Kai Eide

Foredrag om geopolitikk, krig og religion – disse 10 kan det!

Publisert i Tips og råd av

Verden er i stadig endring. Det er krig i Europa, og uro i USA. NATOs rolle er mer sentral enn på lenge og FN må håndtere både klimakriser og konflikter. I Asia fosser India fram, mens Kina er evig aktuell på grunn av handelsmakt, grensesetting og styresett.

Dette er temaer mange ønsker å lære mer om, og foredrag om verdenssituasjonen er populære. Her er 10 eksperter som holder foredrag om verden nå, politikk, USA , Kina og Russland.

Kai Eide – erfaren diplomat og fredsmegler som forklarer stor-politikken

Kai Eide er en av Norges mest erfarne diplomater. Han har blant annet vært Norges ambassadør i NATO, OSSE og Sverige og FNs utsending til Afghanistan.

Nå holder han foredrag om geopolitikk og krigen i Europa, et foredrag han blant annet har holdt på flere næringskonferanser og høstet mange lovord for.

Kai Eide har god oversikt og er flink til å vise de lange linjene i verdenspolitikken og sette dem i kontekst. Han formidler med humor og snert, og et lett å forstå.

Les mer om Kai Eide her

Anders Magnus – anerkjent TV-korrespondent med skarpt overblikk

Anders Magnus er et kjent ansikt og en anerkjent stemme i norske medier. Han har lang fartstid som utenrikskorrespondent for både NRK og TV2 og hatt base i både Cape Town, Beijing og Washington DC.

Nå holder Anders Magnus foredrag om den internasjonale situasjonen, globalisering, handelspolitikk, stormakten Kina og klimaspørsmål. Han er en erfaren og levende foredragsholder, som er god til å engasjere publikum.

Anders Magnus er også en etterspurt konferansier og debattleder, som gjerne leder samtalen på deres arrangement, nesten uansett tema.

Anders Magnus
ENGASJERT: Anders Magnus kan mye om internasjonal politikk, og kjenner godt til forholdene i både Afrika, og stormaktene USA og Kina.

Send Anders Magnus en forespørsel her

Eva Bratholm – bereist korrespondent og kommentator holder foredrag om USA

Eva Bratholm har vært journalist i fire tiår, blant annet i NRK og Dagbladet. Hun har også vært utenrikskorrespondent i USA, og har reist mye i USA. Derfor kjenner hun godt til amerikansk politikk og amerikanske samfunnsforhold.

Eva Bratholm er en erfaren og engasjert foredragsholder, og snakker for eksempel gjerne under tittelen «Amerika – supermakt i krise».

Eva Bratholm leder også gjerne samtaler og debatter, fysiske eller streamede.
Les de gode vurderingene på hennes profil på Talerlisten.

Send forespørsel til Eva her

Eva Bratholm
USA-EKSPERT: Eva Bratholm har bodd og jobbet i USA i en årrekke, og holder gjere foredrag om amerikansk kultur og politikk.

Åse Thomassen – forfatter og samfunnsdebattant aktuell med ny bok

Åse Thomassen er utdannet inne statsvitenskap fra Universitetet i Bergen, og har gitt ut flere bøker, blant annet om ledelse i politiet og senest «Krigsspillet Russland-Ukraina».

Åse er en opplyst og uredd samfunnsdebattant, som gjerne bidrar med et foredrag rundt internasjonal politikk og konflikt, og om situasjonen i Europa-

Les mer om Åse Thomassen

Harald Stanghelle – dreven redaktør og spaltist med imponerende innsikt

Harald Stanghelle har en imponerende karriere bak seg, både som sjefredaktør i Dagbladet og mangeårig politisk redaktør i Aftenposten.

Stanghelle har også hatt eget radioprogram i NRK og leder Norsk Redaktørforening. Han er en journalist med høy troverdighet og bred kunnskap.

Som foredragsholder er Stanghelle oppdatert, analytisk og skarp – med evnen til å presist formulere tanker som ligger foran dem du har lest eller hørt allerede. Harald Stanghelle er også en erfaren konferansier og intervjuer.

Finn ut mer om Harald her

Harald Stanghelle
DREVEN: Harald Stanghelle er en skarp kommentator som kan holde foredrag om mange temaer innen politikk og samfunn.

Mohamed Al-Mofty – flyktet fra Irak til aktivt liv som forfatter og politiker i Norge

I oktober 1997 var Mohamed Saif Al-Mofty en veletablert forretningsmann i den konservative byen Mosul som siden 80-tallet var preget av ekstremisme, krig og konflikter. I november ble han smuglet ut av Irak, i desember var han en blakk asylsøker i Norge.

Etter kun fire måneder i Norge klarte han å holde 1. mai tale, på norsk, «takket være depresjon og søvnløshet», i følge ham selv. «Mofty» har vært involvert i politikk i Oslo og Akershus og i 2022 ga han ut boka, «Den mørke dansen», en roman fra innsiden av terrorgruppen IS i 2023.

Mohamed Al-Mofty holder foredrag om Irak, IS og terror, men også om hvordan å se muligheter, endre holdninger og negative tankesett bygget på erfaring og beste praksis.

Les mer om Mohamed Al-Mofty

Rina Sunder – en tydelig og opplysende stemme om India

Rina Sunder er en tydelig stemme innen temaer som mangfold, internasjonalisering og eksport. Hun har holdt en rekke foredrag om India og har skrevet fagboken «Det moderne India» på Gyldendal Forlag, som senere ble til en podcast.

Sunder er utdannet ved NTNU, BI og Copenhagen Business School og har vært leder for Den Internasjonale Student Festivalen i Trondheim.

Rina Sunder holder foredrag om hvordan vi kan dra bedre nytte av mangfold ved å øke vår forståelse for hvordan norsk atferd oppfattes, og ved å hjelpe mennesker fra alle kulturer med å kommunisere bedre.

Les mer om Rina Sunder

Ole Torp – erfaren programleder som holder foredrag om USA og Kina

Ole Torp er en erfaren konferansier, foredragsholder og debattleder. Torp har lang fartstid og bred erfaring fra både inn- og utland. Han arbeidet 30 år i NRK, der han var korrespondent både i USA og Kina. På NRK ledet han i 10 år debattprogrammet «Aktuelt» og intervju-programmet «Torp».

Ole Torp holder gjerne foredrag om utenrikspolitikk – særlig om amerikanske forhold, og om forholdet mellom USA og Kina. Torp leder også panelsamtaler og en-til-en intervjuer på scenen eller i webinarer og streamede TV-sendinger.

Ole Torp
ERFAREN: Ole Torp er en erfaren programleder og konferansier, som også holder foredrag om USA og amerikansk politikk.

Sjekk Ole Torps tilgjengelighet

Arne Elias Corneliussen – bereist ekspert på geopolitikk og globale forhold

Arne Elias Corneliussen holder foredrag om internasjonal geopolitikk og globale forhold. Han er en ressursperson på området, og grunnlegger og administrerende direktør i NRCI, et geopolitisk rådgivningsfirma.

Arne har reist til mer enn 125 land, og gjennomført en rekke lange ekspedisjoner med buss, tog og bil alene gjennom Afrika, Asia, Midtøsten, Europa og Latin-Amerika. På disse unike ekspedisjonene kartla han geopolitisk, strategisk, og økonomisk utvikling.

Arne holder innsiktsfulle og inspirerende foredrag, og etter et foredrag med ham vil publikum sitte igjen med økt innsikt og forståelse for viktige sammenhenger i verden.

Opptatt av data-angrep og cyber security: Les disse ekspertrådene

Helge Simonnes – holder foredrag om religion og politikk, Gud, Putin og Trump

Helge Simonnes er utdannet innen økonomi, statsvitenskap og jus. Han var sjefredaktør i avisen Vårt Land fra 1991 til 2016 og fast spaltist om religionspolitiske temaer i Dagsavisen. Han har skrevet flere bøker, blant annet «Putins hellige krig» og «Trump, Gud og kirken».

Helge Simonnes holder et bredt spekter av foredrag, gjerne om temaer i skjæringspunktet mellom politikk og religion. Han er ofte foredragsholder i biblioteker, senioruniversiteter, seniorsentre og menigheter. Helge Simonnes tar også oppdrag som møteleder og konferansier.

Helge Simonnes
POPULÆR: Helge Simonnes er en ettertraktet foredragsholder innen religion, politikk og samfunnsanalyse.

Send en forespørsel og få raskt svar

Ønsker du et foredrag om et av disse temaene? Send noen linjer til bestilling@talerlisten.no, eller fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS