Om Toralf Bølgen
Toralf Bølgen har 36 års erfaring fra restaurantbransjen, og sammen med Trond Moi startet han opp Bølgen & Moi i 1995. Han er en av Norges mest profilerte vinkelnere, æresmedlem i Norsk Vinkelnerforening og forfatter av mer enn 10 bøker om mat og vin. To av bøkene har vunnet den prestisjetunge prisen «World Cookbook Award». Toralf er norsk mester i fransk vin og brennevin fra 1994, første offisielle norgesmester for vinkelnere i år 2000, norsk representant i Trophé Ruinart 1994 og 1996 og norsk representant i VM for vinkelnere i 1994 og 2000. Han er også kjent for samarbeid med kjellermester Jean Philippe Bergier, kjellermester hos Bache Gabrielsen, og har 3 cognacblandinger i Bache Gabrielelsens sortiment under etiketten «Bølgen & Bergier». Toralf har holdt foredrag gjennom 25 år om mat, vin og brennevin.
Agder
Nei
Foredrag med Toralf Bølgen
Lær å smake vin
Gjennomgang av grunnleggende vinsmaking, språk og metode. Kurset kan skreddersys etter antall, nivå og pris.
Mat og vin i kombinasjon
Gjennomgang av de viktigste prinsipper i samspillet mellom mat og vin.
Champagne
Dypdykk i Champagnes historie og unike smak.
Cognac
Vi setter verdens mest sofistikerte brennevin under lupen.
Restaurantbransjens utfordringer
Verdens morsomste bransje før, nå og i fremtiden!