Om Simen Vatne
Simen er en ung gründer som allerede som 15 åring etablerte sin første virksomhet. Han har siden den gang vært med på flere start-ups og etterhvert blitt en profilert gründer. Da Covid-19 inntraff gjorde han et karriereskifte og var med på MasterChef Norge hvor han imponerte stort med flest individuelle seiere og som yngste deltaker. I ettertid har han jobbet fulltid som matformidler og har skrevet kokebok med Gyldendal som gikk rett inn på 3. plass på bestselgerlisten. Han er i dag tilknyttet merkevarer som Salma, Riedel, Rørosmeieriet, Finnmarkrein mm. I Juli 2021 ble han månedens «ung og lovende» i magasinet Mat fra Norge. Simen brenner for norsk mat og lokale råvarer, og har dette som sitt ekspertområde. I kokeboken hans «Skikkelig Norsk» har han og hans medforfatter gjenskapt norske klassikere med en moderne vri.
Nordland
Ja
Foredrag med Simen Vatne
Visuell mat
Vi spiser først med øynene. Viktigheten av det visuelle uttrykket en rett har er derfor enorm. Dette er spesielt viktig i reklamer, kampanjer og på sosiale medier, men også i oppbyggingen av menyer på for eksempel restauranter. Når jeg skal komponere en rett, til reklame eller middag, starter jeg med en visjon om hvordan retten skal se ut. Deretter fyller jeg inn de ulike elementene av råvarer, smaker og konsistenser. På den måten kan jeg skape akkurat det visuelle uttrykket jeg ønsker.
Konferansier
Simen har blant annet vært konferansier på Venture Cup finalen 2016 i Bergen, hvor foredragsholderne var Erna Solberg (Statsminister), Pål T. Næss (Gründer direktør Innovasjon Norge) og Abraham Foss (CEO Telia Norge). Han fikk tilbakemeldingen: "Simen Vatne har allerede rukket å få et navn som gründer, han er god til å snakke foran folk, stiller godt forberedt, har en god dose humor og glimt i øyet." Simen kan bookes som konferansier.