Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Jan-Martin Berge

Årets foredragsholder 2019 Psykolog Berge

Send forespørsel Hjelp meg

Om Jan-Martin Berge

Jan-Martin Berge er motiverende og inspirerer med sine foredrag om arbeidsglede, psykisk helse, stressmestring og motivasjon. Han er spesialist i klinisk psykologi, arbeidspsykologi og kognitiv terapi, med utdannelse fra Universitetet i Bergen og hovedpraksis fra San Francisco. «PsykologBerge» har lang erfaring med psykoterapi, undervisning, ledelsesutvikling og veiledning. Til daglig har Jan-Martin ansvaret for psykologtjenestene hos Aker Care. Han har lenge interessert seg spesielt for arbeidslivet, menneskene i organisasjoner og hvordan godt samarbeid skapes. Jan-Martin ble kåret til «Årets Taler» på Talerlisten i 2019 og nominert til samme tittel i 2020. «PsykologBerge» er hyppig brukt innen TV og Radio i både NRK og TV2. I tillegg er han en anerkjent fagformidler med flere faglige publiseringer. Jan-Martin holder foredrag på både norsk og engelsk og foredragene hans er kjent som engasjerende, inspirerende og troverdig. Hans mest populære foredrag er  «Hvordan bygge mentale muskler i 2021» og «Arbeidsglede – Hvordan skape jobbengasjement». Jan-Martin skreddersyr også prosesser for teamutvikling. Gjerne kombinert med foredrag. Priser avtales i dialog med oppdragsgiver og vi finner gode løsninger.

Foredrag med Jan-Martin Berge

Arbeidsglede og motivasjon i usikre tider (også tilgjengelig som webinar)

2020 et krevende og annerledes år. Mange bedrifter og ansatte er usikre på fremtiden. • Hvordan kan vi bevare arbeidsgleden i krevende tider? • Hvordan holder vi vår egen og andres motivasjon oppe? • Hva kan du som leder gjøre? • Hva kan du som kollega gjøre? Og hva kan psykologien hjelpe oss med? I dette foredraget får du både inspirasjon og råd om hvordan du kan fremme arbeidsglede og holde motivasjonen oppe hos deg selv og dine kollegaer.

Arbeid under press: Hvordan jobbe effektivt og bevare overskuddet?

Foredraget fokuserer på hvordan vi kan lære oss å jobbe effektivt og bevare overskudd. Tema som belyses er stress, stresshåndtering, og fokuserer på hvordan du kan mestre utfordringer på en effektiv måte samtidig som du har overskudd og balanse mellom jobb og fritid. Lær mer om hva som er arbeidsgivers ansvar og hvilket ansvar den enkelte har for å jobbe effektivt under krevende omstendigheter Foredraget kombinerer psykologisk kunnskap med eksempler fra arbeidslivet og med en god dose humor!

Sykefraværsoppfølging: Når livet blir for mye å takle - gode verktøy til den vanskelige samtalen

Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne? Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.

Webinar: Hvordan lykkes med omstilling? Bygg mentale muskler, skap robusthet og motstandskraft

2020 har vært krevende år. Men hva kjennetegner de som lykkes med endring? Resiliens er svaret og fokus i dette foredraget. Lær hvordan du kan bygge mentale muskler og robusthet hos deg selv og dine kollegaer. Mentale muskler bygges av tilhørighet, sunn tankegang, velvære og mening. Robusthet kan trenes og bygges best i krevende tider. Målet med foredraget er å gi kunnskap om hvordan du kan lykkes med omstilling og skape optimisme: Vi skal komme oss igjennom krevende tider, sammen!

Ledelse i usikre tider

Det nye arbeidslivet vil kreve omstilling og endring. Hvordan skal bedriften og de ansatte skape gode og sunne omstillingsprosesser? Dette foredraget ble første gang presentert i forbindelse med et oppdrag der en bedrift ønsket å forberede tillitsvalgte, verneombud og ledere om forestående omstilling og endringsprosess. Foredraget tematiserer omstilling og belyser hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål etter endt omstilling. I dette foredraget avslører Berge suksessfaktorer for en vellykket omstillingsprosess. Et foredrag som har mottatt meget gode tilbakemeldinger.

Kurs med Jan-Martin Berge

Lederkurs: Hvordan fremme økt indre motivasjon hos våre ansatte?

Økt læring gir varig endring av atferd Læringsmål: *Skape økt bevissthet og kunnskap om indre motivasjon *Lære hvordan man som leder fremmer indre motivasjon hos seg selv og sine kollegaer. *Øke rollebevissthet hos ledere som igjen kan ta større ansvar for å stimulere og fremme indre motivasjon *Etablere sterk kultur hvor man fremmer og stimulerer til indre motivasjon *Gi deltakerne konkrete innspill og verktøy de kan bruke etter samlingen.

Sykefravær: Når livet blir for mye å takle -gode verktøy til den vanskelige samtalen

Når livet byr på for mange utfordringer for 24-timersmennesket, blir ofte resultatet en sykmelding fra jobben. Hvordan kan ledere bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Stikkord: *Oppdatert forskning – hva har vi lært? *kommunikasjonsstrategier *Samtaleteknikk: Hvordan gjør du det? *Case: Hva gjør ledere som lykkes? https://www.facebook.com/Psykologberge

Arbeidsglede når du jobber under press

Kurset fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press. Hvordan skape arbeidsglede og hvordan bli bedre til å håndtere stress er kursets hovedtema. På kurset lærer du mer om hva stress er, hva kjennetegner negativt stress og finns positivt stress? Kurset har som målsetting at deltagerne skal få verktøy; teknikker og strategier, de selv kan bruke i eget liv og arbeidshverdag. Kurset har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra hele deltakere over hele landet.

Talerlisten mener

Jan-Martin Berge engasjerer fra første stund. Hans foredrag byr på en unik kombinasjon av humor og forskning, til stor glede for publikum. Han er en dyktig og underholdende foredragsholder - og gjennom gode og illustrerende eksempler inspirerer han til økt arbeidsglede. Balansen mellom det alvorlige og det morsomme gjør inntrykk, og det er fare for høy gjenkjennelsesfaktor!

Jan-Martin Berge har 146 vurderinger

Trude Linge

14. september 2021

KITE kommunikasjon event

5

Etter et år på hjemmekontor trengte vi Jan-Martin! Med lun, fin humor og ekte tilstedeværelse hjalp han oss til å bli bevisste på hvordan dette annerledes-året har påvirket oss på godt og vondt. Vi fikk verdifulle råd om hva vi bør fokusere på framover, og hva som blir viktig å ta med seg fra året vi har lagt bak oss. Jan-Martin er en du får umiddelbar tillit til og som har en form og tilnærming som gjorde at alle følte seg trygge. Det gjorde at vi fikk til gode, fine og konstruktive samtaler oss i mellom. I KITE prøver vi å leve etter verdiene Kompetente, Inspirerende, Tett på og Ekte. Verdier som Jan-Martin leverte 100% på!

Rosalie Zwiggelaar

13. september 2021

DLN research school

6

Jan Martin Berge was an invited speaker at our annual Digital Life Norway Research school conference. This conference is for PhD candidates and postdocs in the field of biotechnology. We have only received positive responses from our 90 participants on his sessions about mental health & mental muscles. He has a comfortable way of reaching out, adding some personal reflections, and keeps the attention throughout his talks. I can highly recommend his talks!

Nina Moss

8. september 2021

Finanstilsynet

6

Finanstilsynet var så heldige å få Jan-Martin Berge til å snakke for alle ansatte om «Motivasjon og vitaminpåfyll for høsten». Foredraget tok for seg hva som er viktig nå når man skal fysisk tilbake på kontoret (re-boarding), og om det å bygge mentale muskler, dvs. robusthet knyttet til en sunn mental tankegang.Foredraget var enkelt og godt strukturert. Re-boardingen tok for seg fire viktige og relevante forhold relatert til henholdsvis ansatte og ledere. Dernest snakket han om mentale muskler og mentale ressurser. Innholdet var relevant for alle og omfattet det å bygge mentale robusthet bl.a. opp mot endringer i samfunnet og eget nærmiljø. Han formidlet budskapet på Teams både med humor og glimt i øyet, og han var godt forberedt på sitt publikum. Det var et motiverende, ærlig og innsiktsfullt foredrag hvor alle kjente seg igjen og fikk med seg gode råd. Vi skulle gjerne hatt ham her fysisk, slik at han hadde sett og hørt reaksjonene våre. Dette var en god opplevelse, og svært motiverende – ikke minst etter lang tid på hjemmekontor.

Håvard Buhaug

20. august 2021

Sandvik Norge/Sandvik Coromant

6

I et halvannet år med pandemi har tiden i Sandvik gått til krevende mentalt muskelarbeid med hjemmekontor, tilrettelegginger på arbeidsplassen og generelt opptre etter alle mulige smittevernregler. Nå igjen skjer det stor endring, vi skal snu, vi skal tilbake fra der vi kom fra. Vi ønsker å gå den endringen i møte med arbeidsglede og en god kraftig mental muskel. Trengte derfor en personlig trener som fikk oss i gang. Vi satte Jan-Martin Berge på saken. Med humor, lettfattelig formidling har Jan-Martin nylig gitt oss innsikt, kunnskap og et vitenskapelig forankret begrepsapparat å benytte når vi snakker om og bygger ut våre mentale muskler. Et foredrag om arbeidsglede og mentale muskler fra Jan-Martin anbefales. Du får trimmet lattermusklene på kjøpet. Vi ser frem til de avtalte oppfølging med med videoer som kommer fremover til oss fra Jan-Martin.

Hege Leding

11. juni 2021

Troms og Finnmark fylkeskommune, PPT/OT

6

Når faglig påfyll kombineres med en god porsjon humor og glimt i øyet, kan det ikke bli bedre! Arbeidsplassen vår var så heldig å få et innlegg fra Jan- Martin Berge om mentale muskler. Denne økta ble gjennomført på Teams og det fungerte svært godt. Dette er en foredragsholder som gjør hjemmeleksa si og som er godt forberedt på sitt publikum. Dette ga troverdighet, tillit og en lydhør forsamling. Foredraget bidro til masse latter, gjenkjennende nikking, samt gode poenger, eksempler og nye perspektiver. Et foredrag som vi stadig bruker, refererer til og humrer av. Her var det mye snacks å hente. Anbefales!

Hege Leding
PPT/OT, Troms og Finnmark fylkeskommune

Stine Nordby

21. mai 2021

Fedje skule

5.5

Jan-Martin holdt foredraget «Arbeidsglede- når du jobber under press» for en gruppe der mange ulike yrker er representert (kommunal sektor). Innholdet ble formidlet på en humoristisk og engasjerende måte! Her var det noe alle kunne kjenne seg igjen i, både i arbeidslivet og som privatperson. Bygge mentale muskler!!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS