Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Marius Formoe

Marius Formoe

Holder opplysende foredrag om epilepsi

Fra 7.500,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Marius Formoe

Marius Formoe var i 6 til 17 års-alder rammet av den nevrologiske diagnosen epilepsi. Disse årene var på mange måter krevende med til sammen flere lange sykehusopphold, høy hyppighet av anfall, bivirkninger av medisiner, negativ anfallsutvikling og hjerneoperasjon med positivt utfall. Til tross for noen tøffe kamper hadde Marius mange venner og mye familie som støttet. Dessverre er det mange med epilepsi som i tillegg til anfallskamp har en daglig kamp mot fordommer og stigmatisering. I dagens samfunn henger kunnskapsnivået rundt den vanligste nevrologiske diagnosen mange år på etterskudd. Ca. 50 prosent av rammede i arbeidsfør alder holdes utenfor arbeidslivet, mange ufrivillig. I tillegg ser man også at landets skoler dessverre har for dårlig kunnskap rundt diagnosen. I mange tilfeller blir ikke diagnosen oppdaget, og det er ikke uvanlig at rammede elever blir omtalt som «late» , «fjerne», «sløve» og i de verste tilfellene « dumme». Marius har i flere år hatt et brennende engasjement for få bukt med disse fordommene og bruker i tillegg til sin historie, oppdatert epilepsikunnskap for å spre informasjon rundt diagnosen. Formoe begynte å holde foredrag i 2012, og har siden starten blitt en mye brukt foredragsholder rundt i landet. Oppdragsgivere er skoler, sykehus, barnehager, næringsliv og organisasjoner. Han kan vise til oppdragsgivere som Spesialsykehuset for epilepsi (Rikshospitalet), Ullevaal Universitetssykehus, Høyskolen i Oslo og Akershus, Høyre (Kristiansand) mfl. I tillegg er Marius Formoe forfatter og forelegger i forlaget «En Forlaget», hvor han for tiden skriver epilepsibok sammen med epilepsioverlege, Karl Otto Nakken.

Foredrag med Marius Formoe

Epilepsi fra da til nå

Marius gir her et historisk perspektiv, fra de første tekstene om epilepsi som er svært gamle og hvordan myter og usannheter rundt denne diagnosen fortsatt lever den dag i dag. Epilepsi er en veldig myteomspunnet diagnosen, som ofte skremmer og fører til at mange har fordommer. En innblikk i dette kan være en døråpner for at flere rammede møter mer forståelse i skolen, arbeidslivet og samfunnet.

Epilepsi i skolen

Marius har jobbet flere år i skolen og er nå lærerstudent. Gjennom jobb, studier og egne historie trekker han frem flere felt hvor skolen ofte gjør feil i forhold til epilepsirammede. Dette gjør at mange med epilepsi ikke opplever mestring og dermed føler flere unødvendige nederlag. Selv var Marius mye borte fra skolen og hadde perioder med mye og sterk medisinering, noe som gav flere faglige hull. Den norske skole skal i dag være en skole for alle, og Marius trekker frem flere pedagogiske grep som kan være avgjørende for at flere elever med epilepsi skal få den oppfølgingen de trenger.

Marius Formoe, min egen epilepsihistorie

En sterk og personlig skildring av da de første epilepsisymptomene kom i fireårsalderen, da han fikk diagnosen som seksåring, negativ utvikling, lange sykehusopphold, opp- og nedturer, komplikasjoner, savn etter venner og familie og operasjon. Her legger ikke Marius Formoe noe i mellom og hans historie er sterk, men likevel viktig for å gi epilepsidiagnosen et ansikt.

Fakta om om epilepsi

Er anfall bare kramper? Reagerer alle på blinkende lys? "Epilepsi er bare anfall".. Hva mange tror om epilepsi er dessverre ofte ikke i tråd med virkeligheten. I skolen, helsevesenet, arbeidslivet og samfunnet generelt ser vi dessverre at epilepsikunnskapen er svært dårlig oppdatert. Her gir Marius Formoe et godt, men også lettforståelig innblikk i anfallstyper, behandlingsformer, bivirkninger, anfallshåndtering med mer. Dette kan for mange være en god påbygning for annen førstehjelp.

Epilepsi i media

Marius Formoe har tidligere studert PR og kommunikasjon. Han bruker i dette foredraget sine kunnskaper til å sette lys på epilepsiens synlighet i media og sosiale medier. En manglende synlighet får på sikt konsekvenser for kunnskapen som folk sitter med rundt diagnosen. Han trekker frem hvordan han flere ganger har brukt sin historie for å spre kunnskap rundt denne tematikken og hvilken effekt det har hatt på arbeidet hans. Han har også bygd opp Norges største, og Skandinavias nest største side på sosiale medier. Her trekker han frem hvordan dette gjør det mulig å kommunisere direkte med målgruppen.

Marius Formoe har 13 vurderinger

Hege Jensen

13. mars 2020

Fagforbundet Halden og Aremark

6

Et fantastisk foredrag. Tankevekkende og opplysende. Dette skulle alle i feks barnehage, skole og helse. Ikke minst for de som ikke har blitt oppdaget, og fått behandling. Mørketallene er store.👏

Grethe Nilsen

13. mars 2020

Fagforbundet halden og Aremark

Marius er en meget dyktig foredragsholder. Dette foredraget anbefales på det varmeste . Epilepsi er en glemt diagnose som alle bør kunne mere om. Dette er mer enn bare krampe anfall

Veronica Vang

13. mars 2020

Fagforbundet Halden og Aremark

6

Utrolig bra foredrag 👏 virkelig riktig at dette er en glemt diagnose. Jeg fikk mange tanker, som jeg ikke har vært innom før. Dvs. jeg ser hvor sårbare disse barna er. Fantastisk at vi får det ut i åpenhet. Dette må vi ha mer forståelse på 😊

Marte Syvertsen

24. august 2018

Epilepsiforskningsgruppa ved Drammen sykehus

6

Marius Formoe er en dyktig og engasjerende formidler. Han var gjesteforedragsholder hos Epilepsiforskningsgruppa ved Drammen sykehus i mai 2018. Perspektivene han gir er viktige for oss som fagfolk, som kanskje kan ha en tendens til å bare snakke med hverandre. Da kan vi stå i fare for å fjerne oss litt fra kontakten med det vi egentlig jobber for og brenner for; nemlig at personer med epilepsi skal få en bedre hverdag. Vi takker Marius Formoe for hans engasjement og for en vinkling på saken som alle fagpersoner har godt av å minnes på.

Line Key Graarud

6. april 2018

SMI-skolen i Vest-Agder

6

Jeg var på et foredrag med Marius i forbindelse med min jobb som lærer ved SMI-skolen i Vest Agder. Dette var både aktuelt, informativt, inspirerende og ikke minst veldig nyttig for meg og mine kollegaer! Jeg ble overrasket over hvor lite jeg faktisk visste om epilepsi fra før, og Marius delte både forskningsbaserte fakta og personlige erfaringer på en profesjonell og samtidig nær måte. Kunnskapen han formidlet rørte meg dypt, og jeg sitter igjen med et større engasjement i forhold til mitt møte med elever som er avhengig av at jeg som lærer innehar nettopp engasjement og kunnskap. Jeg vil anbefale Marius foredrag til enhver skole som ikke sitter på oppdatert og god kunnskap om epilepsi. Det kan forandre livet til barn og unge!

Petter Hofstad

9. mars 2018

NDMS

6

Har vært på mange foredrag, men dette var en høydare. Marius har laget et interessant og engasjerende foredrag som jeg ikke ville ha vært foruten. Mer kunnskap var ønsket når jeg ankom, jeg dro derfra med mer kunnskap, oppdrag utført!

Renate Sivertsen

2. mars 2018

Jobber i Tjenesten for funksjonshemmede

6

Det var et veldig flott og bra kurs. Der han har en god blanding med teori, egen erfaring, filmsnutter, quiz og innspill fra kursdeltakerne. Var veldig nyttig og lærerikt. 😊👍

Eline Bergquist

1. mars 2018

Privat

6

Endelig et foredrag der man har fokus på det å ha, leve med, eller være sammen med noen som har epilepsi. Det å knytte både anfall, følelsene og erfaringene rundt det å ha epilepsi opp mot egne erfaringer, gjør at dette var et veldig lærerikt og spennende foredrag! Takk for at du tar deg tid til å fronte epilepsi, takk for den jobben du gjør for alle som lever med det og ikke minst takk for at du tok turen til Helgeland, håper vi ser deg her igjen!
Anbefales!😃👏🏻

Siw-Nina Martinus

1. mars 2018

Alstahaug kommune. Tjenester for funksjonshemmede

6

En fantastisk dag, et fantastisk foredrag og en fantastisk person. Skulle gjerne hørt foredraget om og om igjen. Gleder meg til de siste 7 kapitlene i boka er ferdig, slik at den kan leses fra perm til perm. 🌺

Espen Øhlen

1. mars 2018

Privat

6

Imponert over både historien til Marius og hans stå-på-vilje for at mennesker som har utfordringer med epilepsi skal få det enklere i hverdagen. Måten foredraget ble lagt opp var også veldig imponerende, lett å holde fokus! Meget godt initiativ og arbeid, tommel opp til Marius.

Trine Eriksen

13. februar 2018

Privat

6

Har ved to anledninger hørt foredrag fra Marius og kan virkelig anbefale dette. Informativt, personlig og med sans for humor og alvor forteller han sin historie, erfaring og sine tanker om hva og hvordan ting er og har vært. Vi satt alle igjen med et annet syn på epilepsi og holdningene det fører med seg. Tusen takk Marius for ett godt foredrag, masse lykke til videre på denne viktige veien 🙂

Gitte Lindgren

25. januar 2018

Privatperson

6

Jeg har vært på 2 foredrag med Marius og jeg har lært noe nytt hver gang. Foredraget er et MUST å få med seg, enten du har noen i familien eller vennekretsen som har det, om du jobber innen for første instanser eller om du har det selv. Marius er dyktig til å fortelle, han viser filmer, han forteller om sine erfaringer, skammen man sitter med fordi man ikke selv vet hva som skjer under ett anfall. Marius forteller om epilepsi ihht. bla. skole og hva det er viktig å vite om. Jeg har selv ei datter på 10 år, som har epilepsi og føler at det er for lite kunnskap om denne sykdommen innenfor skole. Det er synd, da folk sliter mer enn de egentlig trenger, om kunnskapen hadde vært der. Mine varmeste anbefalinger for dette foredraget!

Signe Sommerro

25. januar 2018

Privatperson med sønn som har epilepsi

6

Jeg har vært på et par foredrag med Marius. Han er veldig beskrivende og forklarende i sine foredrag. Det at han selv har erfart epilepsi på kroppen gjør at fordragene får en god dybde. Samtidig som forskningsbaserte elementer er ivaretatt, da han samarbeider med Norges ledende nevrolog, dr. Nakken. Jeg vil gjerne anbefalle Marius sine foredrag til alle i samfunnet, da kunnskap om denne sykdommen er viktig å få belyst mer. Jeg beundrer hans engasjement i denne store jobben.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS