Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Anne Berit Vestby

Regissør og journalist

Fra 15.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Anne Berit Vestby

Anne Berit Vestby har hele sitt liv levd av å fortelle historier både som filmskaper og journalist fra hele verden. Hun har filmet fra Brasils urørte jungel til kontorene i EU parlamentet. Hun ser ting fra nye og annerledes vinkler og tar tak i saker som oppleves som bestående sannheter. Hun forteller sine historier med humor og stort engasjement og vet å holde spenningen i salen når hun foreleser. Filmene hennes er vist på TV-kanaler og festivaler på alle kontinenter. I 2004 fikk NRK-serien «Institusjonen» Røde Kors høyeste utmerkelse, «Thorstein Dahles minnepris», hvor hun hadde manus, foto og regi. En anerkjennelse som ble gitt fordi serien talte de svake i samfunnets sak med kjærlighet og respekt. Kofi Annan fikk samme utmerkelse to år tidligere. I anledning 30 års jubileet til Fritt Ord vant hun en konkurranse og laget TV-serien «Den Iskalde Krigen» om russisk mafia. Hun har også gjort kommersielle oppdrag som å ha vært med på å utvikle konseptet til TV-serien «Farmen».

Foredrag med Anne Berit Vestby

Belle Gunness - en seriemorder fra Selbu

Anne B. Vestby har reist jorden rundt og dokumentert de mest fantastiske historier. Den mest fasinerende av de alle skulle vise seg å komme fra bygda Selbu hvor hennes mors familie kommer fra. En kvinne reiste fra bygda i 1881 for å forfølge den amerikanske drømmen. Belle Gunness ble en av verdenshistoriens største seriemordere. Men historien om henne er ikke kjent. Hvorfor har så få hørt om henne? Film eller utdrag kan vises.

Blånekting- en mediestrategi som fungerer?

I 6 år fulgte Anne B Vestby en gruppe vanlige mennesker med kamera som stilte spørsmålstegn ved et opprydningsprosjekt i Oslofjorden kalt Ren Oslofjord. De oppdaget at prosjektet antagelig gjorde fjorden verre. Parallelt fulgte hun oppdragsgiverne og de som finansierte prosjektet. De blånektet hele veien og sto på at prosjektet var vellykket. En strategi som fungerte. I dag er Oslofjorden tom for torsk. Varer ærlighet lengst? Film eller utdrag kan vises.

Den Iskalde Krigen

Etter at den kalde krigen var over, har det utviklet seg en ny type krig som foregår i næringslivet? I Russland var de som lyktes i forretningslivet den tidligere mafiaen og vold og korrupsjon har vært en del av hverdagen. Hvordan har det vært i møte med den vestlige forretningsverden. Har det flyttet grenser? Et foredrag om moral i arbeidslivet. Film eller utdrag kan vises. Anne B Vestby og Stein Morten Lier reiste rundt i Russland.

Min mor - en indianer i Australia?

19 år gammel mistet Vestby sin 43 år gamle mor brått og uventet. Noen år senere havnet hun tilfeldigvis hos en synsk som påsto at hennes mor var gjenfødt som aborginer hos urbefolkningen i Australia. Det var en utrolig påstand som hun anså som latterlig. En rekke hendelser skjedde som gjorde at hun til slutt endte opp i Australia. Dette er historien om et møte mellom vesten og vitenskap og utbefolkningens mystisisme. Er det mere mellom himmel og jord enn vi tror?

Anne Berit Vestby har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS