Om Helene Back
Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det.. Hva gjør du når livet føles mørkt, og du ikke ser noen grunn til å leve lengre? Helene Back har en sterk historie om psykisk sykdom bak seg. I hennes foredrag får du høre hvordan hun har jobbet med seg selv for å få tilbake gleden i livet og å føle seg bra nok. Dette gjør hun med nærhet og inderlighet, hun viser sårbarhet og tar publikum med på en sterk reise.
Helene har Fagskoleutdanning i psykisk helse og rusarbeid og har flere års erfaring med arbeid i psykisk helseteam i kommunen og DPS døgnavdelingen, hvor hun per dags dato arbeider.
Helene fortelller om verktøyene hun har som gjør at hun er sterkere rustet i livet og om hverdagsgleder. Hun motiverer publikum med sin historie og har holdt flere foredrag for helsepersonell, psykisk helseteam, frisklivssentraler og skoler. En inspirerende historie om veien tilbake!
Ønsker du foredrag om trening og psykisk helse?
Sammen med Anders Farholm, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, holder Helene foredraget, «Trening som medisin» om sammenhengen mellom psykisk og fysisk helse. Farholm er interessert i hvordan fysisk aktivitet kan brukes i helhetlig behandling av personer med psykiske helseutfordringer.
Sammen med Anders snakker Helene om hvordan fysisk aktivitet og naturen ble en del av hennes behandling for å få det bedre.
Viken
Nei
Foredrag med Helene Back
Min reise
Hvordan styrke din egen mentale helse. Dette et foredrag om egenerfaring med selvmordstanker, angst, depresjon og avhengighet av sovemedisiner.Depresjon stjeler energi, håp og motivasjon og det er vanskelig å vite hva man skal gjøre for å føle seg bedre. Jeg selv gikk inn en ond sirkel hvor jeg gravde meg selv lengre og lengre ned. Det er vanskelig, men ikke umulig å overvinne depresjon.Jeg forteller steg for steg hvordan jeg har jobbet med meg selv, om å ta et steg av gangen og ikke gi opp.
Min reise - Verdensdagen for psykisk helse
Årets tema er spør. Hvor ofte gjør du noe så enkelt som å sende en sms til de du bryr seg om? I meldingen kan du skrive- ha en fin dag. Noe så enkelt kan glede deg og den andre. Jeg tror vi må bry oss mer om hverandre, med de små tingene. En vanlig hverdag kan inneholde mange skjulte skatter, hverdagsgleder. Små øyeblikk som vi ikke alltid tar oss tid til å se skikkelig.
Trening som medisin
Det er godt dokumentert at fysisk aktivitet har en positiv effekt mot ulike psykiske plager. Kan fysisk aktivitet og trening også benyttes som behandling? Og hvordan komme i gang med trening – og holde det ved like? I dette foredraget får du høre perspektiver fra en fagperson og en med egenerfaring. Anders Farholm er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Han har tatt en doktorgrad der han undersøkte motivasjon for fysisk aktivitet hos personer med alvorlige psykiske lidelser. Farholm er interessert i sammenhengen mellom fysisk aktivitet og fysisk og psykisk helse, samt hvordan fysisk aktivitet kan brukes i helhetlig behandling av personer med psykiske helseutfordringer. Helene snakker om sine egne erfaringer med angst, depresjon, selvmordstanker og avhengighet av sovemedisin. Helene opplevde at depresjon stjal håp, motivasjon og energi og opplevde at det var vanskelig å vite hva hun skulle gjøre for å få det bedre. Helene snakker om hvordan fysisk aktivitet og naturen ble en del av hennes behandling for å få det bedre.