Jan Sollid Storehaug

Inspirerende foredrag om din digitale fremtid

Fra 30.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jan Sollid Storehaug

Hvordan blir din digitale fremtid? Har du oversikt over nye teknologier som kan hjelpe deg og dine ansatte til å ligge et skritt foran? Jan Sollid Storehaug bruker 35 års erfaring som leder av norske og internasjonale IT-bedrifter til å gi deg nødvendig oppdatering. Han har dyp innsikt i digitaliseringsprosesser og hvordan teknologi forandrer våre liv, privat og på jobb. I sine foredrag legger han vekt på å bruke eksempler. Han viser gjerne til verktøy som gjør at du etter foredraget straks kan ta i bruk det du har lært. Som redaktør for storehaug.no og tenkdigitalt.no skriver han om teknologier, innovasjon og digital markedsføring. Han har etablert og vært leder i en rekke IT-selskaper, bl.a UNIC, RiksNett, (Senere Telia Internett) Digital Hverdag, (Senere børsnotert som Bouvet), Active24, DotGlobal (Ledende internasjonalt), Cloudnames AS og leder i dag Tenk Digitalt AS. Jan er gift med Bente Sollid Storehaug og sammen har de 5 barn i alderen 8 til 20 år.

Foredrag med Jan Sollid Storehaug

Slik blir din digitale fremtid

Er du og ansatte i din virksomhet forberedt på endringene som kommer med nye teknologier og kunstig intelligens? Hva skjer med smarte hjem og byer, selvkjørende biler, droner, 3D-printing, roboter og utvidet og virtuell virkelighet? Hva kan tingenes internett, blockchain og 5G-nettet bety for deg? I dette foredraget forteller jeg hvordan ny teknologi forandrer måten vi lever og jobber i de neste 10 årene og hvordan din virksomhet best kan ruste seg til å møte endringene.

Bedriftsintern oppdatering for ansatte og kunder

Vil du oppdatere dine ansatte og kunder om ny teknologi og betydningen av å være fremoverlent? Jobber du i en bransje hvor du leverer produkter eller tjenester som er viktige for dine kunders konkurranseevne eller overlevelse? Jeg setter dette inn i en kontekst som passer med et digitalt overblikk og går gjennom de viktigste teknologiene og trendene fremover. Mitt innlegg skreddersys så det passer ditt øvrige program og er relevant for akkurat din bransje. Underholdende og tankevekkende!

Digitalisering vs digital transformasjon?

Ny teknologi byr på helt nye muligheter og trusler i en hastighet vi tidligere aldri har sett. Din virksomhet er utsatt for konkurranse fra etablerte og nye aktører som kommer med nye løsninger på dine kunders problemer. Nye teknologier, satt sammen på en innovativ eller disruptiv måte. Kanskje fra vinklinger du ikke helt så komme? Skal din virksomhet overleve og lykkes må du dine ansatte og kunder forstå hvorfor digitalisering bare er ett skritt på veien mot digital transformasjon.

Teknologi på tvers av generasjonene - livslang læring

Hvordan påvirker teknologier oss ulikt gjennom generasjonene? Hvordan skal du møte de yngre generasjonene som kollegaer og kunder og hvordan tar du vare på de godt voksne som ikke er vokst opp med internett? Hvorfor er livslang læring viktigere enn noensinne? Hva slags kompetanse bør du og dine medarbeidere ha i møte med automatisering og kunstig intelligens? Jeg gir konkrete eksempler på hvordan jeg selv holder meg oppdatert i en utfordrende teknologisk verden.

Kunstig intelligens - hva betyr det for din virksomhet?

Hva er kunstig intelligens og hvilken betydning får det for deg og dine ansatte?Jeg forklarer et komplisert emne på en pedagogisk måte og gir deg eksempler på hvordan kunstig intelligens kan brukes i dag og hvorfor det er viktig i årene som kommer. Du får konkrete eksempler og nyttig læring som kan omsettes til praktisk bruk for store og små virksomheter.

Kurs med Jan Sollid Storehaug

LinkedIn - praktisk bruk

Halv dags workshop for ledelse, salg og markedsavdelingen om bruk av LinkedIn som verktøy. Passer fra 1 til 20 deltakere. Jeg deler med deg mine erfaringer om hva jeg har gjort rett og hvilke feil du bør unngå. Hvordan bygge en profil som virker for å få synliggjort deg og din virksomhets kompetanse? Hvordan bruke LinkedIn som effektivt verktøy for B2B-markedsføring? Kurset kan legges opp med forberedelser og flere samlinger etter behov.

Praktisk digital markedsføring

I den digitale verden er vi alle selgere. Hvordan bygger du en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet? Halv dags workshop for å lære de grunnleggende prinsippene i digital markedsføring for store og små virksomheter. Vi går gjennom "Inbound-metoden" og ser hvordan alle ansatte kan bidra med innhold på riktig måte i ulike sosiale mediekanaler. Kurset kan legges opp med forberedelser og flere samlinger etter behov.

Hvordan skrive for folk og optimalisere for Google?

Digital kommunikasjon handler også om å bli funnet. Så mye som 92 % av alle B2B-kjøp starter med et Google-søk. I denne workshopen går jeg gjennom de grunnleggende prinsippene i hvordan du lager innhold som blir funnet. Du får innsikt i teknikker for søkemotor- og søkeordoptimalisering. Du vil også lære om teknisk SEO og hvorfor også struktur er viktig for at godt innhold skal bli funnet.

Talerlisten mener

Jan Sollid Storehaug er en svært kunnskapsrik, oppdatert og erfaren foredragsholder. Han er på sitt beste når han snakker om hvordan teknologi påvirker livene våre og hverdagen vår, hva som kommer og hvordan vi bør møte det. Legger alltid mye arbeid i et foredrag, har en behagelig stil og får gode evalueringer av publikum.

Jan Sollid Storehaug har 31 vurderinger

Vivi Haugli

10. oktober 2019

Lier kommune

6

Jan S. Storehaug hadde foredrag om velferdsteknologi under seniorfestivalen i oktober i Lier kommune. Det er tydelig at han er kunnskapsrik og en erfaren foredragsholder. Han hadde også tilpasset foredraget godt til denne aldersgruppen. Han snakket om hvordan velferdsteknologi vil påvirke livene og hverdagen våres. Han snakket om teknologi hjemme, og viste eksempler på hvordan det kan brukes. Han viste oss også det aller siste innen teknologi, som selvkjørende biler, kunstig intelligens og roboter. Jan snakket også om hvilke utfordringer og fallgruver vi står ovenfor.

Benth Walmestad

30. september 2019

BEWA Kredittadministrasjon AS

6

Jan holdt to innlegg for oss under vår 2 dagers samling på idylliske Haukåsen i Sogndal for ansatte og kunder av BEWA Kredittadministrasjon AS. For å lykkes med vår digitale transformasjon ønsket vi å bli utfordret på hvordan nye teknologier, kunstig intelligens og blockchain vil påvirke oss i årene som kommer. Det klarte Jan med glans! Han engasjerte publikum med faglig tyngde, levende fortalt med en rød tråd hvor han delte raust fra sine egne erfaringer. Jan utfordret deltakerne med spørsmål og skapte en god diskusjon i etterkant av sine innlegg. Han delte med oss det aller siste av det aller viktigste, og viste oss på en underholdende måte de viktigste trendene for årene som kommer. Det var også tydelig at Jan stilte godt forberedt. Med grundige undersøkelser i forkant av vår samling var hans eksempler svært så relevante for akkurat vår bransje. Vil du bli oppdatert og utfordret kan jeg trygt anbefale Jan for ditt neste arrangement!

Ellen Rivenes

30. august 2019

Signo skole- og kompetansesenter

6

Jan Sollid Storehaug holdt foredraget «Slik blir din digitale fremtid – hvordan ny teknologi utfordrer oss på tvers av generasjonene» på personalseminar for Signo skole- og kompetansesenter. Sollid Storehaug hadde satt seg godt i vår virksomhet og tilpasset foredraget til vår bestilling på en god måte. Vi opplevde en brennende engasjert foredragsholder som ga deltakerne økt innsikt i digitalisering og ny teknologi.

Karen Walmsley

26. august 2019

Skatteetaten

6

Jan Sollid Storehaug holdt et innlegg for et av Skatteetatens største prosjekter, med tittel «Slik blir din digitale fremtid – hvordan ny teknologi utfordrer oss på tvers av generasjonene». Han er en meget god taler, og engasjere publikum med et interessant tema og egne tanker rundt hvordan fremtiden kan se ut. Jan tilpasset innholdet etter målgruppe, og vi hadde en meget god dialog med han både i forkant og i etterkant av presentasjonen. Vi gir Jan våre varmeste anbefalinger.

Nils-Jakob Kringlebotten

17. juni 2019

Fjellinjen as

6

I anledning Fjellinjens overtakelse og profesjonalisering av de roller Statens vegvesen fratrer innen bompengeordningen, var Jan invitert til vår ledersamling. Naturlig var tema «Slik blir vår digitaliserte hverdag» med tilhørende debatt og plenumsdiskusjon i nesten 3 timer. Jan’s erfaring og kompetanse gir uomtvistelig ledelsesfokus og coaching. Like viktig i kommunikasjonssammenheng er den ydmyke tilnærming og humørfylte presentasjon av den teknologi vi må benytte oss av for å utføre vår oppgave. Lederrollen betinger evne, men like viktig nødvendig vilje til endring. Et klart krav til forsamlingen om at «imorgen begynner idag», uansett om vi legger teknologiutvikling i Kina, GDPR håndteringen i Norge, bruk av Open Source i USA eller AI fremskrittene i India til grunn. Forbredelsene og avklaringene i forkant skapte høye forventninger. Forventingen ble innfridd med LAUD. Fjellinjen er derfor aktive toppreferanse som vil trekke på Jan i videre prosesser.

Ola H. Nilsen

10. april 2019

Color Line

6

Jeg deltok på Salgs- og markedskonferansen 2019 der Jan utmerket seg som en av de beste foredragsholderne. På denne bakgrunn føler jeg for å dele av min erfaring: Som tidligere leder av B2B markedsføring og nå salgsleder i Color Line, må jeg si jeg ble imponert over Jan sine to presentasjoner. Jan stiller svært godt forberedt med rykende ferske slides om hva fremtiden (som snart er her) vil bringe oss i Norsk næringsliv av store endringer, men også muligheter. Det var helt stille i salen når Jan tok oss gjennom hva AI og fremtidens digitaliseringsmuligheter betyr for oss som selskap, og oss som jobber med salg- og markedsføring. Gjennom konkrete eksempler, videoer og nye forskning knytter Jan teori, praksis med sine egne erfaringer fra norsk næringsliv sammen til et svært matnyttig og inspirerende foredrag. Formidlingsevne er outstanding. Jeg håper jeg møter Jan igjen i fremtiden fordi jeg er trygg på at presentasjonene hans er like dynamiske som de er lærerike. I tillegg er han et vinnende vesen som er et trygt valg i alle sammenhenger.

Øystein Falch

9. april 2019

GP-Gruppen AS

6

Den 4. april åpnet GP Huset, senter for verdiskapning og digitalisering, i Halden. GP Huset består av selskapene GP Dataservice AS (fibernett og IT-løsninger), GP Økonomi AS (regnskap og økonomi), GP Media AS (web og grafisk design), ContentVideo (foto- og filmproduksjon) og Scansør Revisjon (revisjon og rådgiving). Alle selskapene jobber for å bidra til at deres kunder kan skape verdier ved å utvikle sin forretning. Vellykket digitalisering vil i den sammenhengen være en viktig suksessfaktor. Som en del av arrangementet holdt Jan Sollid Storehaug et svært interessant, engasjerende og tankevekkende foredrag med tittelen «Slik blir din digitale hverdag». Foredraget ble meget godt mottatt av de mellom 70 og 80 tilhørerne, og mange ga tilbakemelding om at dette var meget nyttig. Vi inviterer gjerne Storehaug tilbake ved en senere anledning.

Bård Hofstad

3. april 2019

Bane NOR

6

Engasjerende og tankevekkende foredrag om digitalisering, med muligheter og fallgruver.

Stefan Anders Petersson

1. april 2019

Xplorico AS

6

Thanks and very well done again Jan!
It is always very inspiring to have you as a speaker at our events.
Your presentation on Oslo Big Data Day where fantastic consideration around the combination of sensors, IoT and Big Data.

Vlad Tapia

19. mars 2019

Yara

6

I was in attendance during Jan’s presentation, at the Oslo Big Data Day conference, on March 19, 2019. Jan began this presentation by introducing the audience to the topic of home sensor technology and its link to big data. He leveraged everyday household activities as the driver to help the audience understand what can be classified as a sensor. Furthermore, Jan utilize diagrams to illustrate the foreseen evolution of this industry in parallel to the evolution of big data technologies. After ensuring that the audience was drawn to the subject, Jan ingeniously transformed the attention of the audience from big data technologies to raising awareness about the importance of being engaged with big data policy making. He utilized examples of advanced government data monitoring practices abroad and left the audience pondering if they would like to live in such a society in the future.

My overall impression is that Jan is a skilled presenter who leverages a variety of methods to engage a large audience to specific subject. Furthermore, Jan’s presentation was entertaining, informative, ethical, and left me asking for more.

Bård Stranheim

11. mars 2019

Innovasjon Norge

6

Inspirerende og lærerikt i dagens seminar om seniorgründere. Jan forteller levende historier med gode bilder og innsiktsfullt basert på eget liv og god kunnskap om teknologi, muligheter og samfunnsutfordringer. Viktigheten av koblinger mellom unge og gamle, om deling og læring, med åpenhet om økt forståelse som kommer gjennom levd liv. Som arrangør er det trygt å vite at han leverer til skjema med gode avklaringer i forkant og formidlingsevne som berører.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS