Lisa Wade

Boss eller Buddy? Foredrag om ledelse og medarbeiderskap

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Lisa Wade

Lisa Wade er en erfaren formidler og rådgiver innen leder- og organisasjonsutvikling. Hun er kjent for å være energisk, tydelig og poengtert og har en spesiell evne til å engasjere små og store grupper som foredragsholder og fasilitator.

Som forfatter av bøkene «Boss eller Buddy. Balansegang for dagens ledere» og «Slik lykkes du som medarbeider» samt som mangeårig spaltist i Aftenposten og Ukeavisen Ledelse, har Lisa Wade jevnlig satt dagsorden i samfunnsdebatten. De siste årene har hun hatt også sin egen podkast «Snakk om jobb!». Med 25 års erfaring innen leder- og medarbeiderutvikling, regnes Lisa som en allrounder innen arbeidsliv og organisasjonsutvikling. Hun har kunder som ABB, Tieto Enator, Bergen kommune, Opera Software, DnB, NRK, Gjensidige og en rekke andre. Før hun startet sitt eget selskap, arbeidet hun i McKinsey og The Performance Group.

Etter å ha blitt engasjert som leder som for en organisasjon i krise, har Lisa utviklet en spesiell kompetanse for varsling og ledelse i støy og hva det gjør med enkeltmenneskene. Den toårige ryddejobben lærte henne mer om mediebråk og advokathonorar enn hun noen gang har hatt lyst å til å vite. Men den ga henne også en unik innsikt i hva ledelse koster og kreves i trøblete tider.

Lisa er mest interessert i hvordan ledere skal unngå å komme i slike situasjoner ved hjelp av klar kommunikasjon og avklarte forventninger. Hun snakker om ledelse, kultur og medarbeiderskap.

Et foredrag med Lisa Wade smaker av levd liv, tydelige eksempler og gode historier. Lisas energiske stil og gode bruk av humor skaper engasjement og god stemning. Deltakerne blir sittende igjen med klare råd og verktøy for å håndtere egne utfordringer og arbeidshverdag. Foredragene tilpasses den enkelte kunde og kan bygges ut til «workshop», som innebærer arbeid med spesiallagede case.

Lisa tar også oppdrag som konferansier/møteleder.

Premium
Fagekspert
Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Lisa Wade

Boss eller Buddy? Lederens vanskelige balansegang

Synes du det er krevende å ta upopulære avgjørelser eller sette grenser for dine medarbeidere? Du er ikke den eneste. Norske ledere havner ofte i Buddy-grøften. Vi vil så gjerne være greie og bevare den gode stemningen. Men dagens ledere må være både Boss og Buddy og kunne veksle mellom å coache medarbeiderne og å gi tilbakemeldinger. Foredraget gir deg tips til hvordan du får til dette i praksis, slik at du som leder oppnår det du ønsker: å få ting til å skje. Etter foredraget sitter du igjen med: Bevissthet på om du selv er mest Boss eller mest Buddy – og hva som er fallgruvene med de to rollene Forståelse for situasjoner som krever en klar Boss eller en coachende Buddy Gode verktøy for begge rollene Aha-opplevelser om hvorfor norske ledere fort havner i Buddy-grøften og tips for å krabbe ut av den Innsikt i styringsrettens muligheter og begrensninger. Foredraget innebærer en kortfattet «Boss&Buddy-test»

Varsling om trakasserende ledelse. Et foredrag om ledelse og varsling

De fleste varslingsaker handler om påståtte brudd på arbeidsmiljøloven. Det er medarbeidere som mener lederen utsetter dem for trakassering, fryktkultur og uforsvarlig arbeidsmiljø. Selv om det viser seg å handle mer om dårlig samspill enn kritikkverdige forhold, er slike saker en påkjenning for alle involverte, ikke minst lederen. All støyen fører også til et betydelig produktivitetstap. Hvordan håndterer vi varslingsaker best mulig - og hva kan vi gjøre for å ta fatt i problemer før det kommer så langt? Etter foredraget sitter du igjen med: Innsikt i hvordan varsling har endret seg fra gift i elven til giftige arbeidsforhold Bevissthet om hvorfor alle ledere må være forberedt på at de kan bli varslet om – og miste jobben Forståelse for hvorfor krenkelseskultur og styringsrett kan kollidere – og tips til hvordan manøvrere i dette landskapet Grunnleggende kjennskap innen jus, kommunikasjon og psykologi som berøres av varsling

Kurs med Lisa Wade

Bli en bedre Boss. En kort workshop om Boss, Buddy og tydelig ledelse

Norske ledere satser ofte på å være greie og bevare den gode stemningen. Dessuten er vi litt usikre på hva styringsretten egentlig betyr – sånn i det daglige. Det kjennes tryggere å bare finne seg i krevende medarbeidere. Men ledelse innebærer å være både Boss&Buddy og å finne en balansegang som du trives med og som skaper resultater. Det handler om å lære seg gode verktøy og å forstå at Boss-delen er bedre enn sitt rykte. Spesielt for dem som blir ledet. Etter workshopen sitter du igjen med: 1.) Bevissthet på om du selv er mest Boss eller mest Buddy – og hva som er fallgruvene med de to rollene. 2.) Forståelse for situasjoner som krever en klar Boss. 3.) Gode verktøy for Boss-rollen Aha-opplevelser om hvorfor norske ledere fort havner i Buddy-grøften og hva du kan gjøre for krabbe ut av den. 4.) Innsikt i styringsrettens muligheter og begrensninger. 5.) Konkret erfaring og ledertrening etter å ha løst spesiallagede case. Workshopen varer i 1,5 - 2 timer, inkludert foredrag, Boss&Buddy test og case-jobbing i mindre grupper.

2024 © Talerlisten AS