Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Helge Simonnes

Fra 12.500,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Helge Simonnes

Helge Simonnes er et kjent navn fra norske medier de siste 30 årene. Han er utdannet siviløkonom med tilleggsutdanning innen statsvitenskap og jus. Han har 40 års presseerfaring. Som konsernsjef i Mentor Medier var han en aktiv bidragsyter i oppbygging av dette konsernet. I 30 år var han sjefredaktør i Vårt Land. Han har vært styreleder i Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Dagsavisen og flere andre selskaper. Han har også vært styremedlem i Næringslivets Hovedorganisasjon. Han er nå fast spaltist i Dagsavisen og har de siste årene gitt ut to bøker om religionsfilosofi og sammenblandingen av religion og politikk. Simonnes er i dag styreleder i en organisasjon innen mikrofinans,  styremedlem i Frivillighet Norge og i det børsnoterte selskapet Havyard ASA. Helge Simonnes er en mye brukt foredragsholder og debattleder. Han tilbyr et bredt spekter av foredrag og tar også oppdrag som møteleder, debattleder og konferansier.

Foredrag med Helge Simonnes

Hvorfor omstilling kan bli så vanskelig...

Simonnes peker i dette foredraget på vaner og instinkter som kan slå ut i hardnakket motstand når ledelsen ønsker å omstille og omorganisere. Kjennskap til disse er en vesentlig faktor for å kunne planlegge og gjennomføre en vellykket omstillingsprosess. Simonnes har i dette foredraget hentet impulser fra Hans Roslings kjente bok «Factfulnes».

Hvordan kan arbeidsfellesskapet bidra til å fremelske verdighet i en urettferdig verden?

Dette foredraget er en oppmuntring til et arbeidsfelleskap til å ha et større perspektiv på jobben enn bare det matnyttige. Simonnes forteller om hvordan et arbeidsfellesskap kan ha mulighet til å engasjere seg i næringsutvikling og mikrofinans.

God bless America – falske nyheter som banet vei for Donald Trump til Det hvite hus

Foredraget forklarer hvorfor det går en bølge av nasjonalistisk strømninger over den vestlige verden. Populistiske politikere spiller ofte på religiøse følelser i folket når de søker velgernes støtte. Det skjedde i stor grad ved de siste valgene i USA, Frankrike, Tyskland, Tyrkia og i mange land i tidligere Øst-Europa. Det er ikke første gang det skjer: Adolf Hitler oppdaget hvor effektivt slagordet «Gott mitt uns» var. Dette foredraget gir innsikt i hvor farlig det er når religiøse argumenter benyttes i politisk argumentasjon og propaganda. Dette gjelder ikke bare i Amerika, Russland, Frankrike og Tyrkia. Vi har sett og ser også liknende tendenser i Norge. Foredraget er basert på den siste boken til Helge Simonnes «Kampen om korset i politikken». Den er gitt ut på Vigmostad & Bjørke og lanseres på Arendals-uka 14. august 2019.

Helge Simonnes har 3 vurderinger

Bjørn Hansen

12. september 2019

Tidligere NRK-korrespondent

6

Det er sjelden jeg går til et foredrag om samfunnsspørsmål som ligger litt i utkanten av mitt tradisjonelle interesseområde, som er internasjonal politikk og økonomi. Men Helge Simonnes sitt foredrag i U3A på Nesodden ga meg en ny og spennende innsikt i forholdet og skjæringspunktet mellom religion og politikk. Det var en glimrende gjennomgang av et område der jeg må innrømme at mine kunnskaper ikke strekker til. Rikt på innhold og fint avdempet i form.

Adelheid Frost Mykland

25. august 2019

Privatperson

5

Det var helt storveis i Vennesla 21.08.19 på arrangementet Bøker, Mat & Prat! Full sal, sikkert 300 tilhørere. For meg var det oppklarende og Helge Simonnes satte fokus på sider ved kommunikasjon og politikk på en ærlig og god måte. Nye perspektiver, det var flott.

Svein Helgesen

28. juni 2019

Privat (konsulent)

3

Jeg har med interesse lyttet til Helge Simonnes sitt foredrag om hvordan man i visse kirkelige miljø kan snakke om Gud. Foredraget bygger på solid research og troverdige kilder og framføres med faglig tyngde.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS