Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Guttorm Andreasen

Kjent fra NRK, foredrag, konferansier og kurs

Fra 15.000,- per foredrag

Fra 15.000,- per kurs

Send forespørsel Hjelp meg

Om Guttorm Andreasen

Guttorm er Norges mest entusiastiske musikknerd og -formidler! Han holder spennende musikkforedrag, kurs og workshoper for bedrifter, konferanser og festivaler og gir deg masse spennende historier, sammenhenger og ikke minst musikk! Guttorm er en av landets mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder, produsent, reporter og redaktør i radio, tv, nett, podcast og print siden 1985, inkludert over 20 år i NRK. Han har vært programleder for mange populære musikk- og kulturprogrammer på NRK. Nå produserer han podcaster i eget studio, Studio 99. Guttorm Andreasen er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør. Han holder også foredrag om hvordan å bygge opp og drive en podkast, om journalistikk, intervjuteknikk, historiefortelling og kommunikasjon. Guttorm skreddersyr gjerne et foredrag til din bedrift eller anledning. Han har digitale versjoner av de fleste av foredragene.

Foredrag med Guttorm Andreasen

FRA MAMMUTBEIN TIL KORONA – En musikalsk reise i innovasjon, teknologi, kreativitet og strømbrudd

I dette spennende, inspirerende og Korona-oppdaterte foredraget får du høre hvordan musikkens utvikling har foregått i skjæringspunktet mellom innovasjon, teknologi, flaks og kreativitet. Hør om tidenes første instrument, en streamingtjeneste fra 1800-tallet, metalmusikkens opprinnelse i dårlig HMS, et banjosample og en genial markedsføringsplan. Da Koronaen kom var musikerne de første som tok tak i de digitale mulighetene for formidling.

JORDA RUNDT PÅ 60 MINUTTER - Lyden av Verden Akkurat nå!

Hvordan høres verden ut musikalsk i dag? Hvilke genre gjelder, hvor kommer de fra og hvorfor er LiL Nas X blitt så stor? Her får du en oversikt over det globale musikkbildet akkurat i dag. Lær alt om trap og grime, reggaetón og bachata, afrobeats, K-pop, samisk gangsta-rap og balkansk hip hop. I dette musikkforedraget får en glimrende anledning til å lære noe om vår nye globale musikkvirkelighet, og ikke minst høre all musikken. Fascinerende, viktig og relevant. Et veldig populært foredrag!

OOPPSS - innspilte tabber i musikken!

Musikken har forandret seg. Digital innspilling og markedsføring har gjort musikken perfekt og veltilpasset Spotify. Men kanskje også litt kjedelig? Her får du masse humor, teknologi, nostalgi og de rare historiene bak tabber i kjente låter. Hør Sting som snubler i et piano, Bowie som kjefter på bassisten, Beach Boys som er dritings, David Gilmour som hoster og Kurt Cobain som synger på feil sted. Et perfekt bløtkakeforedrag etter en lang dag på konferanse!

GET UR FREAK ON - De 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien fra Enheduanna til Billie Eilish

Countryartisten Kitty Wells laget den første disse-låta. Indiske Lata Mangeshkar har spilt inn over 30 000 låter. Daphne Oram laget de første elektroniske instrumentene. Fra jazzpionerer til tekno-gitarister, klassiske arabiske sangere og hip hop-eksplosjoner har det alltid vært banebrytende kvinner sentralt i musikken. Hør om Enheduanna, Sister Rosetta, Melissa Elliott, Patti Smith, Madonna, Umm Khaltoum og en rekke andre sentrale kvinner i musikkhistorien.

THE MUSIC OF NORWAY - From the black woods to the light mountains!

Har du utenlanske gjester på besøk som du gjerne vil vise noe viktig om norsk kultur? Dette er et spennende musikkforedrag om norsk musikk, laget på oppdrag for Utenriksdepartementet. Foredraget er holdt flere ganger for utenlandske journalister, kulturarbeidere, firmaer og UD-aspiranter. Her får du vite alt om sammenhengen mellom norske fjell, skog, folkemusikk, melankolsk jazz og metal.

Kurs med Guttorm Andreasen

Bli med på podcastbølgen!

Podcast har blitt en viktig del av den moderne medieverden. Her får du et grunnkurs og innføring i podcastproduksjon fra en som har jobbet med radio siden 1985 og podcast siden 2010. Hvordan lager du spennende innhold, hva er god lyd, hvilket utstyr trenger jeg, hvordan publiserer jeg? Kan legges opp som et kort kurs, som en workshop eller i flere moduler.

Hvem, hva, hvor? Alt om intervju- og samtaleteknikk

Hvordan får du de beste svarene i en intervju- eller samtalesituasjon?Hvilke spørsmål skal du stille og hvordan skal du stille dem? hvordan følger du opp? Hva skal til for å lage et godt intervju og hvordan får du andre til å fortelle? Her får du en faglig innføring i grunnleggende intervju- og samtaleteknikk fra en som har intervjuet over 15000 mennesker i en lang journalistkarriere.

Lag musikk!

Musikk knytter oss sammen. Det er få ting som er mere intimt enn å lage musikk sammen med andre. Takket være digitale løsninger så har det aldri vært lettere å lage musikk enn nå! Dette er en morsom og spennende variant til teamutviklingen eller fagdagen din. Guttorm tar med seg en rekke apper og duppedingser som gjør at dere fort lager musikk sammen, gjør opptak, redigerer det digitalt og spiller konsert for de andre. Plutselig er dere et band!

Guttorm Andreasen har 7 vurderinger

Nina Hodneland

14. november 2019

Norske Kulturhus, Daglig leder

6

Norsk kulturhusnettverk gjennomførte “tidenes beste” fagkonferanse i Stavanger konserthus, oktober 2017. Tilbakemeldingene etter konferansen var at “alt gikk på skinner”, og her var Guttorm helt vesentlig for at det verken sporet av eller ble forsinkelser. Utfordringen med å lede strategi-seminar/mini-innspillshøring den aller siste timen av dag én løste han med glans! Salen summet, gruppearbeidet gikk som en lek, ingen (!) ga seg før tiden. En ikke så rent liten bragd i konferanse-sammenheng! Guttorm hadde ulike roller i løpet av to-dagers konferansen, og nettopp denne unike faglige kombinasjonen av moderator, samtaleleder og konferansier gjør at det er fantastisk hyggelig, morsomt og trygt å jobbe med Guttorm. “Dette ordner vi”, sier Guttorm, og da gjør han det! Anbefales på det varmeste!

Lars Hjerpseth

14. november 2019

Nemko, Department Manager, International Certification Services

6

Guttorm Andreasen gjorde en strålende jobb som konferansier og foredragsholder på Nemkos store 2-dagers internasjonale kundekonferanse. Han stilte meget godt forberedt og opptrådde med humor og en profesjonell tilnærming til fagtemaene som ble presentert på konferansen. Hans foredrag «Ooppss – innspilte tabber i musikken» var både meget interessant og morsomt å få oppleve.

Morten Wensberg

8. november 2019

Bjergsted-konferansen 2019

6

Guttorm tok på seg konferansieroppdraget for Bjergsted-konferansen 2019 ved Fakultet for utøvende kunstfag/UiS på bare to dagers varsel, etter at vi fikk et sykdomsforfall. Han løste oppgaven strålende. Takk, Guttorm!

Hanne Sætre Thunestvedt

11. oktober 2019

Prosjektleder Vill Vill Vest konferansen / festival

6

Guttorm er en glimrende formidler med et smittende engasjement. Med lydeksempler og kuriøse fakta presenterte han oss for noen av musikkhistoriens viktigste og mest talentfulle kvinner. Vi lærte mye og lo mye!

Siv Rødland

11. oktober 2019

Oljedirektoratet, tilrettelegger for Oljedirektøren

6

Takk for turen Guttorm! Kunnskapsrik formidling på høyt nivå med humor og fakta. Jorden rundt på 60 minutt, flotte musikalske eksempler på hva verden har å by på akkurat nå. Spennende reise som anbefales på det varmeste!”

Hanne Løfsnes

11. oktober 2019

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet

6

Guttorm tok oss i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet med på en hurtig reise «Jorda rundt» på bare 60 minutter. Vi fikk en utrolig spennende og artig gjennomgang av musikktrender fra hele verden, oppdatert med helt ferske låter. Reisen kunne godt vart lenger og vi fikk alle lyst til å riste på rumpa og kaste oss ut på dansegulvet underveis. Engasjerende og lærerikt!

Kim Alexander Holmøy

11. oktober 2019

Bookingsjef, Kulturhuset i Oslo, no Popsenteret

6

Guttorm er en mann med mange evner. Som konferansier har han en fantastisk evne til å fange publikum. I sine foredrag kommer hans kunnskap om musikkhistorien frem og han nøster opp slående lytteeksempler. Det skal godt gjøres å finne andre i dette landet som sitter inne med den brede musikkkunnskapen i sjangre som Guttorm viser i sine foredrag og som DJ 99.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS