Guttorm Andreasen

Programleder, foredrag og konferansier

Fra 15.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Guttorm Andreasen

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder, produsent, reporter og redaktør i radio, tv, nett, podcast og print siden 1985, inkludert over 20 år i NRK. Han har vært programleder for mange populære musikk- og kulturprogrammer på NRK, fra «Wasabi» på P2 til «Stereo» på NRK1 og «Guttorm & Co» på NRK P13. Nå produserer han en rekke podcaster i eget studio, Studio 99. Guttorm Andreasen er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør. Han er Norges kanskje mest entusiastiske musikknerd og -formidler. Guttorm holder en rekke spennende musikkforedrag for bedrifter, konferanser, festivaler og klubber og gir deg masse spennende historier, sammenhenger og ikke minst musikk! Han holder også foredrag om journalistikk, intervjuteknikk, historiefortelling og kommunikasjon. Guttorm Andreasen blir også brukt mye som konferansier og sceneintervjuer.

Foredrag med Guttorm Andreasen

Jorda rundt på 80 minutter - lyden av Verden akkurat nå!

Hvordan høres verden ut musikalsk i dag? Hvilke genre gjelder, hvor kommer de fra og hvorfor er LiL Nas X blitt så stor? ? Her får du en oversikt over det globale musikkbildet akkurat nå. Lær alt om trap og grime, reggaetón og bachata, afrobeats, K-pop, samisk gangsta-rap og balkansk hip hop. I dette musikkforedraget får en glimrende anledning til å lære noe om vår nye globale musikkvirkelighet, og ikke minst høre all musikken. Fascinerende, viktig og relevant. Et veldig populært foredrag!

Oooppss - innspilte tabber i musikken!

Musikken har forandret seg. Digital innspilling og markedsføring har gjort musikken perfekt og veltilpasset Spotify. Kanskje også litt kjedelig? Her får du masse humor, teknologi og de rare historiene bak tabber i kjente låter. Hør om Sting som snubler i et piano, Bowie som kjefter på bassisten, Beach Boys som er drita, David Gilmour som hoster i Pink Floyd og Kurt Cobain som synger på feil sted. Du får høre all musikken også. Et perfekt bløtkakeforedrag etter en lang dag på konferanse!

Get Ur Freak On - de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien, fra Enheduanna til Missy Elliott

Countryartisten Kitty Wells laget den første disse-låta. Indiske Lata Mangeshkar har spilt inn over 30 000 låter. Den millionselgende gitaristen Mary Ford oppfant overdub-metoden for studioopptak. Fra jazzpionerer til tekno-gitarister, klassiske arabiske sangere og hip hop-eksplosjoner har det alltid vært banebrytende kvinner sentralt i musikken. Hør om Enheduanna, Sister Rosetta, Melissa Elliott, Patti Smith, Madonna, Umm Khaltoum og en rekke andre sentrale kvinner i musikkhistorien.

Fra Bach til hip-hop!

Alt henger sammen, gjør det ikke? Med engasjerende historier og masse musikk får du høre hvordan musikken har reist fra et klassisk Europa, blandet seg med lokale feler og trommer i Kingston, Wigan og Düsseldorf og endt opp i dagens genrefrie-alt-er-lov-tilstand. Hvorfor begynte DJ’er å scratche, hvem hadde for 100 år siden den første radio-DJ-sendingen, hva er et 'break' og hvorfor er Blondie sentrale i hip-hop? Dette er noen av spørsmålene du får svar på i dette spennende musikkforedraget!

The music of Norway: From the black woods to the light mountains!

Har du utenlanske gjester på besøk som du gjerne vil vise noe viktig om norsk kultur? Dette er et spennende musikkforedrag om norsk musikk, laget på oppdrag for Utenriksdepartementet. foredraget er holdt flere ganger for utenlandske journalister, kulturarbeidere, firmaer og UD-aspiranter. Her får du vite alt om sammenhengen mellom norske fjell, skog, folkemusikk, melankolsk jazz og metal.

Kurs med Guttorm Andreasen

Podcast på 1,2,3!

Podcast har blitt en viktig del av den moderne medieverden. Her får du et grunnkurs og innføring i podcastproduksjon fra en som har jobbet med radio siden 1985. Hvordan lager du spennende innhold, hva er god lyd, hvilket utstyr trenger jeg? Kan legges opp som et kort kurs, som en workshop eller i flere moduler.

Hvem, hva, hvor? Alt om intervju- og samtaleteknikk.

Hvordan får du de beste svarene fra en du skal prate med? Hvilke spørsmål skal du stille og hvordan skal du stille dem? Hva skal til for å lage et godt intervju og hvordan får du andre til å fortelle? Her får du en faglig innføring i grunnleggende intervju- og samtaleteknikk fra en som har intervjuet over 15000 mennesker i en lang journalistkarriere.

Guttorm Andreasen har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS