Stig Just Mass

Forfatter, artist og offentlig stemme

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Stig Just Mass

Stig Just Mass har en tydelig offentlig stemme innen psykisk helse-feltet i Norge. Han kaller seg Bipolar Superstar og har i en årrekke holdt konserter, foredrag og vært med i dokumentarer som kretser rundt temaet. Stig mener at det du tar med deg fra tøffe perioder i livet, er noe du skal være stolt av og nysgjerrig på. Dette kan du bruke til å utvikle deg og få et godt liv. Foredragene til Bipolar Superstar er en blanding av show, humor, læring og ofte egenskrevne låter. Dette er et unikt konsept som Stig har utviklet over mange år og som har vært godt mottatt. Han fremkaller både latter og tårer, noe som gjør at budskapet treffer. Et foredrag med Stig øker nemlig publikums kunnskap om hvordan de bedre kan møte personer som sliter med sin mentale helse, og gjør dem bedre rustet om de møter på utfordringer selv. De fleste gjør det en eller flere ganger gjennom livet. Ved å snakke om det, vil kolleger ta bedre vare på hverandre og prestere bedre sammen. Stig har opplevd både angst, depresjon og mani, og lever med diagnosen bipolar lidelse. Fra dette har han hentet mange erfaringer som kan kobles til hverdagslivet og livet på jobben, og til hvordan vi bør forholde oss til hverandre som mennesker. Stig snakker om hvordan du som leder, kollega eller kamerat best kan møte andre i en vanskelig situasjon. Han beriker salen med sitt perspektiv. Stig Just Mass er forfatter av romanen «Bipolar Superstar» og var med i NRK-dokumentaren «Making Sense Together» som tar for seg makt og avmakt i psykiatrien. Han har en sterk tilstedeværelse på Spotify, Instagram og Facebook, slik at du som ser et foredrag kan fortsette å bli inspirert i etterkant.

Foredrag med Stig Just Mass

"Det går bra eller?"

Stig bruker humor og ærlige poenger for å gi deg refleksjoner rundt hvordan du kan prate med kolleger, brukere eller pårørende på et dypere plan. Han tar for seg hvordan vi sammen kan stå best rustet under gjenåpningen og etter koronaen. Han spiller også egenskrevne låter som kler foredraget. Slik blir dette også en feiring av at vi går mot bedre tider igjen. Passer for bedrifter, organisasjoner og andre.

"Opp og ned" med Bipolar Superstar

Livet går ikke alltid rett frem, men det går an å få til ting likevel. Siden Stig begynte å kalle seg Bipolar Superstar har han gitt ut bok, vært med i dokumentar, holdt mange konserter og foredrag, i tillegg til å bli bejublet som inspirator. Samtidig har han hatt episoder pga bipolariteten sin. Han tar for seg hvordan han har blitt møtt på sykehus, på arbeidsplassen, gjennom NAV og veien videre.

"Tilbake til hverdagen" - Etter behandling

Veien tilbake til hverdagen etter behandling kan være utfordrende. I dette foredraget tar Stig for seg tenkemåter han har brukt for å gjøre overgangen til hjem og arbeid lettere. Poengene hans er noe et hvert menneske kan ha godt av å lære av. Passer for alle som er i behandling innen rus og/eller psykisk helse, i tillegg til ansatte som jobber med disse og pårørende.

Talerlisten mener

Stig Mass Andersen er en foredragsholder utenom det vanlige. Hans tilstedeværelse og ekte engasjement merkes blant publikum. Han har gjerne med seg gitaren eller en musiker, og knytter egne sanger og musikk til poengene han har. Dette gjør Stigs foredrag unikt. Passer for alle som jobber med og for mennesker.

Stig Just Mass har 9 vurderinger

Terje Børnes Ringlund

15. oktober 2021

Fontenehuset Oslo Øst

Stig er en varm og nydelig fyr, som vi på Fontenehuset Oslo Øst har fått gleden av å bli kjent med, de siste månedene. Nå sist som sofadeltaker i en prat om psykisk helse, på vår markering av Verdensdagen for psykisk helse 2021. Stig er raus med å dele fra eget liv, og gir tilhørere grunn til ettertanke, så vel som å trekke på smilebåndet. Når han i tillegg drar fram gitaren, og serverer oss vakker musikk, er det bare å si; jeg kan anbefale alle en dose Stig! Manneklem fra Terje

Aleksandra Alice Lønøy

13. oktober 2021

Mental Helse Ungdom Sotra

6

Leide inn Stig til foredrag i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. Han holdt et foredrag på 45 minutter, som var både underholdende, intimt og veldig, veldig viktig. Med sin egen erfaring rundt psykisk helse evner Stig å formidle et budskap som ikke bare er interessant og personlig, men som kanskje også kan redde liv. Rent praktisk er han også veldig fleksibel og veldig rutinert. Anbefales!

Fontenehuset Gjøvik

7. oktober 2021

Fontenehuset Gjøvik

6

Stig var en av våre foredragsholdere på vårt arrangement for Verdensdagen for psykisk helse 2021. Han spilte egne låter og ga oss foredraget «Det går bra eller?». Kombinasjonen mellom sang og foredrag var super! Stig var engasjert og ga mye av seg selv. Han var veldig opptatt av at vi skulle få utbytte av innslaget og var enkel å samarbeide med hele veien. Vi har fått flere positive tilbakemeldinger på at han var tilstede og hadde blikk kontakt med publikum. Dette var helt toppers! Kan anbefales!

Rune Lundquist

9. oktober 2020

Sagatun Brukerstyrt Senter

6

Stig var hovedaktør på vårt arrangement på Hamar kino i forbindelse med markering av Verdensdagen for psykisk helse 2020 den 08.10. Han var foredragsholder, artist og han satt i samtalepanelet, og han løste alle oppgavene på en utmerket flott måte. Han skapte et engasjert publikum som lo godt til hans humoristiske betraktninger, de satt alvorstynget til hans sterke fortellinger, og det var flere ganger jeg opplevde å få gåsehud, noe andre tilhørere også kjente på! Han har virkelig bidratt til å skape et vellykket arrangement! Jeg kan på det sterkeste anbefale Stig til andre arrangører, for vi håper å få benytte han ved en senere anledning!

Helen Johansen

2. oktober 2019

FO Nordland

6

Stig holdt foredrag på Inspirasjons-, og erfaringskonferansen «Alt er mulig» i Mosjøen 01.10.19, hvor tilbakemelding fra deltagerne var svært gode. Tema for konferansen var: mennesker med psykiske,- og rusvansker har også en plass i arbeidslivet og arbeid er for det meste godt for helsa. Deltagerne opplevde en ærlig og raus foredragsholder som poengterte hva som er viktig for ham både da han hadde vanskelig perioder og ellers. Deltagerne sier foredraget var lærerikt, til ettertanke og at musikken var tilpasser tema. Et nært og hjertevarmt foredrag.

Ellen J Fleischer

19. juni 2019

Origosenteret, Kirkens Bymisjon

5

Bipolar Superstar holdt foredrag og konsert på Origosenteret; Kirkens Bymisjon ifm vår serie av temasamlinger for pasienter og ansatte. Hans unike måte å fortelle om egne erfaringer og livet sitt på, og samtidig knytte det sammen med egen slampoesi og musikk, opplevdes veldig ærlig og samtidig gjenkjennende for mange. Med lun humor, selvironi, og et språk alle forsto, tok han oss med inn i både gode og vanskelige deler av livet sitt på en slik måte at vi satt igjen med varme og optimisme – Alle er mer enn det du ser! Anbefales!

Jon E. Levnang

12. oktober 2018

Skjelfoss Psykiatriske Senter / Lukas Stiftelsen

6

I forbindelse med vår markering av 50 års drift ved Sjelfoss Psykiatriske Senter, hadde vi gleden av å ha Stig Mass Andersen som foredragsholder, inkl. konsert. Stig har en egen evne til å nå publikum. Han treffer folk i hjertet med sin lune humor og ekte engasjement med historier fra eget liv. Stig er også en god rollemodell for oss alle, med eller uten psykiatrisk diagnose. Han viser at det er mulig å reise seg igjen etter utfordringer i livet og at det kan brukes til læring og kreativitet. Bipolar Superstar ga oss også en fin opplevelse i egenskrevne låter og slampoesi. Dette anbefales!

Ellen Ugelstad

11. oktober 2018

TwentyonePictures

6

Jeg er regissør av Making Sense Together og vi har sammen vært med på debattpaneler i etterkant av filmvisninger og Stig har holdt minikonserter. Stig har en egen evne til å sette forstørrelsesglasset på betente temaer innen psykisk helse, men gjerne med en humoristisk vri. Det betyr ikke at alvoret forsvinner. Tvert om. Konsertene og låtene er tilpasses arrangementene. Stig viser oss at mental helse er noe alle kan og bør være opptatt av. Jeg mener han snakker på vegne av fler og setter ord på livserfaringer med en reflektert og modig tilnærming. Anbefales.

Svanhild Garsjø

10. mai 2017

Skjelfoss Psykiatriske Senter.

5

Stig var på Skjelfoss Psykiatriske Senter og hadde konsert for pasienter og ansatte. Han delte også en del om sine egne erfaringer som pasient inne psykiatrien. Dette var lærerikt for de ansatte og gjenkjennende for pasientene. En pasient sa: «Dette er den beste konserten jeg har vært på!»

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS