Marianne Knudsen

Marianne Knudsen

Rastløs rullestolbruker

Fra 5.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Marianne Knudsen

Marianne Knudsen sitter i rullestol og har skoliose. Hun er en aktivist, hun har vært med i prosjektet #jegelsker og deltatt i radioprogrammer bl.a. i Torsdagsgeriljaen og programmet mellom himmel og jord på NRK. Hun setter en humoristisk og alvorlig vri på livet som funksjonshemmet, turene inn og ut av sykehuset, angst, latter, tårer, hjelpeløshet og annerledesheten. Hun vil sette ord på hvordan og hvorfor hun ivrer etter å forandre verden og bekjempe urettferdighet og diskriminering. Marianne er morsom, sterk og tydelig, hun gir seg aldri og tar utfordringer på strak arm. Hun har vært alvorlig syk og hun har blitt kalt hemmis på åpen gate og vokst opp med å tilbringe dager på institusjon med utviklingshemmede. I dag er hun med å leder flere ungdomsorganisasjoner og reiser rundt i Norge og motiverer mennesker til å våge å leve utenfor boksen og til å stå opp for seg selv. Marianne utfordrer tankegangen om hvordan du kan bruke utfordringer til å bli viktige ressurser i ditt liv.

Foredrag med Marianne Knudsen

Funksjonshemmede diskrimineres i dag, hva kan du gjøre med det?

Dette foredraget er for bedrifter/organisasjoner/festivaler - andre instanser som ønsker å øke kunnskapen om hvorfor det er viktig å sørge for en likestilt arena og hvordan de kan tilretelegge for mennesker med funksjonsnedsettelser. Funksjonshemmede er den gruppen som i dagens samfunn diskrimineres sterkest. Dette kommer mye av uvitenhet og at man som funksjonshemmet får merkelappen «Ta vare på» «Gi omsorg» i stedet for «ressurs". Dette er et lavterskel-foredrag som utfordfrer deg og disse merkelappene.

Du er bra nok, bare ved å bruke deg selv!

Fra et personlig utgangspunkt snakker Marianne om hvor viktig tankenskraft har vært i hennes liv, som en ung rullestolbruker med tanke på kropp og selvbilde. Marianne gir foredrag for en bred målgruppe som handler om hvordan du kan bruke utfordringer til å bli viktige ressurser i livet ditt. Du kan finne inspirasjon i livet ved å tenke nytt om det du erfarer. Hør Mariannes historie og lær om hvordan du kan bruke din særegenhet og hverdagsutfordringer til å bli den beste versjonen av deg selv.

Livet som funkis

Marianne setter en humoristisk og alvorlig vri på livet som funksjonshemmet. Hun har vokst opp med å tilbringe dager på institusjon med utviklingshemmede, vært alvorlig syk og blitt kalt hemmis på åpen gate. I dag er hun vokalist i bandet Vinvalide og leder flere ungdomsorganisasjoner, men hun er også en vanlig 17-åring som sminker seg om morgenen, krangler med foreldrene sine og drar på fester. I dette foredraget vil hun gi dere et innblikk i alt.

Marianne Knudsen har 5 vurderinger

Ola Gimse Estenstad

25. august 2017

European Youth parliament

5

Marianne Knudsen er en jente som virkelig kan å prate. Hun er dyktig og klar, så det er ikke noen usikkerheter på hvilket budskap hun prøver å få frem. Det å ha Marianne Knudsen som foredragsholder er ikke noe dere kommer til å angre på.

Berit Vordal

24. august 2017

Norske Konsertarrangører

6

Marianne Knudsen gjorde en meget god jobb for Norske Konsertarrangører i kortfilmen vi laget for Prosjektet Tilgjengelighet Kultur- Norge. I filmen gir Marianne gode råd til kulturarrangørerom tilgjengelighet på kulturarrangement. Filmen kan du se her http://www.konsertarrangor.no/for-medlemmer/prosjekter/tilgjengelighet-kultur-norge/.

Erlend B. Rennan

24. august 2017

AUF

6

Marianne er en av de flinkeste appellantene jeg har hørt. Jeg har fått gåsehud flere ganger av hennes sterke budskap og troverdige formidlingsevne!

Hege Weimand Larsen

24. august 2017

BPA-skolen

6

Jeg har sett et foredrag som ble vist live over nettet fra Norges Handikapforbund, om inkludering og muligheter til å ta utdanning for alle barn og unge i dag. I denne talen var Marianne svært overbevisende. Hun var klar i sin tale, energisk i sin framføring og hadde poenger som ga gåsehud! En god framføring av samfunnsnyttige ord.

Henrik Persson

24. august 2017

.

En ung kvinne som sier det hun mener – uten filter.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS