Fredrik Jensen

Fredrik Jensen

Bevaringsutvikler og bygningsantikvar

Fra kr 6.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Fredrik Jensen

Fredrik Jensen er bygningsantikvar, eller enda mer bevaringsutvikler. Jobben hans er å se særpreget, kvalitetene og mulighetene i eldre hus. Etterhvert har Fredrik blitt et kontaktpunkt mellom mange hus og de som bor, lever og trives innenfor veggene. Målet er det maksimale samboerskapet. Av og til snakker Fredrik til forsamlinger om akkurat dette – å bo – for det er noe vi gjør hele tiden. Gamle hus har gode gener. Fredrik snakker om holdninger til hus, om opplevelser og potensiale. Videre om forskjellen på aldring og slitasje og at interiør er mer enn innredning. Hans kåserier er en reise i byggeskikk. Spennet er fra stilhistorie til bygningsfysikk. Både huseiere og håndverkere høster inspirasjon og konkret kunnskap.

Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Fredrik Jensen

Hus - en romodyssé

Hus har en teknisk standard og en antikvarisk karakter. Den første er målbar – den andre kan være underbar. Om byggeskikk, karakter, stil og atmosfære, og aller mest en fundering over – Hva er et godt rom?

Sjelen sitter i veggene – det gjør soppen også

Bygningsforvaltning, tradisjonshåndverk, crash eller kombi mellom nye og gamle bygningsmetoder. Paradokser, krav og mål i gammel og ny bebyggelse. Nye produkter og byggeprinsipper overskygger erfart kunnskap. Hva passer hvor?

Bygningsbegeistring - bevaringsutvikling

Restaureringsreisen. Hvordan planlegge prosessen. Gamle hus har gode gener, men de må defineres. Essensen i foredraget er kvaliteter og muligheter, men også å forstå gevinst og risiko ved nye tiltak. Nye behov og tålegrenser for forandring.

2024 © Talerlisten AS