Atle Einar Minothi

Vinkelner, pratmaker og skribent

Fra kr 9.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Atle Einar Minothi

Med 15 års erfaring fra restauranter på Aker Brygge i Oslo, har Atle Minothi opparbeidet seg bred kunnskap innen restaurantfaget. I 2007 ble han uteksaminert som vinkelner fra gastronomisk institutt, og har gjennom en tiårsperiode hatt flere lederstillinger i en av Oslos største restaurantgrupperinger, Mat&Drikke AS. Han vant utmerkelsen «Årets unge leder i reisebransjen» HSMAI høsten 2013. I dag driver han sitt eget firma, Minothi AS, og virker blant annet som prosjektleder for Oslo Vinfestival og Oslo Ølfestival som begge arrangeres årlig. Atle er også President i foreningen Norske Akevitters Venner som har i overkant av 7300 medlemmer fordelt over hele landet. Atle holder inspirerende og lærerike foredrag og smakinger innen øl, vin og akevitt og kan også ordne med catering dersom det er ønskelig. Merk at pris er per foredrag og at drikke til smaking kommer i tillegg.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Atle Einar Minothi

Vin, helt enkelt

Få en innføring i vinens verden gjennom et morsomt og lærerikt kurs som inkluderer smaking av seks typeriktige viner. Etter kurset vil du kunne skille mellom de mest vanlige vindruene og ikke minst lære hemmeligheten bak hvordan man smaker vin. Kursinnhold: • Kort om vinhistorien • Vinproduksjon • Lær å smake vin • Smaking av seks viner • Vin og mat i kombinasjon

Lær deg øl

Øl er ikke lenger bare øl. På dette kurset får du en innføring i det viktigste du trenger å vite om øl. Kort sagt lærer du alt du trenger for å kunne skryte av dine kunnskaper under fredagspilsen. Kursinnhold: • Ølets historie • Hvordan blir øl til? • Hvordan smake og kjenne forskjell? • Øl og mat i kombinasjon • Smaking av de syv viktigste ølsortene du må kunne for å kunne kalle deg en ølkjenner.

Norsk Akevitt - Fra Bergen til Manhattan

Akevitt er Norges kulturarv slik Whisky er skottenes og Cognac er franskmennenes. Merkelig nok er ikke nordmenn bevisst denne skatten av et nasjonalbrennevin. Kurset gir et innblikk i norsk akevitthistorie fra Bergen på 1500-tallet til i dag, hvor norsk akevitt er sterkt etterspurt og hyllet av de hippeste bartenderne i New York og Tokyo. Velkommen til et vekkelsesmøte med smaking av fem vidt forskjellige akevitter som viser bruksområdet til den norske akevitten på en helt ny måte.

Dinner speaker / Konferansier

Innhold etter avtale

2024 © Talerlisten AS