Oddny Gumaer

Grunnlegger av hjelpeorganisasjonen Partners

Fra kr 7.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Oddny Gumaer

Oddny Gumaer grunnla hjelpeorganisasjonen Partners Relief & Development sammen med sin ektemann, har bodd det meste av sitt voksne liv i Asia og USA, har skrevet fire bøker og er en ettertraktet foredragsholder både i Norge og internasjonalt. Hun har skrevet for flere tidsskrifter i Norge, Storbrittania og USA. Oddny har oppholdt seg i noen av verdens mest ekstreme krigssoner og har et stort engasjement for verdens fattige, men også for at vi alle, uansett hvor vi bor og kommer fra, skal finne mening ved å engasjere oss, være modige, handle riktig og bli den beste versjonen av oss selv.

Foredrag med Oddny Gumaer

Modig. Om å trosse frykten og gjøre det som er riktig.

Å være modig handler om å gjøre det som er riktig, på tross av frykten man måtte kjenne. I dette foredraget snakker Oddny om sin egen frykt, og om hvordan hun fortsatt lærer å takle den. Hun vil ta deg med på sin egen flukt fra soldater i Myanmar, til krigsherjede Aleppo der bomber eksploderte rundt henne, til Mosul den uka byen ble befridd fra IS, men også til hverdager der man trenger mot for å ta riktige valg.

Mangfold. Forskjeller beriker oss.

Med sin lange erfaring med mennesker fra ulike kulturer har Oddny stor kompetanse på feltet. I dette seminaret illustrerer hun, gjennom historier og fakta, noen av de grunnleggende forskjellene mellom vår vestlige kultur og væremåten i andre verdensdeler. Man lærer hvordan misforståelser kan unngås og hvordan fremmede kulturer kan berike livene våre. Oddny tilbyr også et dagskurs om temaet. Dette er mer omfattende og interaktivt.

Mening. Hvordan finner man noe å leve for?

I dette foredraget snakker Oddny om hvordan man kan finne mening. Hun tar utgangspunkt i eget liv, og i livene til mennesker hun har møtt, både i Norge og i land der hun har reist og arbeidet. Spesielt sterke er historiene om mennesker på flukt som klarer å finne mening på tross av ubeskrivelig motgang. Å finne livets mening er kanskje noe av det mest fundamentale for oss mennesker. Om man ikke klarer å definere hvorfor man er, betyr all verdens vellykkethet lite.

Oddny Gumaer har 6 vurderinger

Børge Lund

8. januar 2019

Levanger KrF

5

Mange som kan holde foredrag med flotte ord. Men Oddny er en av svært få der ord og handling går hånd i hånd. Kan virkelig anbefales! Skaper engasjement og fanger oppmerksomheten til alle som er tilstede.

Hanne Askestad Myraune

14. november 2018

Tidligere Prosjektleder i Stjørdal Næringsforum

6

Oddny Gumaer ble invitert som foredragsholder da jeg var prosjektleder for konferansen Kvinners Arena i 2012. Hun deltok i en samtale med konferansier og to andre foredragsholdere – der de diskuterte tema rundt arbeidsglede og livsglede. Oddny har en livserfaring utenom det vanlige, hun har en ro – et engasjement og en tilstedeværelse som begeistrer tilhørerne. Det er umulig å ikke bli berørt når Oddny deler betraktninger om livet, hun er en ekte historieforteller. Under konferansen skjedde det en glipp på scenen, en foredragsholder var forsinket og konferansier klarte ikke ta ting på sparket. Oddny spratt uredd opp på scenen, fylte tomrommet fram til neste foredragsholder dukket opp, med en morsom historie fra Myanmar. Dette gjorde hun på sparket foran 5-600 deltakere! Jeg har i tillegg hørt Oddny tale ved andre anledninger, og anbefaler henne varmt videre som taler og foredragsholder.

Linda Løvrød

13. november 2018

Værnesregionen barneverntjeneste

6

Oddny Gumaer ble invitert til å snakke til ansatte i kommunal sektor som jobber med bosetting og oppfølging av enslige mindreårige flyktninger. Oddny har en egen evne til å engasjere og røre sine lyttere med sine sterke opplevelser, gode refleksjoner og sitt varme hjerte. Jeg anbefaler Oddny på det varmeste.

Olav Norberg

5. november 2018

Pensjonert industrileder (ingeniør) og tidligere varaordfører/fungerende ordfører i Levanger kommune. Tidligere leder av Seniortreff i Innherred Seniorforum.

6

Innherred Seniorforum organiserer seniorer (+55) fra kommunene Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta. På de månedlige seniortreffene engasjeres topp foredragsholdere fra nasjonalt plan.
For oss var det naturlig å forespørre Oddny Gumaer om å holde foredrag, da hennes temaområde klart er innenfor vårt interessefelt. Hun er godt kjent fra media i denne regionen for sitt globale engasjement og uredde hjelpearbeid i farlige områder for flyktninger og krigsofre. Hun er også kjent fra media som fast skribent, bla i avisa Innherred. Hun har en fantastisk formidlingsevne, både skriftlig og muntlig, og hun evner å få tilhørerne og leserne engasjert i det som opptar henne. Referatet i avisa Innherred etter hennes foredrag i Innherred Seniorforum om norske verdier, skrev bl.a., «Når vi velger foredragsholdere i Seniorforum er det to ting som er viktig. Det ene er selvfølgelig emnet, men det andre er foredragsholderens evne til engasjement og formidling. For de som kjenner Oddny Gumaer, er det neppe noen overraskelse at her ble det toppscore på begge områder. Stoffet var en del av henne.» Her har journalisten sanset et godt fornøyd publikum og en godt fornøyd arrangør! Oddny er besjelet med en stor porsjon energi og stayerevne og gir aldri opp. Som eksempel på et «lite» prosjekt hun gjennomførte ei helg for noen år siden for å samle inn penger til det forfulgte Karenfolket i Myanmar, var å arrangere en turmasj/løp, hvor hun solgte t-skjorter på påskriften, «Løp for livet» på framsiden og «For en million mennesker i Burma er løping ikke et valg», på baksiden.

Anne Grete Brevik

3. november 2018

Avdelingsleder ved Ole Vig videregående skole

6

Jeg har hatt gleden av å høre Oddny Gumaer tale i flere sammenhenger, både for voksne og for ungdommer, for store grupper og for små grupper – og hun når alltid fram med sitt budskap, hun både engasjerer og inspirerer og ikke minst; hun berører oss sterkt med sine erfaringer og sine historier. Erfaringer og historier fra områder i verden de færreste av oss har vært, områder med undertrykkelse, lidelse, fattigdom, nød og konflikt – men også samhold, glede, håp og framtidstro. Alt dette formidler Oddny på en levende og engasjerende måte – alle lytter når Oddny taler. Hun har ved to anledninger snakket til elever på Ole Vig videregående skole under internasjonale dager og tilbakemeldingene har vært enestående – både fra lærere og elever. Hun er også sterkt ønsket på nytt ved senere anledninger.

Kjartan Bergslid

30. oktober 2018

Prest i Den norske kirke

5

Jeg har ved mange anledninger invitert Oddny Gumaer til å tale under gudstjenester i menighetene jeg har vært prest i. Når temaet er Rettferdighet, engasjement eller kamp mot undertrykkelse og fattigdom vet jeg ikke om noen som kan engasjere en forsamling sterkere enn Oddny. Hun har opplevd mye og forteller sterkt og levende om sine erfaringer når hun taler. Hennes formidling har også en utfordrende appell. Du har alltid noen tanker om hva DU kan gjøre når du har hørt Oddny. Jeg har også hørt henne holde tale for avgangselevene ved Levanger videregående skole. Med humor, selvironi og vidd fikk hun forsamlingen med seg i å løfte blikket opp fra egen navle og se en større verden med muligheter for den enkelte til å gjøre en forskjell. Talen ble senere publisert i avisen Innherred der ble den delt nærmere 90 000 ganger på Facebook.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS