Jan-Martin Berge

Psykolog Berge, Årets taler 2019, Nominert til Årets taler 2020 og 2021

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jan-Martin Berge

Jan-Martin Berge er motiverende og inspirerer med sine foredrag om arbeidsglede, psykisk helse, stressmestring og motivasjon. Han er spesialist i klinisk psykologi, arbeidspsykologi og kognitiv terapi, med utdannelse fra Universitetet i Bergen og hovedpraksis fra San Francisco. «PsykologBerge» har lang erfaring med psykoterapi, undervisning, ledelsesutvikling og veiledning. Til daglig har Jan-Martin ansvaret for psykologtjenestene hos Aker Care. Han har lenge interessert seg spesielt for arbeidslivet, menneskene i organisasjoner og hvordan godt samarbeid skapes. Jan-Martin ble kåret til «Årets Taler» på Talerlisten i 2019 og nominert til samme tittel i både 2020 og 2021. «PsykologBerge» er hyppig brukt innen TV og Radio i både NRK og TV2. I tillegg er han en anerkjent fagformidler med flere faglige publiseringer. Jan-Martin holder foredrag på både norsk og engelsk og foredragene hans er kjent som engasjerende, inspirerende og troverdig. Hans mest populære foredrag er  «Hvordan bygge mentale muskler i 2021» og «Arbeidsglede – Hvordan skape jobbengasjement». Jan-Martin skreddersyr også prosesser for teamutvikling. Gjerne kombinert med foredrag. Priser avtales i dialog med oppdragsgiver og vi finner gode løsninger.

Foredrag med Jan-Martin Berge

Arbeidsglede og motivasjon i usikre tider (også tilgjengelig som webinar)

2020 et krevende og annerledes år. Mange bedrifter og ansatte er usikre på fremtiden. • Hvordan kan vi bevare arbeidsgleden i krevende tider? • Hvordan holder vi vår egen og andres motivasjon oppe? • Hva kan du som leder gjøre? • Hva kan du som kollega gjøre? Og hva kan psykologien hjelpe oss med? I dette foredraget får du både inspirasjon og råd om hvordan du kan fremme arbeidsglede og holde motivasjonen oppe hos deg selv og dine kollegaer.

Arbeid under press: Hvordan jobbe effektivt og bevare overskuddet?

Foredraget fokuserer på hvordan vi kan lære oss å jobbe effektivt og bevare overskudd. Tema som belyses er stress, stresshåndtering, og fokuserer på hvordan du kan mestre utfordringer på en effektiv måte samtidig som du har overskudd og balanse mellom jobb og fritid. Lær mer om hva som er arbeidsgivers ansvar og hvilket ansvar den enkelte har for å jobbe effektivt under krevende omstendigheter Foredraget kombinerer psykologisk kunnskap med eksempler fra arbeidslivet og med en god dose humor!

Sykefraværsoppfølging: Når livet blir for mye å takle - gode verktøy til den vanskelige samtalen

Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne? Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.

Webinar: Hvordan lykkes med omstilling? Bygg mentale muskler, skap robusthet og motstandskraft

2020 har vært krevende år. Men hva kjennetegner de som lykkes med endring? Resiliens er svaret og fokus i dette foredraget. Lær hvordan du kan bygge mentale muskler og robusthet hos deg selv og dine kollegaer. Mentale muskler bygges av tilhørighet, sunn tankegang, velvære og mening. Robusthet kan trenes og bygges best i krevende tider. Målet med foredraget er å gi kunnskap om hvordan du kan lykkes med omstilling og skape optimisme: Vi skal komme oss igjennom krevende tider, sammen!

Ledelse i usikre tider

Det nye arbeidslivet vil kreve omstilling og endring. Hvordan skal bedriften og de ansatte skape gode og sunne omstillingsprosesser? Dette foredraget ble første gang presentert i forbindelse med et oppdrag der en bedrift ønsket å forberede tillitsvalgte, verneombud og ledere om forestående omstilling og endringsprosess. Foredraget tematiserer omstilling og belyser hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål etter endt omstilling. I dette foredraget avslører Berge suksessfaktorer for en vellykket omstillingsprosess. Et foredrag som har mottatt meget gode tilbakemeldinger.

Kurs med Jan-Martin Berge

Lederkurs: Hvordan fremme økt indre motivasjon hos våre ansatte?

Økt læring gir varig endring av atferd Læringsmål: *Skape økt bevissthet og kunnskap om indre motivasjon *Lære hvordan man som leder fremmer indre motivasjon hos seg selv og sine kollegaer. *Øke rollebevissthet hos ledere som igjen kan ta større ansvar for å stimulere og fremme indre motivasjon *Etablere sterk kultur hvor man fremmer og stimulerer til indre motivasjon *Gi deltakerne konkrete innspill og verktøy de kan bruke etter samlingen.

Sykefravær: Når livet blir for mye å takle -gode verktøy til den vanskelige samtalen

Når livet byr på for mange utfordringer for 24-timersmennesket, blir ofte resultatet en sykmelding fra jobben. Hvordan kan ledere bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Stikkord: *Oppdatert forskning – hva har vi lært? *kommunikasjonsstrategier *Samtaleteknikk: Hvordan gjør du det? *Case: Hva gjør ledere som lykkes? https://www.facebook.com/Psykologberge

Arbeidsglede når du jobber under press

Kurset fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press. Hvordan skape arbeidsglede og hvordan bli bedre til å håndtere stress er kursets hovedtema. På kurset lærer du mer om hva stress er, hva kjennetegner negativt stress og finns positivt stress? Kurset har som målsetting at deltagerne skal få verktøy; teknikker og strategier, de selv kan bruke i eget liv og arbeidshverdag. Kurset har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra hele deltakere over hele landet.

Talerlisten mener

Jan-Martin Berge engasjerer fra første stund. Hans foredrag byr på en unik kombinasjon av humor og forskning, til stor glede for publikum. Han er en dyktig og underholdende foredragsholder - og gjennom gode og illustrerende eksempler inspirerer han til økt arbeidsglede. Balansen mellom det alvorlige og det morsomme gjør inntrykk, og det er fare for høy gjenkjennelsesfaktor!

Jan-Martin Berge har 174 vurderinger

Kari Meidell Sjule

23. september 2022

Nordland fylkeskommune

6

Vi var så heldige å få leid inn Jan-Martin til vår årlige bibliotekkonferanse. Opplegget var todelt, en foredragsbit og en del for et slags «minikurs/workshop». Fungerte svært godt, evalueringen etter møtet viser at Jan-Martin skilte seg ut som konferansens absolutte høydepunkt. Faglig dyktig, sikker og med glimt i øyet. Som arrangør var det bare å lene seg tilbake

Dina Skaar

19. september 2022

foodora

6

Jan-Martin kom til kontoret vårt og holdt et foredrag (som også ble streamet for de på hjemmekontor) om å bygge mentale muskler ifm at vi skulle markere verdensdagen for psykisk helse. Vi hadde god dialog om hvilket publikum som skulle lytte, og han tilpasset deretter. Han gjennomførte med glans ved å være tydelig der han snakket om et alvorlig tema med glimt i øyet. Har fått utelukkende gode tilbakemeldinger fra ansatte, som nå snakker om verktøyene og det de har lært fra foredraget – et godt tegn på at det var engasjerende og motiverende. Flere har faktisk nevnt at vi burde gjøre dette oftere, gjerne flere ganger i året.

Anbefales på det sterkeste!

Leica Geosystems AS

6. september 2022

Leica Geosystems AS

6

Vi kontaktet Jan-Martin for mulig foredrag/workshop på kick-off vi skulle ha i vår bedrift. Dette var den første fulle samlingen etter mange år uten sosialt sammenkomst men fokus på å bli bedre kjent igjen og ha verktøy til å takle den nye hverdagen som den hybride hverdagen og «resilience». Jan-Martin leverte en fantastisk workshop på ca. 3 timer. Han klarte på en lett og utrolig morsom måte å fenge oppmerksomheten til hele gruppen på 60 stykker, selv de største skeptikerne. Workshopen ga god rom for egen refleksjon, diskusjon i mindre grupper og deling i plenum. Hele opplegget var grunnet i at han er trygg i sitt fag og teoriene, som ble levert og kommunisert til gruppen med latter, humor og på en måte hvor man følte seg sett og hørt. Vi ser effekten av workshopen fortsatt, og flere av begrepene brukes hos oss flere uker etterpå. Tusen takk for en flott workshop!

Lars Kulseng

24. august 2022

Tekna

6

Jeg deltok på kurset «Mentale muskler – hvordan bevare og styrke din mentale helse» gjennom Tekna, der Jan Martin var kursleder. Dette var et givende, interessant, og morsomt arrangement, der vi fikk høre om erfaringer og teknikker for hvordan å bedre håndtere mentalt press. Jeg opplevde Jan Martin som en åpen og genuin person, som med glimt i øyet tok oss gjennom et tema som kan oppleves som vanskelig.

Dordi Beate Blekken

29. juni 2022

Experian

6

Vi hadde et fantastisk foredrag med Jan Martin i forbindelse med vår sommerfest. Temaer som post covid, arbeids glede og mye mer. Jan Martin holder stødig kurs og går inn på ulike aktuelle tema på en veldig strukturert måte. Samtidig har han med varierte vinklinger med «resarch» i bunnen gjorde også en veldig inspirerende tvist på slutten med personlige erfaringer rundt temaer som «purpose». Veldig inspirerende og han når frem til alle type mennesker. Et foredrag med Jan Martin anbefales på det sterkeste og vi vil defintivt bruke Jan Martins kunnskap i en senere anledning.

Eivind Stranheim

28. juni 2022

Vestfold og Telemark fylkeskommune

4.5

Jan-Martins lette tone, varme fremtoning og evne til å lese et rom med 200 mennesker er imponerende. På tampen av to fulle dager fikk han ikke utelukkende en enkel oppgave med å holde alles oppmerksomhet i 45 minutter til, men han klarte det med bravur. Jeg kunne ønsket meg at hans fire «knagger» for hva vi trenger for å trives på jobben hadde kommet enda tydeligere frem. Men jeg hadde ikke nølt med å hyre han igjen.

Elin Magnussen

21. juni 2022

Prindsen Mottakssenter

6

Jan Martin Berge holdt en times fordrag på Prindsen Mottakssenters vårseminar. Overskriften var «Arbeidsglede-hvordan skape jobbengasjement».Han snakket om mentale muskler, om forskjellen vi kan gjøre i folks liv og hvordan ivareta oss selv i hjelperrollen, om kollegastøtte, tilhørighet og sunn mental tankegang. Alt føltes gjenkjennelig og relevant og stoffet ble formidlet på en morsom og karismatisk, men seriøs og faglig sterk måte. Det var tydelig at Berge hadde brukt tid på å lese seg opp på vår arbeidsplass og at han hadde en innsikt og forståelse for vår hverdag. Det gjorde at foredraget fanget oss og at kunnskapen lettere kan implementeres i jobbhverdagen. Inspirerende og bra!

Tim Sørensen

27. mai 2022

Opplæringsansvarlig, Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo

6

Fagforbundets tillitsvalgte i pleie- og omsorgsektoren i Oslo har et stort spenn i erfaringer i vervet, men det som er felles er at de i utgangspunktet har et yrke/stilling som ikke er tillitsvalgt, og at de i vervet som tillitsvalgt i Fagforbundet hele tiden møter nye utfordringer.

Jan-Martin fikk oppgaven med å bidra på vår konferanse med å adressere strategier for tillitsvalgte for:
– hvordan arbeide med å gå fra problem til handling
– hvordan håndtere slitasje med å jobbe for et mål der tillitsvalgte møter mye motstand og som tar lang tid å nå.
– hvordan det å gjenkjenne og anerkjenne reaksjoner som kan forventes når tillitsvalgte møter utfordringer kan bidra til å håndtere oppgavene som følger med vervet på en bedre måte

Vi ønsket også at det ble satt fokus på hvordan den enkelte kan bidra til å bygge og bruke et felleskap for tillitsvalgte til å få ,og gi støtte til hverandre

Jan- Martin løste denne oppgaven på en glimrende måte med tilstedeværelse, profesjonalitet, varme, alvor og humor.

Vi vil på det det varmeste gi ham vår anbefaling!

Tim Sørensen

25. mai 2022

Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo

6

Fagforbundets tillitsvalgte i pleie- og omsorgsektoren i Oslo har et stort spenn i erfaringer i vervet, men det som er felles er at de i utgangspunktet har et yrke/stilling som ikke er tillitsvalgt, og at de i vervet som tillitsvalgt i Fagforbundet hele tiden møter nye utfordringer.

Jan-Martin fikk oppgaven med å bidra på vår konferanse med å adressere strategier for tillitsvalgte for
– hvordan arbeide med å gå fra problem til handling
– hvordan håndtere slitasje med å jobbe for et mål der tillitsvalgte møter mye motstand og som tar lang tid å nå.
– hvordan det å gjenkjenne og anerkjenne reaksjoner som kan forventes når tillitsvalgte møter utfordringer kan bidra til å håndtere oppgavene som følger med vervet på en bedre måte

Vi ønsket også at det ble satt fokus på hvordan den enkelte kan bidra til å bygge og bruke et felleskap for tillitsvalgte til å få ,og gi støtte til hverandre

Jan- Martin løste denne oppgaven på en glimrende måte med tilstedeværelse, profesjonalitet, varme, alvor og humor. Vi vil på det det varmeste gi ham vår anbefaling

Karoline Rosøy Tømmerbakk

11. mai 2022

Personalhuset/Mot Nor konferansen

6

Vi leide inn Jan-Martin Berge for å holde foredrag under Mot Nor konferansen i Bodø. Foredraget hans handlet om mentale muskler og arbeidsglede. Å være siste foredragsholder etter 7 timer i salen kan være en vanskelig jobb. For noen. Men ikke for Jan-Martin. Han fanger interessen til deltakerne fra første minutt og han holder på oppmerksomheten til alle i salen den neste timen. Folkelig, blink i øyet, morsom og interessant. I tillegg til å komme med flere konkrete tips som vi kan ta med oss videre inn i hverdagen, så delt han en personlig historie som rørte mange av oss. Jeg er veldig glad for at vi valgte å booke Jan-Martin til vår konferanse. Anbefaler han på det sterkeste!

Thea Flønæs Hojem

31. mars 2022

Utdanningsforbundet Malvik

6

Vi leide inn Jan Martin til vårt årlige medlemsmøte for å gi mentalt påfyll til våre medlemmer. Lærere i skoler og barnehager har en hektisk hverdag med mye omsorg for andre. Intensjonen var at vi skulle gi noe til de som gir av seg selv, hver bidige dag og som ofte står i både små og store kriser. Jan Martin sitt foredrag om å skape robuste mennesker var akkurat den «psykologtimen» vi trengte og publikum satt lydhøre og nikket bekreftende gjennom to veldig korte timer. Gjennom humor formidlet han verktøy for å mestre et liv med utfordringer. Vi må bygge mentale muskler! Innholdet var svært nyttig både som menneske og pedagog. Terningkast 6!

Tuva Simensen

30. mars 2022

AutoStore AS

6

Jan-Martin Berge was invited into our Leadership Development Program in AutoStore for a in-depth training session with a large group of managers on Teams. Here he talked about why we actually need managers, giving focus to the importance of leadership in an organization. As we are growing global organization with many new managers coming into the organization this was very welcomed by our leadership group. He gave concrete tools and take-aways from the training that are valuable for us in a fast-paced environment, with many uncertainties and changing circumstances in the world. Jan-Martin was inspiring, engaging, and was able to get a good dialogue with the participants. We also had breakout rooms with good discussions. Thank you for good feed for thought. Sincerely, Tuva Simensen in Autostore

Fredrik Almstrøm

27. mars 2022

REMA 1000

6

Startet med at Jan Martin kjørte en 45 minutters session på Teams om Mentale muskler. Dette ble meget godt motatt. Han har en svært god evne til å fange oppmerksomheten og formidle gode virkemidler som man kan bruke i hverdagen. Vi har også hatt ham inne på oppfølgingsinnlegg på samme tema samt relatert til onboarding og til en hybrid hverdag. Han leverer, fanger alles oppmerksomhet og gjør det med glimt i øyet.

Rut-Hilde Westvang

15. februar 2022

Innlandet fylkeskommune

Var deltaker på lærlingekonferansen 2022 ! Dette var det beste foredraget selv om det var digitalt! Denne psykologen burde være «pensum» for alle videregående elever og lærere. Klarte å legge frem det faktum at det er my trist, men håp! Og det på en humoristisk, varm og ærlig måte så man blir berørt!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS