Guttorm Andreasen

Kjent fra NRK, foredrag, konferansier og kurs

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Guttorm Andreasen

Guttorm er Norges mest entusiastiske musikknerd og -formidler! Han holder spennende musikkforedrag, kurs og workshoper for bedrifter, konferanser og festivaler og gir deg masse spennende historier, sammenhenger og ikke minst musikk! Guttorm Andreasen er en av landets mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder, produsent, reporter og redaktør i radio, tv, nett, podcast og print siden 1985, inkludert over 20 år i NRK. Han har vært programleder for mange populære musikk- og kulturprogrammer på NRK. Siden 2008 har han drevet for seg selv og holdt foredrag og være konferansier og scenesamtale/debattleder for flere hundre kunder i inn- og utland. Guttorm er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker og DJ. Han holder også spennende foredrag om hvordan å bygge opp og drive en podkast, om journalistikk, intervjuteknikk, historiefortelling og kommunikasjon. Guttorm skreddersyr gjerne et foredrag til din bedrift eller anledning.

Hjemsted
Rogaland
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Guttorm Andreasen

MAMMUTBEIN, BANJOER OG ABBATARER - en musikalsk innovasjonsreise!

I dette spennende og inspirerende foredraget får du høre hvordan musikkens utvikling har foregått i skjæringspunktet mellom innovasjon, teknologi, flaks og kreativitet. Hør om tidenes første instrument, en streamingtjeneste fra 1800-tallet, metalmusikkens opprinnelse i dårlig HMS, hvordan et banjosample ble til tidenes største hit og ABBAtarene som nå tar over. Et perfekt foredrag for deg som er opptatt av innovasjon, teknologi, kreativitet, inspirasjon og musikk!

JORDA RUNDT PÅ 45 MINUTTER - Lyden av Verden Akkurat nå!

Hvordan høres verden ut musikalsk akkurat i dag? Hvilke genre gjelder hvorfor er country den størst voksende genren på Spotify? Du får høre om grime, reggaetón og bachata, afrobeats, K-pop, samisk gangstarap, balkansk hip hop og trap. I dette musikkforedraget får du lære alt vår nye globale digitale musikkvirkelighet, og ikke minst høre all musikken. Fascinerende, viktig og relevant for de fleste jobbsituasjoner også. Et veldig populært foredrag!

OOPPSS - innspilte tabber i musikken!

Musikken har forandret seg. Digital innspilling og markedsføring har gjort musikken perfekt og veltilpasset Spotify. Men kanskje også litt kjedelig? Her får du masse humor, teknologi, nostalgi og de rare historiene bak tabber i kjente låter. Hør Sting som snubler i et piano, Bowie som kjefter på bassisten, Beach Boys som er dritings, David Gilmour som hoster og Kurt Cobain som synger på feil sted. Et perfekt bløtkakeforedrag etter en lang dag på konferanse!

GET UR FREAK ON - De 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien fra Enheduanna til Billie Eilish

Countryartisten Kitty Wells laget den første disse-låta. Indiske Lata Mangeshkar har spilt inn over 30 000 låter. Daphne Oram laget de første elektroniske instrumentene. Fra jazzpionerer til tekno-gitarister, klassiske arabiske sangere og hip hop-eksplosjoner har det alltid vært banebrytende kvinner sentralt i musikken. Hør om Enheduanna, Sister Rosetta, Melissa Elliott, Patti Smith, Madonna, Umm Khaltoum og en rekke andre sentrale kvinner i musikkhistorien.

THE MUSIC OF NORWAY - From the black woods to the light mountains!

Har du utenlanske gjester på besøk som du gjerne vil vise noe viktig om norsk kultur? Dette er et spennende musikkforedrag om norsk musikk, laget på oppdrag for Utenriksdepartementet. Foredraget er holdt flere ganger for utenlandske journalister, kulturarbeidere, firmaer og UD-aspiranter. Her får du vite alt om sammenhengen mellom norske fjell, skog, folkemusikk, melankolsk jazz og metal.

Kurs med Guttorm Andreasen

PODCAST PÅ 1-2-3!

Podcast har blitt en viktig del av den moderne medieverden. Her får du et grunnkurs og innføring i podcastproduksjon fra en som har jobbet med radio siden 1985 og podcast siden 2010. Hvordan lager du spennende innhold, hva er god lyd, hvilket utstyr trenger jeg, hvordan publiserer jeg? Kan legges opp som et kort kurs, som en workshop eller i flere moduler.

DET GODE INTERVJUET - en workshop i intervju- og samtaleteknikk

Hvordan får du de beste svarene i en intervju- eller samtalesituasjon?Hvilke spørsmål skal du stille og hvordan skal du stille dem? Hvordan følger du opp? Hva skal til for å lage et godt intervju og hvordan får du andre til å fortelle? Her får du en faglig innføring i grunnleggende intervju- og samtaleteknikk fra en som har intervjuet over 15000 mennesker i en lang journalistkarriere.

SGT. PEPPERS LONELY HEARTS CLUB BAND...

Musikk knytter oss sammen. Det er få ting som er mere intimt enn å lage musikk sammen med andre. Takket være digitale løsninger så har det aldri vært lettere å lage musikk enn nå! Dette er en morsom og spennende variant til teamutviklingen eller fagdagen din. Guttorm tar med seg en rekke apper og duppedingser som gjør at dere fort lager musikk sammen, gjør opptak, redigerer det digitalt og spiller konsert for de andre. Plutselig er dere et band!

2024 © Talerlisten AS