Johan Brand

Kreativ entreprenør, en av grunnleggerne av Kahoot!

Send forespørsel

Om Johan Brand

Johan Brand er en kreativ serieentreprenør og teknologigründer, kjent som en av grunnleggerne av den globale læringsplattformen Kahoot! Han ledet Kahoot! fra et forskningsprosjekt til en tjeneste som nå brukes i over halvparten av amerikanske klasserom hver dag, med over 10 millioner profesjonelle lærere som publiserer innhold. Over 90% av Fortune 500-selskapene benytter seg også av Kahoot!, som har millioner av brukere hver dag. Selskapet er notert på Oslo Børs.

Johan Brand er nå aktiv som investor og entreprenør i selskapet We Are Human, som han startet i 2010 for å inkubere egne selskaper første giga-suksess var Kahoot! Her skaper og investerer han i teknologidrevne oppstarts- og vekstselskaper som bygger løsninger for en positiv regenerativ, bærekraftig og samfunnsøkonomisk effekt globalt. Selskapet er basert i UK og Norge, med partnere i blant annet Australia.  

Han har blant annet ledet konseptutviklingen av et  flerdimensjonalt læringssenter for og i havet, på Fornebu i Oslo, som en del av et stort byutviklingsprosjekt sammen med Selvaag Gruppen. Som en konsekvens av dette har han via We Are Human i 2023 startet selskapet UnrealEstate, med fokus på det unike potensielle mellom neste generasjon web og eiendom. Han er også grunnlegger og sjefentreprenør hos EntrepreneurShipOne, som fokuserer på gründermulighetene som havet gir. 

Johan har ADHD og dysleksi og er opptatt av nevrodiversitet eller nevromangfold, som handler om at mangfoldet av menneskelige hjerner og sinn er en naturlig, verdifull form for mangfold med ekstrem skaperkraft. Han beskriver seg selv som «kunstner og skaper» og omtaler Kahoot! som en fusjon av ideer, som handler om læring, teknologi, atferd og opplevelse. Han er også en ivrig seiler, og naturlig opptatt av havet.

Johan Brand er innvalgt medlem (Fellow) i Royal Society of Arts og har blitt tildelt flere priser, blant annet «Digital leader of the year» av E24, Hall of Fame Edinburgh Napier University og kåret som en av de 100 mest innflytelsesrike lederne i EdTech globalt.

Johan har ingen standardforedrag, men tilpasser innholdet til hver anledning og hvert publikums behov. Ta kontakt for et pristilbud.

Premium
Inspirator
Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Johan Brand

Fra Ku til Kahoot!

En personlig reise fra det ukjente opphavet til Kahoot! til milliardbedriften og en top 5 global merkevare. Temaer som dekkes er innvosjonsledelse- og prosess, håndtere usikkerhet, global go to marked strategi, og hvordan bygge kjernestrategier rundt merkvare som spenner seg fra M&A til bruker lojalitet.

Talerlisten mener

Johan Brand er en spennende inspirator. Han formidling kan være både utforskende, annerledes og provoserende - og han liker å aktivere og involvere sitt publikum når han snakker om innovasjon, teknologi, bærekraft og forretningsutvikling.

2024 © Talerlisten AS