Ole-Arvid Liodden

Ekspert på salg og coaching av selgere

Fra kr 25.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ole-Arvid Liodden

Ole-Arvid Liodden er en uredd og engasjert salgscoach, med 30 års erfaring. Han har spesialisert seg på å hjelpe selgere å bli bedre. Dette gjør han gjennom foredrag, kurs og coaching én-til-én eller med grupper. Ofte handler det om arbeidsmetoder, målsetting og motivasjon – og Ole-Arvid har erfaring både fra salg til forbruker og B2B-salg. Han er utdannet siviløkonom, og har de siste årene tatt ulike kurs, seminarer og sertifiseringer innen coaching, Goal Mapping, Neurosciense og det som har med endring og utvikling på individnivå og gjøre. Ole-Arvid driver i dag sitt eget selskap hvor han lærer opp unge mennesker i mentale prosesser og salg. Han jobber også som foredragsholder, selger, salgstrener og rådgiver i eget selskap. Han har drevet med salg i over 30 år, og har de siste 20 årene drevet profesjonelt med salg og salgsutvikling – både mot B2B og B2C. Ole-Arvid Liodden har tidligere jobbet blant annet som Country Manager i Intelcom, som konsulent i Euro Business School, som Key Account Manager i RiksTV, NetCom, XPonCard og i-COM og som opplæringskonsulent i Oracle.

Foredrag med Ole-Arvid Liodden

TANKETRENING FOR SALG OG MØTEBOOKING

Alle handlingene og resultatene våre startet en gang som en tanke. Enten bevisst eller ubevisst. Vitenskapen viser at vi har 60-70 tusen tanker hver eneste dag - og de aller fleste av dem er ubevisste, og handler om det vi IKKE ønsker. Da er det ikke så merkelig at det i blant kan være lett ubehagelig å plukke opp den telefonen for å booke et møte med en ukjent kunde, fortelle hvor mye penger vi skal ha for tjenestene våre eller følge opp og be om ordren på et tilbud. Det kan jo føre til at vi blir avvist. Noe som er en av våre dypeste frykter. Hvordan kan vi tenke i stedet, slik at vi utsetter mindre og gjør mer av det vi burde, for å skape den veksten og utviklingen vi ønsker?

HVORDAN TOPPE SALGSMÅLENE?

En fotballkamp uten MÅL, regler og en rettferdig dommer som passer på - hadde blitt ganske spesiell. En arbeidsdag er også fantastisk mye mer meningsfull og givende, når vi har gode, relevante MÅL som skaper inspirasjon og arbeidsglede. Strikte KPIer fra eiere og toppledelse er ikke nok, for å skape de rette rammene for at salgsavdelingen skal lykkes - igjen og igjen. Hva er gode MÅLsettinger innen salg - og hvordan jobbe med dem i hverdagen? Dette er helt avgjørende for å skape en stabil salgsorganisasjon med gode selgere, som gleder seg til å gå på jobb og selge?

SALG FRA HJEMMEKONTORET

2020 har vært et år med uventet stor endring for oss alle, uavhengig av rolle og profesjon. Salg har endret seg. Intensjonen bak salg er fortsatt den samme, å løse problemer og hjelpe kunden til en bedre hverdag. Men både holdningene, usikkerheten og rammene rundt salg og business har endret seg betydelig. Mye mer av salgsprosessen foregår nå via telefon og digitale plattformer. Hvordan skape tillit å kjemi gjennom en skjerm? Hva med smalltalken rundt kaffemaskinen før den «offisielle» delen av salgsmøte starter? Hvordan få med alle de andre aspektene av kroppsspråk og kommunikasjon, når vi ikke møtes ansikt til ansikt i samme fysiske rom? Hvordan gjennomføre digitale salgsprosesser?

SLIK FÅR DU FLERE BEDRE KUNDEMØTER

En forutsetning for absolutt alle bedrifter, er at de har rett antall treffpunkter, med relevante kvalifiserte kunder. I de aller fleste bransjer snakkes det om møtebooking. Begrepet cold calling, kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på mange selgere. Selv erfarne selgere kan kjenne på manglende motivasjon og lyst til å kaste seg ut i den oppgaven med kraft og energi. Mange selskaper forsøker å unngå det med ulike marketing strategier, i blant kombinert med å outsource møtebookingen til eksterne. De aller beste møtene - er de møtene selgeren booker selv. Når han vet hva han gjør og han er god på det. Slik får du flere bedre kvalifiserte kundemøter, med mindre ubehag og mer glede.

BEHOVSAVDEKKING - NØKKELEN TIL SUKSESS I SALG

Alle har hørt om behovsavdekking. De fleste selgere har hørt at du skal stille spørsmål til kunden. Og mange har hørt om SPIN-selling eller lignende. Men her er sannheten, de aller fleste er ikke i nærheten i å komme dypt nok i å virkelig forstå kundens alle kvantitative og kvalitative beveggrunner, for at kunden skal velge å kjøpe av deg. Og i de aller fleste tilfeller hvor det ikke blir salg - eller prosessen tar laaaaang tid - er det fordi selgeren ikke sammen med beslutningstakerne hos kunden - har funnet ut hva kunden virkelig trenger og hva de vil «tjene» på det. Slik blir du bedre på behovs avdekking og øker salget ditt!

Kurs med Ole-Arvid Liodden

SIGNATURE SALES SYSTEM - salg fra A til Å

Salg er nøkkelen til suksess i enhver virksomhet. Utvikling, trening og opplæring av selgere og salgsledelse, kan være noe av det mest lønnsomme en bedrift kan investere i, når det fundamentale er på plass. SignatureSalesSystem er et komplett program som tar for seg hele prosessen, fra det mentale som er grunnlaget for tankene, følelsene og handlingene våre - til møtebooking, gjennomføring av salgsmøter og til closing. Programmet tilpasses 100 % til selskapets tjenester og kundesegment. Gjennom programmet vil vi øke bevissthet rundt kommunikasjon, spørretekninkker, fokus og oppmerksomhet på alle ledd fra Prospektering til Signert kontrakt. Programmet har mange tilfredse selskaper og deltagere fra mange ulike bransjer, alt fra IT/teknologi, økonomi/revisjon og Jus til utleie av personell, kontorrekvisita og marketing.

Talerlisten mener

Ole-Arvid Liodden er en engasjert og erfaren salgscoach som har mange effektive metoder og teknikker å lære bort. Hans foredrag og kurs er som regel interaktive, med mye dialog. Det aktiverer publikum og skaper mer refleksjon og bedre læring.

Ole-Arvid Liodden har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS