Arman Vestad

Inkludering, mangfold, mestring, Årets ildsjel 2021

Fra kr 35.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Arman Vestad

Hva skal til for at en kriminell narkopusher og fengselsfugl endrer kurs og får seg et normalt liv? Svaret kan være én eller to personer. Som ser, bryr seg om og gir deg en sjanse. Arman Vestad er Molde-gutten som vokste opp i en helt normal familie på 1980-tallet. Likevel følte han seg utenfor. Når han som skolegutt kom med båten inn til byen var han en av ”bøndene” og ble ertet og gående alene. Men Arman fikk penger av bestefaren. Og med penger kan du få venner. Også dårlige. Som ung og eventyrlysten var han derfor lett å dra inn i et miljø med narkotika, våpen og mer penger. Houseparties om dagen og dørvaktjobb om natten ble Armans nye liv. Et liv med fester, dop, vold, trusler og fengselsdommer. Han ble rikskjendis da han fikk dom for å ha skaffet drapsvåpenet i Orderud-saken. Og videre bar det. Snart hang livet i en tynn tråd. Men noen tok tak i tråden, og nøstet den opp… Arman Vestad snakker om utenforskap, mangfold og inkludering. Om å balansere på kanten og til slutt lande på riktig side. Med en miks av humor og alvor bruker han sin egen dramatiske historie og dyrekjøpte erfaringer til å vise vei, enten for de som selv skal gå den, eller for hjelperne. Armans liv har vært dramatisk som en Jo Nesbø-roman, med bunnpunkter på rekke og rad. Likevel handler foredraget hans vel så mye om høydepunktene og om de menneskene som skapte en endring. Han viser hvordan du som leder, kollega, pårørende eller medmenneske kan være den ene som skaper en varig forskjell i andres liv. Flere tusen har latt seg bevege av Armans sterke historie, tankevekkende budskap og usedvanlige formidlerevne. Hans foredrag starter med blålys, men ender med lys i tunellen. Et unikt foredrag.

Arman ble av Talerlisten kåret til Årets ildsjel 2021.

Inspirator

Foredrag med Arman Vestad

Tøff som naken

Et dramatisk og uvanlig liv. Hvordan kunne det gå så galt og hvordan var det mulig å reise seg igjen? En historie om møter mellom mennesker, møter med kraft til å endre liv. En historie med et sterkt budskap og stor overføringsverdi til de fleste situasjoner. Hvordan kan du gjøre en forskjell, for deg selv og for andre, i hverdagen eller på arbeidsplassen?

Penga eller livet

Arman gikk fra å være kriminell til å bli ettertraktet økonomirådgiver. Hva er Armans hemmelighet om å mestre penger? Hvorfor handler det ikke om matematikk og regneark? Arman forteller om hvordan pengene umerkelig tok kontroll over livet hans, og ikke minst hvordan han tok kontrollen tilbake. Et foredrag som gir aha-opplevelser både for de profesjonelle og alle oss andre.

Veien inn

Workshop om hvordan du bryter gjennom og får i gang den vanskelige dialogen som er nøkkelen for å skape meningsfylte endringer. Hvordan få enkeltmennesker til å skinne, også de som har havnet helt utenfor? Eller ønsker du at dine medarbeidere skal bli mer modige i møte med andre? Arman gir dine medarbeidere verktøyene som skal til for å få til en reell endring. Hvordan skape den positive dynamikken på en arbeidsplass? Skreddersys til oppdragsgiver både i omfang og vinkling. Spesielt godt egnet som oppfølging til et av foredragene om Armans historie.

Modige ledere gjør gull av hull

Regjeringen har som mål at 5% av alle nyansettelser skal gjøres blant de med funksjonsnedsettelser og «hull i CV-en». Når du ansetter mennesker som ikke passer inn i tradisjonelle maler får du et mer levende arbeidsmiljø, økt bærekraft og medarbeidere som er lojale og stolte av bedriften sin. I dette foredraget viser han helt konkrete verktøy du kan bruke med en gang, og utfordrer deg som leder til å tenke utenfor boksen ved rekruttering.

Talerlisten mener

Arman Vestad er en spesiell foredragsholder. Ikke bare fordi hans historie er spesiell, men fordi måten han formidler på er sterk og unik. Armans foredrag får publikum til å le, felle tårer, smile og tenke. Han har en veldig god tilstedeværelse og deler bilder, historier, erfaringer og refleksjoner som gir varige inntrykk. Arman har holdt internasjonale TED Talks og leverer foredrag både fysisk og digitalt.

Arman Vestad har 34 vurderinger

Kjetil Kristoffersen

11. november 2022

Publicom Scene

6

Arman holdt to foredrag på «Fabelaktig fredag» for iFokus i Larvik; ett for ungdommer og ett for ledere og arbeidsgivere. Han har en spennende historie og en fantastisk formidlingsevne, og hadde salen i sin hule hånd gjennom hele foredraget. Virkelig en foredragsholder som skiller seg ut. Jeg er veldig imponert, og kan anbefale Arman til alle som ønsker et foredrag med viktig innhold og som setter fart på følelsene.

Liv Kristine Garlid-Sellevold

2. november 2022

Coca-Cola

6

Vi hadde en virkelig god opplevelse med foredraget til Arman. Han ble med i en sending for alle våre ansatte i Coca-Cola under verdensdagen for psykisk helse med tema «Løft blikket», og traff virkelig med budskap og historie i forhold til temaet.
Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. Mange rørte personer etter en virkelig sterk historie. God kommunikasjon både i for – og etterkant. Anbefales på det sterkeste!

Johan Dolven

28. september 2022

Centrum Tigers

6

Tiger Talks er Centrum Tigers sin årlige konferanse om mangfold og inkludering. På vår første konferanse i 2022 valgte vi etter anbefaling fra Talerlisten å invitere Arman Vestad til å avslutte konferansen med sitt foredrag «Modige ledere gjør gull av hull».Arman leverte et proft, dramatisk og spennende foredrag som rørte ved deltakernes følelser. 69 % av de som var der evaluerte hans foredrag som «Veldig interessant» noe som var dagens nest beste score. Jeg vil anbefale Arman til lignende konferanser. Hans historie er verdt å høre på og hans perspektiv er viktig.

Diana Peters

8. juni 2022

Bank2

6

Arman klarer å engasjere publikum hele veien gjennom foredraget «Penga eller livet» med innlevelse og sterk tilstedeværelse. Avslutningsvis skreddersyr han budskapet til oss for å gjøre det relevant for vårt prosjekt. Foredraget gjorte inntrykk og var til inspirasjon for alle som jobber med mennesker i sårbare situasjoner. Takk!

Karoline Rosøy Tømmerbakk

12. mai 2022

Personalhuset/Mot Nor konferansen

6

Arman Vestad holdt sitt foredrag «modige ledere gjør gull av hull» under årets Mot Nor konferanse i Bodø 10 mai. Konferansen har fokus på hva bedrifter kan gjøre for å tiltrekke, utvikle og beholde flinke mennesker i sine organisasjoner. Armans foredrag var meget bra. Hans sterke historie og fantastiske formidlingsevne fikk med seg hele salen fra første til siste sekund. Å tørre å satse på mennesker med noen form for utenforskap kan være vanskelig. Det er derfor veldig fint å høre en slik suksesshistorie, som jeg håper kan være med på å skape mer modige ledere i fremtiden. Som prosjektleder for konferansen må jeg si at jeg er veldig glad for at vi valgte å booke Arman. Mine sterkeste anbefalinger får han fra meg.

Olav Reppen

22. mars 2022

BN Bank

6

Veldig engasjerende og sterk historie med viktig budskap! Timen gikk over på et blunk.

Rudi Olsen

18. november 2021

NAV Narvik

6

Arman fortalte sin historie på medvindkonferansen 2021 i Narvik, det var en viktig historie som passet fantastisk inn i vårt konsept. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne på konferansen både fysisk og de som var med digitalt på at de likte Arman og historien svært godt. Som arrangør var jeg veldig fornøyd hvor profesjonell Arman er og hvordan han tilpasset historien inn i vårt konsept, det er kun de beste som klarer det på en slik måte.

Hanne Skarsvaag

16. november 2021

ADHD Norge

6

Veldig bra

Linda Merete Skarnes

20. september 2021

Familiens Hus Enebakk

6

Det var en stor glede å ha Arman på besøk med sitt foredrag «Tøff som naken»! Han er veldig god til å formidle sin historie, og gjorde fagdagen vår særdeles spennende og lærerik. Spesielt inspirerende var det å høre om de menneskene som var avgjørende for han for å gå fra et liv i utenforskap til et liv i innenforskap. Dagen var en perfekt blanding av foredrag, sceneprat og workshop. Anbefales!

Sandra Liljedahl

16. desember 2019

Oslo Røde Kors

5

Takk for den utrolige sterke historien du fortalte til visitorene i Oslo Røde Kors. Du berørte oss med din enkle væremåte, men samtidig med din sterke formidlingsevne. Det er fint for oss som besøker innsatte å oppleve at det går an å gjøre en endring selv i dypeste mørke.

Stig Grimstad, leiar Utdannigsforbundet Ulstein

13. desember 2019

Utdanningsforbundet Ulstein

6

Takk for at du gjorde medlemsmøte i Utdanningsforbundet Ulstein til ein stor forskjell! Dei mange tilbakemeldingane frå medlemmane våre var eintydige. Dette var eit nyttig og godt foredrag. Ein sat fremst på stolen heile tida.

Åse Sandberg

6. september 2019

Kreditorforeningen Midt-Norge SA

6

«Penga eller livet»! Et foredrag nakent, sårt og ærlig om et liv i utenforskap til opplevelse og forankring av og i fellesskapet. En historie vi sent vil glemme.
Tusen takk Arman, du rørte oss alle.

Applaus fra Kreditorforeningene i Midt-Norge, Øst, Vest og Sør.

Tor Stinessen

1. februar 2019

Trondheim kommune, SLT-Koordinator

6

Historien og Tankene til Arman bør være en tankevekker for de av oss som jobber med mennesker som er på «utsiden». Hva krever de av oss som hjelpere i form av forståelse for hvor de er og hvordan de kan komme seg tilbake til et «kjedelig A4 liv».

Sondre Bøe Kleiven

12. desember 2018

Uteseksjonen

6

En sterk og viktig historie som griper deg fra start til slutt. En historie som viser hvor viktig det er å bli sett og hvor viktig det er å bli akseptert av noen, og at det aldri er for sent å bry seg om andre.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS