bergtok oss fra 1. minutt. Hans historie er sterk og rører oss alle. Hans mot og hans styrke er bemerkelsesverdig. Foredraget har gitt oss refleksjon opp mot vår arbeidshverdag og har gitt oss en historie som viser viktigheten av samtaler, å se og vise tillit til andre. Hans foredrag vil ikke bli glemt, vi ble rørt og imponert. Kan anbefales på det sterkeste.

Elin Børset Eidissen

5. mai 2017

NAV Sør-Trøndelag

6

Sterkt og inspirerende å høre Arman Vestad fortelle sin historie. Som en av deltagerne på konferansen skriver i evaluering av konferansen; «Det gir inspirasjon til å jobbe videre med brukerne, se nye muligheter og til å huske på at det er mulig å komme i jobb og få en god karrière, selv om en har et «heavy» rulleblad og huller i CVen». Vi kan anbefale han som foredragsholder, tilbakemeldingene viste at innlegget berørte de 600-deltagerne på vår konferansen.

Yvonne Bøkseth

30. april 2017

Trondheim kommune

6

Det så godt å høre at det man prøver å gjøre på jobb er viktig, og at det å se menneskene, være modig og være et medmenneske som tror på en er et skritt på rett vei. Tusen takk for et fantastisk innlegg.

Jostein Sagstuen Skjåk-Bræk

23. april 2017

JJ Design

6

En stor takk til de som brydde seg og bidro til at hverdagshelten Arman fikk en sjanse. Uten dem ville han trolig ikke vært her for å fortelle alle oss andre om hvor utrolig stor betydning vår egen oppførsel kan ha for andres liv. Sterk historie og god formidlingsevne!

Henrik Aase

16. mars 2017

Fokus 1

5

Armans ærlige, modige fortelling viser hvordan mennesker kan feile alvorlig og miste styringen, men likevel gjenerobre kontroll i eget liv. Han berører sine tilhørere og beviser hvordan alle har tilgang på ressurser og god grunn til å klamre seg til et håp om bedring, selv når livet ser lite lovende ut.

Kine Helen Vestad

16. mars 2017

Kirkens Bymisjon

6

Et sterkt utilslørt foredrag som gir håp om at flere kan finne veien tilbake. At det også ligger et ansvar hos medmennesker. Vi må tørre å gå nær nok, og se mennesket bak fasaden. Tro på endring og heie hverandre frem. Som vi sier i Kirkens Bymisjon: «Ingen er bare det du ser…

Janne Asphaug

16. mars 2017

Trondheim eiendom

6

Fantastisk mann..med en historie som beveger deg uansett hvor du står i livet..en foredragholder som får både frem tåre i øye til et smil om munnen.

Oddvar Johnsen

15. mars 2017

Oddvar Johnsen AS

6

Gode historier og faglig relevans er ikke lett å få til som foredragsholder, i alle fall ikke med substans. Med sin livserfaring kombinert med interessant faglig innhold holder Arman små og store forsamlinger engasjert og interessert. Anbefales!

Gunnar Gangstø

15. mars 2017

U:Turn

6

Arman klarer å tenne håpet i tilhørerne om at selv livets mørkeste øyeblikk kan bære i seg kimen til noe tilsvarende lyst og godt. Samtidig får han fram at det ikke handler om enkle svar, og at gode hjelpere og omgivelser i kritiske faser er avgjørende.

Tommy Grav

15. mars 2017

Arbeids- og velferdsdirektoratet

6

Jeg har som arrangør leid inn topp foredragsholdere i mange sammenhenger. Arman står ikke tilbake for noen av disse, og han når inn til tilhørerne på en måte som jeg sjelden ser.

Christian Poppe - forsker

15. mars 2017

Statens Institutt for Forbruksforskning og HIOA

6

Armans dramatiske historie viser noe som angår oss alle: hvordan sosial tilhørighet og ønske om å bli akseptert henger sammen med pengebruk og — for noen — alvorlige økonomiske problemer. En levende illustrasjon av et viktig forskningsmessig poeng!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS