Om Hans Johan Sagrusten
Hans Johan Sagrusten er teolog, forfatter, og foredragsholder. Han er en av bibeloversetterne bak den nyeste oversettelsen av Bibelen, og har skrevet bøkene «Det store Puslespillet » (Verbum 2014) og «Det store Puslespelet II» (Verbum 2016) og Johannes openberring- ein samtidsvisjon (Verbum 2022). Sagrusten har de siste årene holdt mer enn 350 populærteologiske foredragog kurs om de eldste manuskriptene til Bibelen de.
Foredragene hans er lette å følge med på, selv uten store forkunnskaper, og deltakerne på et av foredragene til Sagrusten blir engasjert med spørsmål og samtaler underveis for å maksimere utbyttet. Presentasjonen blir vist på bokmål eller nynorsk, tilpasset kundens ønske.
Er du på utkikk etter et lærerikt foredrag om bibelen, med en foredragsholder som formidler budskapet på en lettfattelig og engasjerende måte, da er Hans Johan Sagrusten mannen for deres arrangement!
Østfold
Nei
Foredrag med Hans Johan Sagrusten
De tidligste manuskriptene til Det nye testamentet
Hvor tidlig i historien kan vi finne gamle papyrusmanuskripter med tekstene fra Det nye testamente? Og hva kan vi si om de bøkene som de første generasjonene av kristne leste i Romerriket? Var det de samme bøkene som står i Bibelen i dag? Foredraget presenterer de viktigste arkeologiske funnene som er gjort de siste 150 årene og fører den skriftlige historien til Det nye testamentet tilbake til 100-tallet e.Kr.
Bokproduksjon i antikken og i dag
I antikken ble det skrevet bøker både i bokruller og i bokform, på papyrus og på pergament. Når oppstod dagens bokformat, og hva var fordelene med å bla i en bok framfor å rulle ut en bokrull? Hvorfor gikk en over fra papyrus til pergament? Og hva kan valget av bokformat fortelle om menneskene som laget dem? Foredraget tar for seg utviklingen av bokformatet og gir spennende innsikter i vår egen bruk av forskjellige formater for å formidle tekster og innhold.
Aslak Bolts bibel – Noregs eldste bibel
Hva vil vi huskes for om hundre år? Mange mennesker blir husket i dag bare på grunn av én ting: Noe de gjorde, noe de eide eller noe de fant opp. Felles for dem er at de grep den sjeldne muligheten da den var der. De fant den skjulte skatten i livet sitt. Hvordan kan vi bli i stand til å oppdage den skjulte skatten når den plutselig er der - og gripe den? Som rammefortelling bruker foredragsholderen den spennende historien om Aslak Bolts bibel, Norges vakreste bok fra før Svartedauden.
Johannes’ openberring – ein samtidsvisjon Forskarar
Johannes’ openberring – ein samtidsvisjon Forskarar, media og politikarar grip stadig oftare til ord frå Johannes’ openberring for å skildre verda i dag, som «apokalyptisk varme». I Bibelens siste bok finn dei ord for ein natur i endring, for druknande migrantar og andre kriser vi ser omkring oss i dag. Korleis skal vi lesa Openberringa i dag? Foredraget gjev hjelp til å forstå ei bibelsk bok som mange ikkje vågar å opne, men som har eit språk som forstår oss og vår tid.
Korleis skal vi omsetja Bibelen?
Å omsetja Bibelen inneber at ein må gjera mange vanskelege val. I Bibel 2011 og Bibel 2024 er det gjort mange val som engasjerer lesarane. Seminaret tek opp desse spørsmåla: -Korleis har vi fått Bibelen på våre eigne språk? - Kva gjer bibelomsetjarane når dei kjem til vanskelege val? - Korleis kan kjente vers som Johannes 3,16 og Fadervår omsetjast?