Oddvar Solemsli

Internasjonal forretning og merkevarebygging

Fra kr 25.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Oddvar Solemsli

Oddvar snakker underholdende om ting han selv har gjort. Han er kjent for å engasjere og involvere sitt publikum, enten det er en liten ledergruppe eller et fullsatt auditorium. Han regner sin hittil største suksess som foredragsholder da en engelsktalende tilhører etter en presentasjon på norsk begeistret takket ham for et engasjerende foredrag uten at hun hadde skjønt et ord av det som ble sagt. Som sivilingeniør, bedriftsøkonom og med en Master i energi- og miljøøkonomi ble han en gang kalt «overutdannet» av en kunde i fiskeribransjen i Alaska, men det er 30 års erfaring fra internasjonal forretningsutvikling og ledelse som gir tyngde og skaper forbindelse mellom teori og praksis. Oddvar jobber i dag med strategi, merkevarebygging, forretningsutvikling, internasjonalisering og kommunikasjon for små og mellomstore bedrifter. Han har tidligere jobbet på ledernivå i både store, internasjonale selskaper og start-ups i ulike bransjer.

Fagekspert
Inspirator
Humor
Hjemsted
Agder
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Oddvar Solemsli

Strategisk ledelse i en operativ hverdag

Ledelsen i små og mellomstore bedrifter er oftest – og må være – svært operativ. Det er den daglige driften og løsning av små og store utfordringer som får mest oppmerksomhet mens strategiarbeid gjøres en gang i året over et par dager, gjerne i form av en oppdatering av fjorårets strategiplan. Det er komplett umulig å tenke strategisk og operativt samtidig, men dette foredraget gir noen ideer til hvordan ledere kan ta inn strategiske vurderinger i sine operative utfordringer og sørge for en kontinuerlig forbedring i strategisk posisjon.

Salg og forhandlinger på tvers av kulturer

Salg og forhandlinger er en øvelse i å lytte uten filter som utgangspunkt for å fremme sin egen sak eller gjerning. Når dette skjer i fremmede kulturer, oppstår det mange muligheter for å trå feil fordi vi har en bakgrunn som kan være vesensforskjellig fra den som vår motpart har. Kanskje forholder vi oss forskjellig til andre mennesker, kanskje tar vi beslutninger på ulikt vis. Det å ha holdninger og verktøy til å håndtere slike forskjeller er avgjørende for internasjonal suksess. Dette foredraget gir noen praktiske tips til hvordan kulturforskjeller kan overvinnes – eller brukes til egen fordel.

True colours – når selskapets personlighet blir merkevare

Ethvert selskap har en personlighet. Når denne personligheten ikke stemmer overens med hvordan selskapet ønsker at omverden skal oppfatte det, reduseres merkevarens styrke og selskapets troverdighet og verdi. Basert på erfaring fra flere selskaper, gir foredraget innsikt i hvordan organisasjonens virkelige personlighet kan bringes opp i dagen og brukes til å bygge et bunnsolid fundament for strategisk posisjonering og merkevarebygging.

Talerlisten mener

Oddvar Solemsli er en erfaren og kunnskapsrik mann, som er behagelig og spennende å høre på. Han kobler selvopplevde historier med fakta og forskningsbasert kunnskap, så det blir både engasjerende og nyttig for publikum.

2024 © Talerlisten AS