Sverre August Christensen

Historien som speil, nytt blikk på nåtiden

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Sverre August Christensen

Sverre Christensen holder foredrag om økonomisk historie. Han er en av Handelshøyskolen BIs mest populære forelesere, og en engasjert formidler av hvordan historien både preger nåtiden og legger føringer for fremtiden. Hans foredrag vil passe for alle som ønsker å se inn i framtiden, ved også å forstå fortiden bedre.

Med næringslivshistorikerens dybdekunnskap deler han unik innsikt i hvordan fortidens fortellinger former dagens bedrifter, nasjoner og individer. Han er en anerkjent og hyppig benyttet ekspert på norsk næringsliv og eierskap, samt norsk kapitalismes unike posisjon i verden.

I sine foredrag gir Sverre nye perspektiver på norsk og internasjonalt næringsliv, globalisering og teknologisk utvikling.

I tillegg har han et friskt blikk på etikk og samfunnsansvar. I velkommen kontrast til konvensjonelle ESG-forelesninger tar Sverre deg med på en historisk reise, med referanser i spennet fra Medici-familien til Pippi Langstrømpe og Milton Friedman, for å utforske bedrifters samfunnsrolle på nye og tankevekkende måter.

La deg og virksomheten din møte fremtiden med større ballast og bedre forståelse gjennom Sverres engasjerende foredrag om tidløse temaer.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Sverre August Christensen

Kampen om historiske narrativer

Historiske narrativer brukes for å vinne kampen både om nåtid og fremtid. Sverre forklarer hvordan ledere bruker historien for å mobilisere og inspirere velgere og ansatte.

ESG og samfunnsansvar – plikt eller pragmatisme?

Sverre tar deg på en reise gjennom historien, der Medicier, Hanseater og Pippi Langstrømpe er noen av referansene som brukes for å utforske bedrifters samfunnsrolle.

Norsk kapitalisme og eierskap

Norske eierskap sammenliknes med naboland og andre vestlige land, og gir deg dyp og engasjerende innsikt i hvordan og hvorfor Norge har utviklet en unik form for kapitalisme.

Fra globalisering til deglobalisering

Hva har drevet de siste 30 års globalisering? – og hvorfor går denne epoken kanskje mot slutten? Sverre går til historien for å gi innsikt i og perspektiver til store spørsmål.

Greed is good, no

Hva er forskjellen på grådighet og egeninteresse? Nødvendige drivkrefter eller destruktiv egoisme? Sverre går gjennom argumentene, og hvordan de har endret seg underveis.

2024 © Talerlisten AS