Morten Albæk

Filosof, inspirator og forfatter av boken "Ett liv"

Fra kr 60.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Morten Albæk

Morten Albæk er den danske suksessforfatteren bak boken «Ett liv – Hvordan vi glemte å leve et meningsfullt liv» (Hegnar 2021) og en av Danmarks mest etterspurte foredragsholdere de siste årene. I «Ett liv» stiller Albæk spørsmålet: Hvordan kan vi være et av verdens rikeste og lykkeligste folk, og likevel ha så stor forekomst av psykiske problemer som angst og depresjon? Som filosof ser han spesielt på forholdet mellom arbeid og fritid, og kommer med råd til hvordan vi kan leve mer meningsfulle liv på jobb og privat. Dette budskapet har ressonnert svært godt i Danmark, og boken oversettes nå til mange språk. 

Morten Albæk er filosof og har sin akademiske utdanning fra Aarhus Universitet, INSEAD og Harvard Business School. Fra 2002 til 2008 var han ansatt i Danske Bankkonsernet, til slutt som SVP for Customer Insights & Innovation. Fra 2009 til 2015 var han Chief Marketing Officer i vindkraftgiganten Vestas. Morten Albæk er også stifter og leder av rådgivningsvirksomheten Voluntās som rådgir bedrifter, ledere, fond, styrer og regjeringer om hvordan man skaper, tilpasser og driver meningsfulle organisasjoner, brands, samfunn og en meningsfull planet. Voluntas har utviklet Meaningfulness Quotient (MQ), verdens første skalerbare metode for å måle følelsen av mening blant ansatte. Albæk har skrevet fire bøker, og stått bak flere anerkjente innovasjoner innen markedsføring og bærekraft.

Fast Company utnevnte ham i 2014 til å være blant verdens tusen mest kreative forretningsfolk sammen med blant andre Bill Gates, Mark Zuckerberg og Jeff Bezos, og i 2020 ble han kåret til å være blant de 20 mest betydningsfulle individer i verden i de første 20 år av det 21. århundre innen marketing. Han er dessuten tidligere assosiert professor i læring, utdannelse og filosofi ved Aalborg Universitet (2008–2019), i tillegg til at han jevnlig opptrer i dagspressen og er en mye brukt foredragsholder innen emner som utdannelse, dannelse, livskvalitet og ledelse. 

Albæk er forfatter av flere bestselgere. Den siste, Ett Liv, ble utgitt på norsk i 2021 og har vært en bestselgende filosofisk bok i Danmark i flere år. Boken er i tillegg til norsk utgitt på dansk, engelsk, ukrainsk, koreansk og kommer på blant annet arabisk, russisk og serbisk. 

Et foredrag med Morten Albæk er en unik og inspirerende opplevelse, som etterlater mange tanker hos publikum. Morten holder foredrag på dansk eller engelsk, og er jevnlig i Norge. Ta kontakt for å sjekke hans tilgjengelighet.

Morten Albæk har 2 vurderinger

Randi Skagemo

28. september 2022

Posten Norge

5

Vi fikk anbefalt og booket Morten Albæk til vår årlige lederkonferanse for Posten / Bring. Over 100 ledere deltok, og det ble den beste ledersamlingen vi har hatt – blant annet takket være Morten sitt bidrag. Vårt hovedtema var innovasjon, og vi opplevde at han tilpasset sitt tema godt til vår dagsorden. Han har et viktig budskap, som treffer mange på en litt annerledes måte. Morten var i tillegg svært vennlig, imøtekommende og positiv å samarbeide med på forhånd og under selve arrangementet. En meget proff og hyggelig foredragsholder med et viktig budskap. Jeg kan anbefale ham til andre ledergrupper.

Berta Lende Røed

13. februar 2022

FuelBox

6

Morten er en inspirerende foredragsholder med mye dybde og humor. Det som allikevel imponerer mest, er hans kloke betraktninger om hvordan og hvorfor vi lever våre liv, hjemme og på jobb. Et hvert menneske som får oppleve Mortens filosofi fra scenen, vil fortsette den samtalen med de de har rundt seg etterpå – du blir inspirert!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS