Arman Vestad

Inkludering, mangfold, mestring, Årets ildsjel 2021

Fra kr 40.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Arman Vestad

Hva skal til for at en kriminell narkopusher og fengselsfugl endrer kurs og får seg et normalt liv? Svaret kan være én eller to personer. Som ser, bryr seg om og gir deg en sjanse. Arman Vestad er Molde-gutten som vokste opp i en helt normal familie på 1980-tallet. Likevel følte han seg utenfor. Når han som skolegutt kom med båten inn til byen var han en av ”bøndene” og ble ertet og gående alene. Men Arman fikk penger av bestefaren. Og med penger kan du få venner. Også dårlige. Som ung og eventyrlysten var han derfor lett å dra inn i et miljø med narkotika, våpen og mer penger. Houseparties om dagen og dørvaktjobb om natten ble Armans nye liv. Et liv med fester, dop, vold, trusler og fengselsdommer. Han ble rikskjendis da han fikk dom for å ha skaffet drapsvåpenet i Orderud-saken. Og videre bar det. Snart hang livet i en tynn tråd. Men noen tok tak i tråden, og nøstet den opp…

Arman Vestad snakker om utenforskap, mangfold og inkludering. Om å balansere på kanten og til slutt lande på riktig side. Med en miks av humor og alvor bruker han sin egen dramatiske historie og dyrekjøpte erfaringer til å vise vei, enten for de som selv skal gå den, eller for hjelperne.

Armans liv har vært dramatisk som en Jo Nesbø-roman, med bunnpunkter på rekke og rad. Likevel handler foredraget hans vel så mye om høydepunktene og om de menneskene som skapte en endring. Han viser hvordan du som leder, kollega, pårørende eller medmenneske kan være den ene som skaper en varig forskjell i andres liv. Flere tusen har latt seg bevege av Armans sterke historie, tankevekkende budskap og usedvanlige formidlerevne. Hans foredrag starter med blålys, men ender med lys i tunellen. Et unikt foredrag.

Arman ble av Talerlisten kåret til Årets ildsjel 2021.

Premium
Konferansier
Inspirator
Hjemsted
Trøndelag
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Arman Vestad

Tøff som naken

Et dramatisk og uvanlig liv. Hvordan kunne det gå så galt og hvordan var det mulig å reise seg igjen? En historie om møter mellom mennesker, møter med kraft til å endre liv. En historie med et sterkt budskap og stor overføringsverdi til de fleste situasjoner. Hvordan kan du gjøre en forskjell, for deg selv og for andre, i hverdagen eller på arbeidsplassen?

Penga eller livet

Arman gikk fra å være kriminell til å bli ettertraktet økonomirådgiver. Hva er Armans hemmelighet om å mestre penger? Hvorfor handler det ikke om matematikk og regneark? Arman forteller om hvordan pengene umerkelig tok kontroll over livet hans, og ikke minst hvordan han tok kontrollen tilbake. Et foredrag som gir aha-opplevelser både for de profesjonelle og alle oss andre.

Veien inn

Workshop om hvordan du bryter gjennom og får i gang den vanskelige dialogen som er nøkkelen for å skape meningsfylte endringer. Hvordan få enkeltmennesker til å skinne, også de som har havnet helt utenfor? Eller ønsker du at dine medarbeidere skal bli mer modige i møte med andre? Arman gir dine medarbeidere verktøyene som skal til for å få til en reell endring. Hvordan skape den positive dynamikken på en arbeidsplass? Skreddersys til oppdragsgiver både i omfang og vinkling. Spesielt godt egnet som oppfølging til et av foredragene om Armans historie.

Modige ledere gjør gull av hull

Regjeringen har som mål at 5% av alle nyansettelser skal gjøres blant de med funksjonsnedsettelser og «hull i CV-en». Når du ansetter mennesker som ikke passer inn i tradisjonelle maler får du et mer levende arbeidsmiljø, økt bærekraft og medarbeidere som er lojale og stolte av bedriften sin. I dette foredraget viser han helt konkrete verktøy du kan bruke med en gang, og utfordrer deg som leder til å tenke utenfor boksen ved rekruttering.

Talerlisten mener

Arman Vestad er en spesiell foredragsholder. Ikke bare fordi hans historie er spesiell, men fordi måten han formidler på er sterk og unik. Armans foredrag får publikum til å le, felle tårer, smile og tenke. Han har en veldig god tilstedeværelse og deler bilder, historier, erfaringer og refleksjoner som gir varige inntrykk. Arman har holdt internasjonale TED Talks og leverer foredrag både fysisk og digitalt.

2024 © Talerlisten AS