Ole Fredrik Norbye

Ole Fredrik Norbye

Ekspert på kreativitet og problemløsning

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ole Fredrik Norbye

Kreativitet er en viktig egenskap i dagens arbeidsliv. Kreativitet er nemlig evnen til å løse komplekse problemer på nye måter. Ole Fredrik Norbye gir bedrifter og organisasjoner verktøy til å bruke det kreative potensialet som ligger hos de ansatte på best mulig måte.

Han er en av landets fremste jazzpianister og er tilknyttet flere av landets ledende musikkinstitusjoner. Videre har han en MBA i ledelse og har som konsulent hjulpet en rekke bedrifter med å sette kreativitet på agendaen. Sammensettingen av disse fagfeltene gjør at han representerer en helt unik fagbredde.

I sine foredrag kombinerer han disse for å lage spennende opplevelser og ser på hva virksomheter kan lære om kreativitet, samarbeid og ledelse fra musikkens verden. Humor, faglig tyngde og levende musikk er sentrale elementer i hans foredrag og skaper en unik ramme for ditt arrangement!

Foredrag med Ole Fredrik Norbye

Fuglebæsj, mentale skylapper og andre irriterende problemer

De fleste støter på mange problemer i løpet av en dag. Mange av disse kan løses ved å bruke tidligere erfaringer. Noen problemer har aldri blitt løst før. De krever at du ser på problemene på helt nye måter, slik at du kan finne nye løsninger. Ole Fredrik viser hvordan du kan endre tilnærmingen og gir eksempler på enkeltpersoner og team som har snudd opp ned på problemer og dermed klart å finne løsninger ingen har tenkt på før.

Tenk om jeg jobbet i et jazzband!

Jazz handler om improvisasjon og kreativitet. Det handler om kunne ta ting på sparket og gjøre hverandre gode. Dette er egenskaper som bedrifter kan bruke for å bli mer lønnsomme og skape et bedre arbeidsmiljø. I dette foredraget bruker Ole Fredrik sin bakgrunn som jazzpianist og viser hvordan din bedrift kan bruke prinsipper fra jazzens verden inn i arbeidshverdagen. Resultatet kan bli at arbeidshverdagen kan bli litt mindre rutinepreget og mer som en levende jamsession der alle ansatte kan få bidra med sitt unike kreative bidrag.

Kreativitet - det sosiale superlim

Når mennesker jobber sammen med å løse problemer knyttes det sterke bånd. Ole Fredrik viser hvordan kreativitet kan bygge sterkere team og hvordan kreativitet skaper en bedre arbeidshverdag. Ansatte som bruker sin kreativitet på arbeidsplassen, er nemlig mer lojale mot arbeidsgiver og opplever større trivsel på jobben. De fleste som bytter jobb gjør det fordi de ikke får nok utfordringer og personlig utvikling. Hvis du ønsker å skape en god kultur på arbeidsplassen samtidig som du får løst faglige problemer på nye måter er kreativitet nøkkelen til dette. I dette foredraget viser Ole Fredrik hvordan det å satse på kreativitet kan skape positive ringvirkninger for din organisasjon.

Kreativitetens fiender

Kreativitet er en kraft som kan forvandle organisasjoner. Men kreativitet har også mange «fiender» i organisasjoner – krefter som kan sette den ut av spill. Ole Fredrik får de destruktive kreftene for kreativitet ut i lyset og viser hvordan du kan overvinne dem i din organisasjon! Det er nemlig tiltak du kan gjøre for å hindre at kreativiteten kveles. I dette foredraget viser Ole Fredrik på hva forskning sier om kreative arbeidsplasser og hvordan din arbeidsplass kan bli et sted der kreativiteten får utfolde seg.

Byråkratiske pannekaker – kreativitet i offentlig sektor

Den første pannekaka du steker blir sjelden bra. Slik er det også med ideer. De trenger tid for å utvikle seg. Man hva om skattebetalerne har betalt for pannekaka? Da kan man vel ikke kaste den? Ole Fredrik har i sin mastergrad forsket på hvordan kreativitet forvaltes i offentlig sektor. Han kommer i dette foredraget med konkrete råd om hvordan ledere kan forvalte ansattes kreativitet på en mer effektiv måte. Videre peker han på hvordan ansatte kan forløse mer av sin kreativitet innenfor de rammebetingelsene man møter på sin arbeidsplass. Foredraget passer godt for offentlige etater og kontorer som ønsker å jobbe med kreativitet og innovasjon.

Kurs med Ole Fredrik Norbye

Hva er kreativitet og hvordan kan det læres?

Dagskurs der fagfeltet kreativitet blir belyst gjennom morsomme eksempler og fortellinger. I tillegg legges det opp til workshop der deltagerne lærer å bli mer kreative og se på seg selv om som kilder til ny kunnskap og løsninger. Perfekt for teambuilding og som introduksjon til større innovasjonsprosjekter. Dette er et kurs som passer for grupper med 4 - 150 deltagere.

Ole Fredrik Norbye har 5 vurderinger

Marlene Rasmussen

25. november 2022

ANFO

6

Før jeg hørte Ole Fredrik på scenen, hadde jeg lest flere artikler han hadde skrevet om kreativitet. Artiklene var skrevet på en lettleselig og veldig interessant måte, som gjorde at man ble dratt inn i teksten. Etter det ble jeg veldig nysgjerrig på personen Ole Fredrik, og det jeg møtte var en varm, omsorgsfull, lun og meget interessant fyr som jeg straks hadde lyst til å bli kjent med. ANFO inviterte Ole Fredrik på ANFO Effekt scenen for å snakke til annonsører og mediebransjen om «Kreativitet – nøkkelen til suksess», og hvis jeg synes at artiklene han var gode, kan jeg bekrefte at han er enda bedre på scenen. Ole Fredrik vet virkelig hva han snakker om og det gjør han på en meget inspirerende måte.
Kommentarene fra publikum var
«han som snakket om kreativitet – var en deilig inspirasjon!»
Anbefales!!!

Sølve B Fuglset

3. november 2022

Hamar kommune

Fikk gleden av å overvære et inspirerende foredrag på Dagsenterkonferansen på Gardermoen 2022. Fikk inspirasjon til nye innfallsvinkler til eksisterende utfordringer, krydret med en akkurat passe dose morsomme nok poenger til å holde driven oppe. Anbefales

Eva C. Backer

3. desember 2020

Helse Vest IKT

6

Noen ganger treffer man personer man umiddelbart ønsker var en del av den innerste vennekrets. Ole Fredrik er svært kunnskapsrik, har et fantastisk humør som trengte gjennom Teams- skjermen som om vi satt i samme rom, og en evne til å presentere empiri på en forbilledlig lett og engasjerende måte. Vi i Helse Vest IKT, Seksjon for innovasjon, hadde gleden av et foredrag med Ole Fredrik nå i høst som traff oss og våre oppgaver svært godt. Vi gleder oss til å treffes igjen.

Randi Garmann Lønrusten

7. desember 2018

Innoco AS

6

Ole Fredrik er kunnskapsrik, morsom og engasjerende. Han er flink til å lage koblinger mellom fagfelt og bidrar med kreativitet og musikalsk tyngde. Jeg kan anbefale Ole Fredrik som en positivt nysgjerrig og innovativ stemningsskaper.

Tor Mesøy

5. mai 2017

Agnus Consulting

6

Ole Fredrik har bidratt til flere ledelsesseminar som jeg har levert til organisasjoner av ulike typer. Han har en helt egen og minneverdig stil og fremfører innsiktsfulle poeng med lun humor og varme. Ole Fredrik hjalp for eksempel flere av lederne mine til å se betydningen av å ta ansvar fra kvalitet helt fra starten av. ikke ved å gjøre kvalitetskontroll og «reparere» leveransene etter at de var fullført. Ole Fredrik får fram slike poeng ved å trekke kreativt på sin kompetanse og erfaring som musiker og pedagog. I tillegg skaper han en helt egen stemning ved å starte og avslutte sine seminar med vakker musikk. Anbefales!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS