Tre foredragsholdere kan bli «Årets ildsjel»

Publisert i Aktuelt av

Gode foredragsholdere har ofte én egenskap felles. De brenner for noe. For et fag. For en sak. For å endre folks atferd. Det heier Talerlisten på. Derfor kårer vi hvert år «Årets ildsjel». Prisen går til en foredragsholder som brenner for noe som er større enn seg selv, og som gjennom ord og handling forsøker å påvirke omverdenen i positiv retning.

Tre foredragsholdere er nominerte til prisen for 2021

Linda Øye – brenner for at ungdom skal få oppfylt sine drømmer

Linda Øye

Linda Øye driver «Fra offer til kriger» og «Motor med mening». I begge prosjektene jobber hun for å få unge som sliter, ut i arbeidslivet. Å få dem til å tro på seg selv og sine egne drømmer er viktige mål. Linda tilbrakte selv mange år «innesperret» på mentalinstitusjon, og vet hva det innebærer å ha psykiske utfordringer.

Hennes arbeid for å hjelpe de unge har blitt lagt merke til både av det lokale næringslivet på Bryne, av politikerne i Rogaland og på toppnivå i norsk politikk. Linda holder foredrag om psykisk og mental helse, og er en etterspurt profil. Les mer om «Fra offer til kriger» her.

Besøk Linda sin profil på Talerlisten.

Josh Stinton – hjelper andre ved å gjøre ting han aldri har gjort før

Josh Stinton har gjort det til sin spesialitet å gjøre ting han ikke kan, mens han samler inn penger til gode formål. De siste årene har han blant annet samlet inn penger til foreldreløse barn ved å gå Vasaloppet uten å ha hatt ski på beina, syklet på énhjuls-sykkel i verdens største nedoverbakke-sykkelritt for å samle inn penger til hjemløse og syklet et 70 mil langt løp i Finnmark for å hjelpe syriske flyktninger.

Nå skal han bli den første mannen som sykler i rommet, til inntekt for Right to Play. Josh brenner altså for å hjelpe andre – og er selv hyperaktiv og engasjert for sakene han støtter. Les mer om prosjektene her.

Arman Vestad – en ildsjel i arbeidet med mangfold og inkludering

Arman Vestad er en vanlig mann med en uvanlig historie. Han vokste opp utenfor Molde med skole og fotball som de fleste andre. Men i ungdoms-årene kom han i kontakt med et kriminelt miljø, og i mange år levde han et liv med vold, narkotika og trusler.

Arman Vestad
Foto: Therese Alice Sanne

Nyttårsaften 1999 lå han på et kaldt fengsels-gulv og vurderte å ta livet sitt. Heldigvis var det noen som så at Arman ikke hadde det bra. En politimann, en fengselsbetjent og senere en NAV-leder. De løftet ham opp. Ga ham en sjanse. Arman ble edru, tok utdanning og fikk jobb som nasjonal prosjektleder i NAV. Arman giftet seg og fikk to kjekke sønner. De siste årene har han som profesjonell formidler. I fjor kom boka med livshistorien hans; «Bly til gull».

Arman brenner for inkludering generelt, og for at ledere skal tørre å satse på personer med hull i CVen spesielt. Dette budskapet er sentralt når han holder foredrag, og besøker bedrifter, skoler og institusjoner med sitt budskap.

Les mer om Arman sine foredrag her.

I 2021 var det foredragsholder Petter Gulli som ble «Årets ildsjel». Den erfarne reklamemannen sluttet i jobben i kommunikasjonsbransjen for å jobbe med bærekraft. Petter Gulli sine foredrag om bærekraftkommunikasjon er svært populære.

ILDSJEL: Foredragsholder Petter Gulli ble kåret til «Årets ildsjel 2020» på Talerlisten, for sitt store engasjement for å formidle kunnskap om bærekraftig markedsføring.

Alle de tre kandidatene holder foredrag som kan bookes gjennom Talerlisten.

Prisen deles ut 31. mars i Oslo.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS