Helge Prestrud Astad

Helge Prestrud Astad

Sjef i Kodeklubben og Lær Kidsa Koding

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Helge Prestrud Astad

Helge Prestrud Astad er leder og grunnlegger av Kodeklubben, som han startet i 2012 sammen med Anne Aaby. Her kommer barn for å lære om koding, og voksne jobber frivillig i Lær Kidsa Koding – som Kodeklubben nå er en del av. Gjennom denne fritidsaktiviteten har han fått god oversikt over hva barn gjør på nett. Til daglig jobber han i Statnett SF, men er også en av tre koordinatorer i Lær Kidsa Koding. Helge er glad i nerdeting, barn, digitalt liv og kart.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Helge Prestrud Astad

Digitale Foreldre

Hvordan skal foreldre med digitale barn bli til digitale foreldre? Foredraget tar for seg hva barn gjør på nett, hva som er gøy å gjøre på nett og hvordan foreldre kan bli med å få en oversikt over barns digitale hverdag. Han tar for seg grensesetting, regler og nettmobbing. Helge går gjennom sosiale medier, spill, tidtrøyte og kreativitet på nett. Digitale barn trenger digitale foreldre! Basert på denne kronikken: https://www.nrk.no/ytring/digitale-barn-trenger-digitale-foreldre-1.13007819

Barn og programmering

En gjennomgang av gode grunner for at barn skal lære å programmere. En lang digresjon er om mobbing på nett. Helge baserer sitt foredrag på erfaringer fra Kodeklubben og forskning på emnet.

Digitalt innfødt - barn og IT

Barn og unge er eksperter i bruk av de nye mediene. Ofte er de flinkere enn sine foreldre og overlegne i forhold til lærerene sine. Tross denne ekspertisen er det viktig for barn og unge å lære digitale ferdigheter gjennom skolen. Barn må lære seg å skape på nett, ikke bare konsumere.

Hvorfor skal vi digitalisere?

Lær å kode! En kjapp gjennomgang av hvordan programmeringsspråk virker og hva det er med kode som gjør bedrifter, programmer og samfunn mer effektive. Ta med nettbrett eller laptop og lær koding i tillegg til å lære om hvorfor buzzwordet digitalisering er et buzzword.

2024 © Talerlisten AS