Lars Verket

Lars Verket

Padlosof og livsstyrketrener

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Lars Verket

Lars Verket kan best beskrives med ordet «annerledes». På slutten av 90-tallet forsøkte han å slutte og sove for å bli mer produktiv. Etter et godt møte med veggen padlet han seg tilbake til Livet, og har i over 10 år hatt friluftsliv som levebrød. Han har mye kunnskap om kystlinjen mellom Langesund og Egersund (Sør-Norge), og inspirerer gjerne flere til å ta naturen i bruk. Padlingen har resultert i fem guidebøker og en reiseberetning. Disse danner grunnlag for spesialtilpassede foredrag om padling og friluftsliv. Gjerne med et skråblikk mot samfunnet. Padlsofien ble nemlig til på de mange padleturene. Etter å ha padlet seg tilbake til livet har Lars mye på hjertet, og han kaller seg også for en «undrende borger». Ved siden av å være utdannet sosialøkonom og friluftsvegleder, har han også studert Livsstyrketrening. Her står endring sentralt, og dette har han også jobbet med innenfor spesialisthelsetjenesten siden 01.01.17 på deltid. Mottoet hans er: Glød – Glede – Galskap (G3).

Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Lars Verket

Padleperler

Lars Verket har gitt ut fem padleguider til Sør-Norge, og deler gjerne turtips og leirplasser. Sørlandskysten er helt unik, og er et eldorado for havpadlere. Lars er også en ivrig fotograf, og inspirerer både gjennom ord og bilder.

Padlepilegrim

I 2014 prøvde Lars Verket å bli den første som padlet som pilegrim fra Tønsberg til Nidaros. Turen gikk ikke helt som planlagt, men som han sier: "Ting blir ikke nødvendigvis annenrangs selv om ikke alt går som planlagt, bare annerledes."

Padlosofi

Padlsofien er dypt forankret i Arne Næss sin dypøkologi. Hvordan kan vi leve mer miljøvennlig? Hva betyr det at vi må ned i levestandard, men øke livskvaliteten? Naturen har egenverdi, den er ikke bare en ressurs for oss. Dessuten heter det ikke menneske OG natur, men mennesket ER natur. Fra kajakken ser kanskje ting litt annerledes ut enn på flybridgen...

Livskvalitet

Det beste i livet er ofte gratis, men det er ikke så lett å komme på i farten. I dette foredraget kaster Lars Verket et skråblikk på ordet livskvalitet, og det bir det vel aldri for mye av? Lars har brukt sitt eget liv som prosjekt siste 20 årene, og ikke alt har vært like vellykket. I dette foredraget dukker også trivselsformelen til Arne Næss opp igjen - til dyp fortvilelse for legemiddelindustrien.

Livsstyrketrening

Lars Verket er utdannet Livsstyrketrener fra VID vitenskapelige høyskole. Utdannelsen legger vekt på å øke livsstyrken ved hjelp av enkle teknikker og bruke forskjellige typer oppmerksomhetsøvelser (mindfulness). Lars er opptatt av å ta med seg begge disse tingene ut i naturen.

2024 © Talerlisten AS