Erling Fossen

Erling Fossen

Hvordan skal din by bli mer attraktiv?

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Erling Fossen

Erling Fossen holder foredrag om byutvikling, stedsutvikling, arkitektur og trender. Hele Norges bydoktor har opplyst, engasjert, underholdt og provosert hele Norge de siste 30 år. Fossen ble kjent på 90-tallet som urbanist og deltok aktivt i by og land-debatter. Hans bok EcstaCity (Pax) fra 1996 var den første boka som snakket byenes sak og spådde hvordan globaliseringen satte byene i førersetet.

De siste 20 årene har han fokusert på by- og stedsutvikling, og nye trender som høyhus, mangfold, bærekraft, gjenbruk, medvirkning og fortetting. Han er også en aktiv kritiker av Arkitekturopprøret.

Erling Fossen er kjent som en frisk og tydelig stemme innen de temaene han kan mye om, og han tar oppdrag som foredragsholder, debattleder og innleder, gjerne i kombinasjon.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Erling Fossen

Er Stavanger en by?

Det gir ikke lenger mening å kalle Stavanger for en by. Stavanger er blitt en periferi på Nord-Jæren der de tre S´ene: Stavanger, Sandnes og Sola, alle er hjelpeløst fanget i de asfalterte fangarmene til Forus. Og hva gjorde Stavanger da de sto foran kommunesammenslåing, og hadde en historisk mulighet til å justere bygrensene for å kunne styre det sammenhengende urbaniserte området? Jo, de valgte det stikk motsatte. Å bli Norges største sauekommune - ved å innlemme Finnøy og Rennesøy i byen - var tydeligvis viktigere enn å få kontroll på den utflytende urbaniteten på Nord-Jæren.

Bjørvika on my mind

Bjørvika er blitt et moderne eventyr. Og som alle eventyr har det en begynnelse. I 2001 seilte ekteparet Anne Beate Hovind og Jarl Solberg inn mot Havnelagerbygningen med sin nyinnkjøpte ferge MS Innvik. MS Innvik ble møtestedet for en gruppe urbanister som senere har satt sitt preg på den moderne bydelen.

Vi må snakke om Arkitekturopprøret

Velkommen inn til en verden bestående av fraktaldimensjoner, biophili og nevrovitenskap. Arkitekturopprøret bringer en ny akademisk disiplin inn i byutviklingen: Miljøpsykologi. Miljøpsykologi er kort fortalt hvordan vi som individere reagerer på våre bygde omgivelser.

Den mangfoldige byen

Stadig flere byer globalt blir multikulturelle, forstått som at det ikke lenger finnes en majoritet. Vi blir alle minoriteter. I Norge tviholder man på vår nasjonale identitet, men dette foredraget vil fortelle dere om hvordan de mangfoldige byene kan øke innovasjon, bli kreative smeltedigler, og bli gode ster for alle innbyggerne.

Sexy søppel

80% av bygningsmassen i 2050 er allerede bygget. 4 av 5 bygg må dermed rehabiliteres, oppvinnes og tilpasses ny bruk. Samtidig vet vi at renoveringsgraden av den norske bygningsmassen er på skarve 1-1.4%. Her er oppskriften på hvordan den skal økes.

2024 © Talerlisten AS